Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2024

Ιουδαιοναζί ➽ 307 μέρες γενοκτονίας με συνεργό την ΕΕ των ΗΠΑνθρώπων ➽ 39.677 νεκροί ➽ 91.645 τραυματίες ➽ Και συνεχίζεται το μακελειό στη Γάζα με την ευρύτερη περιοχή στο «κόκκινο» ➽ Βομβάρδισαν σκηνές εκτοπισμένων ➽ Προετοιμασίες στο Ιράν για άμυνα και επίθεση ➽ Βαθύτερη η ελληνική εμπλοκή ➽ Πλοίο φορτωμένο με χιλιάδες ασκούς αίματος αναχώρησε από το λιμάνι του Πειραιά για το Ισραήλ ➽ Άλλο πλοίο ανοιχτά του Λιβάνου είναι σε ετοιμότητα

*

Επίθεση με drones, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς, εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ – Όλες οι εξελίξεις

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

Συνεχίζεται το μακελειό στη Γάζα ενώ η ευρύτερη περιοχή παραμένει στο «κόκκινο»

Τα ισραηλινά εγκλήματα σε βάρος του παλαιστινιακού λαού στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη συνεχίζονται ασταμάτητα, συντηρώντας την ένταση στη Μέση Ανατολή, την ώρα που οι στρατιωτικές προετοιμασίες για νέο «μπουρλότο» στην ευρύτερη περιοχή, με τις ΗΠΑ να πρωταγωνιστούν στους εξοπλισμούς του Ισραήλ εντείνονται, με την ενίσχυση των ναυτικών και αεροπορικών δυνάμεων στην περιοχή με τη συνδρομή των συμμάχων στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, με την ενεργή και επικίνδυνη εμπλοκή και της χώρας μας.

Το Ισραήλ βομβάρδισε σκηνές εκτοπισμένων (φωτό επάνω)

Πηγή φ: Associated Press

Σε νέες χερσαίες επιχειρήσεις σε ανατολικές συνοικίες της πόλης της Γάζας και άλλων περιοχών της Βόρειας Λωρίδας της Γάζας προχωρά ο ισραηλινός στρατός, μετά τις νέες προειδοποιήσεις που έκανε χτες σε Παλαιστίνιους εκτοπισμένους αμάχους της περιοχής, ενώ η περιοχή είναι ήδη ισοπεδωμένη με διαλυμένες όλες τις υποδομές.

Στη διάρκεια της νύχτας, οι ισραηλινές δυνάμεις στόχευσαν μια σκηνή στη Χαν Γιουνίς, σκοτώνοντας τουλάχιστον έξι Παλαιστίνιους. Ήταν εκτοπισμένοι που είχαν στήσει τις σκηνές τους στο Αμπασάν, στα ανατολικά της Χαν Γιουνίς, λίγες μέρες αφότου οι ισραηλινές δυνάμεις αποχώρησαν από την περιοχή.

Οι ισραηλινές δυνάμεις στόχευσαν επίσης τις δυτικές περιοχές του Χαν Γιουνίς και χτύπησαν ένα διαμέρισμα σε μια πολύ πολυσύχναστη περιοχή της πόλης, σκοτώνοντας τουλάχιστον τέσσερις Παλαιστίνιους.

Εξάλλου η ΜΚΟ «Παγκόσμια Κουζίνα» ανακοίνωσε ότι ένας Παλαιστίνιος υπάλληλός της σκοτώθηκε στη Γάζα, τέσσερις μήνες αφότου το Ισραήλ σκότωσε επτά υπαλλήλους της σε μια επίθεση που προκάλεσε ευρεία καταδίκη.

Μέχρι χθες το υπουργείο Υγείας στη Γάζα ανέφερε τουλάχιστον 39.677 νεκρούς και 91.645 τραυματίες από τις 7 Οκτώβρη.

Νέα ισραηλινοί βομβαρδισμοί στον Λίβανο

Πηγή: Associated Press

Την ίδια ώρα ψηλά παραμένει η ένταση και στα σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο. Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη επιτέθηκαν σε τοποθεσίες στην περιοχή Σετζούντ του νότιου Λιβάνου και ο στρατός ισχυρίστηκε ότι κατέστρεψε έναν εκτοξευτή που χρησιμοποιήθηκε για την εκτόξευση εναέριων μη επανδρωμένων αεροσκαφών που στόχευαν τα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψίπεδα Γκολάν.

Νωρίτερα, ο ισραηλινός στρατός είπε ότι πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν επιδρομές σε «υποδομές» της Χεζμπολάχ στα χωριά Χάλτα και Κφαρ Κιλά και μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν τον δήμο Κουνίν του νότιου Λιβάνου, ενώ τα πυρά πυροβολικού «απομάκρυναν μια απειλή» στην περιοχή Λέιντα.

Η ισραηλινή πυραυλική άμυνα εντόπισε επίσης και κατέστρεψε «ύποπτους εναέριους στόχους» που εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο προς τη βόρεια περιοχή της Άνω Γαλιλαίας του Ισραήλ και τα κατεχόμενα Υψίπεδα του Γκολάν. Δεν υπήρξαν θύματα, είπε ο στρατός.

