Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024

➽ 318 μέρες σφαγής ➽ Κρούσματα πολιομυελίτιδας στις κατεστραμμένες περιοχές ➽ Για 9η φορά στο κράτος-δολοφόνο ο Μπλίνκεν ➽ Εκεχειρία με παραμονή των κατοχικών δυνάμεων

*

Επίθεση με drones, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς, εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ – Όλες οι εξελίξεις

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

Στο Ισραήλ ο Μπλίνκεν ενώ συνεχίζεται η σφαγή του Παλαιστινιακού λαού

Πηγή φωτό: Associated Press

Με στόχο να προωθήσει την νέα πρόταση της αμερικανικής κυβέρνησης για «εκεχειρία», η οποία προβλέπει μεταξύ άλλων την παραμονή των κατοχικών ισραηλινών δυνάμεων στη Γάζα και ήδη έχει απορρίψει η Χαμάς, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, βρίσκεται στο Ισραήλ, για 9η φορά από τότε που άρχισε η σφαγή του Παλαιστινιακού λαού.

«Είναι μια αποφασιστική στιγμή, ίσως είναι η καλύτερη, ενδεχομένως η τελευταία ευκαιρία να επιστρέψουν οι όμηροι στα σπίτια τους, να επιτευχθεί εκεχειρία και να μπει όλος ο κόσμος στον δρόμο της ειρήνης και της ασφάλειας που θα διαρκέσουν», ισχυρίστηκε ο Άντονι Μπλίνκεν πριν τη συνάντησή του στο Τελ Αβίβ με τον Ισραηλινό πρόεδρο Ισαάκ Χέρτζογκ.

Ο Μπλίνκεν, αναμένεται επίσης να συναντηθεί με τον ισραηλινό υπουργό Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ, προτού μεταβεί αύριο Τρίτη στο Κάιρο, όπου οι μεσολαβητές αναμένεται να ξαναρχίσουν τις συνομιλίες εντός της εβδομάδας.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου και η Χαμάς αλληλοκατηγορούνται για την μέχρι τώρα αποτυχία της προσπάθειας των μεσολαβητών να κλειστεί συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας. Την παραμονή της συνάντησης που θα έχει το πρωί με τον Μπλίνκεν, ο Νετανιάχου κάλεσε «η πίεση να κατευθυνθεί στη Χαμάς», και «όχι στην ισραηλινή κυβέρνηση».

«Επιρρίπτουμε στον Μπενιαμίν Νετανιάχου ακέραιη την ευθύνη διότι οδήγησε σε αποτυχία τις προσπάθειες των μεσολαβητών παρεμποδίζοντας συμφωνία και (την ευθύνη) για τη ζωή των ομήρων, που διατρέχουν τον ίδιο κίνδυνο με το δικό μας λαό» αφού συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στον παλαιστινιακό θύλακα, αντέτεινε η Χαμάς σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε.

Η Χαμάς επανέλαβε χθες πως απορρίπτει τη νέα πρόταση, αφού κρίνει πως «ανταποκρίνεται στους όρους που έθεσε ο Νετανιάχου, ιδίως στην άρνησή του για μόνιμη κατάπαυση του πυρός και πλήρη αποχώρηση (του ισραηλινού στρατού) από τη Γάζα».

«Υπάρχουν πράγματα για τα οποία μπορούμε να δείξουμε ευελιξία και πράγματα για τα οποία δεν μπορούμε», είπε ο Νετανιάχου.

Η Χαμάς, που επισήμως δεν συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις στην πρωτεύουσα του Κατάρ, κατήγγειλε ακόμη «την εμμονή» του ισραηλινού πρωθυπουργού να διατηρήσει στρατεύματα ανεπτυγμένα κατά μήκος των συνόρων του παλαιστινιακού θυλάκου με την Αίγυπτο και τους «νέους όρους» που έθεσε, ειδικά για τους παλαιστίνιους κρατούμενους που θα ανταλλαχθούν με ισραηλινούς ομήρους.

Οι ΗΠΑ εκτιμούν ότι η κήρυξη ανακωχής στη Λωρίδα της Γάζας θα επέτρεπε να αποφευχθεί επίθεση του Ιράν εναντίον του Ισραήλ, ως αντίποινα στη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια στην ιρανική πρωτεύουσα την 31η Ιουλίου, αλλά και την δολοφονία του ηγετικού στελέχους του στρατιωτικού βραχίονα της Χεζμπολά Φουάντ Σουκρ σε βομβαρδισμό σε νότιο προάστιο της Βηρυτού, μια ημέρα πριν.

Πηγή: Associated Press

Τα διπλωματικά παζάρια δεν σταματούν την σφαγή του Παλαιστινιακού λαού στη Γάζα και την κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ο οποίος εκτός από τα ισραηλινά όπλα, έχει να αντιμετωπίσει και την επανεμφάνιση ασθενειών όπως η πολιομυελίτιδα, λόγω της καταστροφής κάθε είδους υποδομής.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας, χθες η σκοτώθηκαν 11 άνθρωποι σε βομβαρδισμούς στην Τζαμπάλια και στη Ντέιρ αλ Μπάλα.

Συνεργείο της τηλεοπτικής υπηρεσίας του Γαλλικού Πρακτορείου είδε Παλαιστίνιους να φεύγουν με όλα τα μέσα ευκαιριακό καταυλισμό εκτοπισμένων στην περιοχή της Χας Γιούνις, αφού ισραηλινά άρματα μάχης έλαβαν θέσεις σε μικρή απόσταση από αυτόν.

(Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP)

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.