Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 24 Αυγούστου 2024

ΚΚΕ ➽ Απαράδεκτη η προσπάθεια να παρουσιαστεί σαν παράπλευρη απώλεια στον πόλεμο κατά των "διακινητών" ο θάνατος μετανάστη ανοιχτά της Σύμης ➽ Να διερευνηθεί πλήρως η υπόθεση και ν' αποδοθούν όλες οι ευθύνες ➽ Από πυρά λιμενικών φέρεται να σκοτώθηκε αλλοδαπός σε καταδίωξη ταχύπλοου σκάφους με μετανάστες και πρόσφυγες

ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΣ ΣΥΜΗΣ

Απαράδεκτη η προσπάθεια να παρουσιαστεί σαν παράπλευρη απώλεια στον πόλεμο κατά των "διακινητών"

Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τον θάνατο μετανάστη ανοιχτά της Σύμης (βλ. κάτω), αναφέρει:

«Ο θάνατος μετανάστη από τα πυρά του Ελληνικού Λιμενικού ανοιχτά της Σύμης πρέπει να διερευνηθεί πλήρως και να αποδοθούν όλες οι ευθύνες. Η προσπάθεια να παρουσιαστεί σαν "μια παράπλευρη απώλεια ενός επιχειρησιακού επεισοδίου στον πόλεμο κατά των διακινητών" είναι απαράδεκτη και πρέπει να αποκρουστεί, όταν μάλιστα στο σκάφος επέβαιναν ανήλικα παιδιά!

Γιατί το "επεισόδιο" αυτό δεν είναι ένα μεμονωμένο συμβάν, αλλά το αποτέλεσμα της άγριας και βάρβαρης πολιτικής ΕΕ και αστικών κυβερνήσεων σε βάρος των ξεριζωμένων μεταναστών και προσφύγων, που μάλιστα εντείνεται με το νέο Σύμφωνο της ΕΕ για τη Μετανάστευση και το Άσυλο. Πάνω στο έδαφος αυτής της πολιτικής δρουν τα εγκληματικά κυκλώματα των διακινητών.

Μόνη απάντηση είναι η πάλη ενάντια στην βαρβαρότητα των πολέμων και του ξεριζωμού, η πάλη για την προστασία των μεταναστών και προσφύγων σε σύγκρουση με την πολιτική ΕΕ και κυβερνήσεων».

902

ΣΥΜΗ

Από πυρά λιμενικών φέρεται να σκοτώθηκε αλλοδαπός σε καταδίωξη ταχύπλοου σκάφους με μετανάστες και πρόσφυγες

Από πυρά του Λιμενικού φαίνεται πως προήλθε ο θάνατος ενός αλλοδαπού, κατά τη διάρκεια καταδίωξης ταχύπλοου σκάφους, που μετέφερε μετανάστες και πρόσφυγες από τις τουρκικές ακτές, με προορισμό τη Σύμη.

Όπως αναφέρει η νεότερη ανακοίνωση του Σώματος, εντοπίστηκε το ταχύπλοο από περιπολικό σκάφος του Λιμενικού βορειοδυτικά της Σύμης και ξεκίνησε η καταδίωξη καθώς το πρώτο προσπάθησε να διαφύγει.

Ωστόσο, επειδή το σκάφος «εκτελώντας επανειλημμένα ακραία επικίνδυνους ελιγμούς και εμβολίζοντας το ΠΛΣ στην αριστερή πλευρά και συγκεκριμένα πλησίον της θέσης του κυβερνήτη, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των μελών του πληρώματος του ΠΛΣ» οι λιμενικοί έριξαν «προειδοποιητικές βολές χωρίς αποτέλεσμα και ακολούθως στοχευμένες βολές στον εξωλέμβιο κινητήρα που αποσκοπούσαν στην ακινητοποίηση του ταχυπλόου. Κατόπιν της ακινητοποίησης του σκάφους, διενεργήθηκε έλεγχος επί του ταχυπλόου από το πλήρωμα του ΠΛΣ, όπου και διαπιστώθηκε ότι ένας 39χρονος άνδρας είχε τραυματιστεί θανάσιμα, πιθανόν από βολίδα».

Ο 39χρονος αλλοδαπός, όπως ανακοινώθηκε, μεταφέρθηκε με άλλο σκάφος του Λιμενικού στο λιμάνι της Ρόδου και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, προκειμένου να διενεργηθεί νεκροψία - νεκροτομή από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ρόδου.

Τέλος, σύμφωνα με το Λιμενικό, «συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί που αναγνωρίστηκαν ως διακινητές».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.