Σε νέες απειλές κατά του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, προχώρησε χτες ο Ισραηλινός υπουργός Αμυνας Γιοάβ Γκάλαντ, μιλώντας στη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης προσομοίωσης επίθεσης στον Λίβανο. Κατηγόρησε τον ηγέτη της Χεζμπολάχ πως «θα αναγκάσει το κράτος του Λιβάνου να πληρώσει βαριά τιμήματα» και πως όπως βαίνουν τα πράγματα, «ο Νασράλα θα σύρει τον Λίβανο σε πόλεμο δίχως να μπορούν να φανταστούν καν τι μπορεί να συμβεί». Ο ίδιος πρόσθεσε με νόημα πως η κατάσταση αυτή «μπορεί να επιδεινωθεί και να εξελιχθεί σε πόλεμο», τονίζοντας πως «αυτό δεν είναι θεωρητικό αλλά πραγματικό».

Προετοιμασίες στο Ιράν για άμυνα και επίθεση

Το Ιράν πάντως προετοιμάζεται επίσης και για άμυνα και για επίθεση, με το ιρανικό πρακτορείο IRNA να μεταδίδει πως θωρακίζονται και ενισχύονται τα συστήματα αεράμυνας με περισσότερα ραντάρ, πυραύλους και drone. Οπως επισημαίνεται, το Ιράν προετοιμάζεται καθώς προεξοφλεί «αντίποινα» σε περίπτωση που προχωρήσει «σε μεγάλα αντίποινα» κατά του Ισραήλ από συμμάχους του, με πρώτες τις ΗΠΑ.

Προχτές, πάντως, ρεπορτάζ της «Wall Street Journal» επιβεβαίωνε αυτές τις προετοιμασίες, επισημαίνοντας πως στο Ιράν εγκαθίστανται τις τελευταίες μέρες νέα ρωσικά προηγμένα συστήματα αεράμυνας και ραντάρ.

Στο μεταξύ, η ιρανική προεδρία σε σχετική χτεσινή ανακοίνωση αναφέρει πως ο Πρόεδρος Μασούντ Πεζεσκιάν άσκησε πιέσεις σε δυτικές χώρες προκειμένου να σταματήσουν να στηρίζουν το Ισραήλ ώστε να «αποφευχθεί» ένας περιφερειακός πόλεμος, στη διάρκεια προχτεσινοβραδινής τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Γάλλο ομόλογό του, Εμανουέλ Μακρόν.

Ο ίδιος τους θύμισε πως «στηρίζουν ένα καθεστώς που δεν εφαρμόζει κανέναν διεθνή νόμο και κανόνα» και διεμήνυσε ότι «στο πλαίσιο των διεθνών συνθηκών και νόμων, (η ιρανική προεδρία) δεν θα παραμείνει ποτέ σιωπηλή μπροστά στις παραβιάσεις των συμφερόντων της και της ασφάλειάς της».

902

Πλοίο φορτωμένο με χιλιάδες ασκούς αίματος αναχώρησε από το λιμάνι του Πειραιά για το Ισραήλ

Το πολεμικό πλοίο «Κουντουριώτης»

Μια μεγάλη παρτίδα με τόνους από φιάλες αίματος φορτώθηκε τις προηγούμενες μέρες από το λιμάνι του Πειραιά με προορισμό το Ισραήλ. Η προέλευσή του ή άλλες πληροφορίες δεν έγιναν γνωστές. Η μεταφορά όμως παραπέμπει σε προετοιμασία για γενικευμένη πολεμική σύγκρουση.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με άλλες πηγές, το ελληνικό πολεμικό πλοίο «Κουντουριώτης», που πλέει ανοιχτά του Λιβάνου, είναι σε ετοιμότητα να επιχειρήσει αν λάβει εντολές, ενώ 4 ακόμα πλοία προετοιμάζονται να πλεύσουν στην περιοχή αν τους ζητηθεί.

Δίπλα σε όλα αυτά, τα λιμάνια και οι ΝΑΤΟικές βάσεις σε όλη τη χώρα είναι σε μέγιστη επιφυλακή, με το Περλ Χάρμπορ της Μεσογείου, τη βάση της Σούδας, να φτάνει ξανά σε κατάσταση κορεσμού από τα πολλά πήγαινε - έλα των ΑμερικανοΝΑΤΟικών.

Το σκηνικό μυρίζει μπαρούτι και η βαθύτερη ελληνική εμπλοκή στο ενδεχόμενο μιας γενικευμένης ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή προετοιμάζεται μεθοδικά από την κυβέρνηση, με τη συνένοχη στήριξη ή σιωπή και των άλλων κομμάτων.

Η κυβέρνηση σέρνει στα μουλωχτά τον λαό σε μεγάλες περιπέτειες κι αυτό δεν πρέπει να μείνει αναπάντητο. Το δυνάμωμα των εργατικών - λαϊκών αγώνων ενάντια στον πόλεμο και στην ελληνική εμπλοκή είναι η καλύτερη ασπίδα για τον ελληνικό και τους άλλους λαούς της περιοχής.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.