Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2024

Μέση Ανατολή ➽ Απειλές από Ισραήλ και ΗΠΑ σε Χεσμπολάχ και Ιράν ρίχνουν «λάδι στη φωτιά» της κλιμάκωσης ➽ Και η κρυφή χάρις της διαβολικά καλής Καμάλα Χάρις «Δεν τάσσεται υπέρ ενός εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ»

*

Επίθεση με drones, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς, εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ – Όλες οι εξελίξεις

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ Η ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Απειλές από Ισραήλ και ΗΠΑ σε Χεσμπολάχ και Ιράν ρίχνουν «λάδι στη φωτιά» της κλιμάκωση

(Πηγή φωτό: Associated Press)

Παρασκευή 09/08/2024 - 08:53

Με συγκέντρωση ισχυρών στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή και ανοιχτές απειλές για νέα χτυπήματα, ΗΠΑ και Ισραήλ εντείνουν τις προετοιμασίες τους για το νέο μπουρλότο στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, στο πλαίσιο της σφοδρής και μακροπρόθεσμης γεωπολιτικής σύγκρουσης συμφερόντων με το Ιράν, που πηγάζει από τον ανταγωνισμό για τον έλεγχο ενεργειακών πηγών, τους δρόμους μεταφοράς τους και τις σφαίρες επιρροής.

Ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ προειδοποίησε χθες Πέμπτη πως το Ισραήλ θα πολεμήσει τη Χεζμπολάχ «με όλη του τη δύναμη» αν συνεχίσει τις επιθέσεις της.

«Δεν θα επιτρέψουμε στην παραστρατιωτική οργάνωση Χεζμπολάχ να αποσταθεροποιήσει τα σύνορα και την περιοχή. Αν η Χεζμπολάχ συνεχίσει την επιθετικότητά της, το Ισραήλ θα την πολεμήσει με όλες της τις δυνάμεις», ανέφερε ο Γκάλαντ σε μήνυμα μεταφρασμένο στα αραβικά, απευθυνόμενο στον λιβανικό πληθυσμό, που δημοσιοποιήθηκε χθες από τις υπηρεσίες του.

Η ένταση ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χεζμπολάχ κλιμακώθηκε περαιτέρω μετά τον θάνατο ηγετικού στελέχους του στρατιωτικού βραχίονά της, του Φουάντ Σουκρ, την 30ή Ιουλίου σε ισραηλινό βομβαρδισμό σε νότιο προάστιο της Βηρυτού και, την επομένη, τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια στη Βηρυτό.

Από την πλευρά τους, οι ΗΠΑ απείλησαν το Ιράν αν επιτεθεί στο Ισραήλ.

Το Ιράν θα υποστεί «σημαντικές» συνέπειες αν αποφασίσει να επιτεθεί στο Ισραήλ, κλιμάκωση που θα απειλούσε τις ελπίδες για τη σύναψη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος χθες Πέμπτη.

Αντίθετη η Καμάλα Χάρις στο εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ

Την ίδια ώρα, η υποστήριξη των ΗΠΑ στο κράτος-δολοφόνο θα συνεχιστεί, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών, όπως προκύπτει από το στρατόπεδο των Δημοκρατικών.

Στενός συνεργάτης της Δημοκρατικής υποψήφιας για την προεδρία των ΗΠΑ, Καμάλα Χάρις, αναφερόμενος στο πρόγραμμά της όσον αφορά τη Μέση Ανατολή, δήλωσε ότι δεν έχει καμία πρόθεση να προχωρήσει στην επιβολή εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ.

«Δεν τάσσεται υπέρ ενός εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ», είπε ο Φιλ Γκόρντον, σύμβουλός της για ζητήματα εθνικής ασφαλείας. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Αμερικανίδα αντιπρόεδρος έχει κάνει «σαφές» πως θα φροντίσει το Ισραήλ «να είναι σε θέση να αμυνθεί έναντι του Ιράν και των τρομοκρατικών οργανώσεων που υποστηρίζονται από το Ιράν».

Μέρος του αμερικανικού Τύπου βλέπει εντυπωσιακή δυναμική στην πορεία της κυρίας Χάρις στην εκστρατεία μέχρι τώρα· ωστόσο, η υποψήφια των Δημοκρατικών αποδοκιμάστηκε από υποστηρικτές των Παλαιστινίων κατά τη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας της προχθές Τετάρτη.

Διπλωματική κρίση με Νορβηγία

Η κυβέρνηση του Ισραήλ θα στείλει διαπραγματευτές να συμμετάσχουν στις έμμεσες συνομιλίες με σκοπό την επίτευξη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός με τη Χαμάς, όπως ζήτησαν οι χώρες που μεσολαβούν, το Κατάρ, η Αίγυπτος και οι ΗΠΑ, ανακοίνωσε το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Κατόπιν της προσφοράς των ΗΠΑ και των μεσολαβητών, το Ισραήλ θα στείλει τη 15η Αυγούστου αντιπροσωπεία διαπραγματευτών στην τοποθεσία που θα οριστεί, προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες και να εφαρμοστεί η συμφωνία-πλαίσιο», σύμφωνα με την ανακοίνωση που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του επικεφαλής της ισραηλινής κυβέρνησης.

Εξάλλου, η κυβέρνηση του Ισραήλ ανήγγειλε χθες Πέμπτη την ανάκληση του διπλωματικού καθεστώτος του προσωπικού το οποίο αντιπροσωπεύει τη Νορβηγία στην Παλαιστινιακή Αρχή, επικαλούμενο την «αντιισραηλινή συμπεριφορά» που κατ’ αυτή επιδεικνύει το Όσλο, με την άλλη πλευρά να στηλιτεύει την «ακραία» απόφαση και να καλεί την αντιπρόσωπο της ισραηλινής κυβέρνησης για να της επιδοθεί διαμαρτυρία.

Ο Νορβηγός ομόλογός του Έσπεν Μπαρτ Άιντε αντέδρασε καταγγέλλοντας την «ακραία ενέργεια», η οποία θα έχει σοβαρές συνέπειες για την κυβέρνηση Νετανιάχου».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.