Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2024

Τρομερή νύχτα / Ανατολή δεν έχει / Στη Δυτική Όχθη (Μπάμπης Ζαφειράτος) ➽ 331 μέρες ➽ Μετά τη Γάζα, οι ιουδαιοναζί πνίγουν στο αίμα την κατεχόμενη Δυτική Όχθη ➽ Με συνένοχο την ΕΕ των ΗΠΑνθρώπων ➽ Αμφιβάλλει κανείς πως θέλουν να εξαλείψουν έναν ολόκληρο λαό;

*

Επίθεση με drones, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς, εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ – Όλες οι εξελίξεις

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

Της Τζενίν κόρες

Της Σετζάγιας κοπέλες

Πουλιά σφαγμένα

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

Παλαιστίνη: Ο δύσκολος δρόμος ‒ Σύντομη αναδρομή στη σύγχρονη ιστορία του παλαιστινιακού ζητήματος (1917-2001)

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ

Συνεχίζονται οι δολοφονικές επιθέσεις του ισραηλινού στρατού

Πηγή: Associated Press

Σάββατο 31/08/2024 - 23:04

Τουλάχιστον 22 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των σφοδρότερων επιθέσεων των τελευταίων 20 χρόνων που έχει εξαπολύσει εδώ και τέσσερις μέρες, στη Δυτική Όχθη, το κράτος - δολοφόνος. 

Οι δολοφονικές επιχειρήσεις έχουν επικεντρωθεί πλέον στον προσφυγικό καταυλισμό Τζενίν, προπύργιο των παλαιστινιακών οργανώσεων που μάχονται κατά της ισραηλινής κατοχής. Drones και ελικόπτερα έκαναν κύκλους συνεχώς πάνω από τον καταυλισμό και την πόλη, όπου επιχειρούν εκατοντάδες ισραηλινοί στρατιώτες.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα τον θάνατο ενός από τους στρατιώτες του και τον σοβαρό τραυματισμό ενός ακόμη, από τις μάχες στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, καθώς οι παλαιστινιακές οργανώσεις προσπαθούν να αντισταθούν. 

Από όπου περνάνε οι ισραηλινοί στρατιώτες αφήνουν ερείπια. Βίντεο που μεταδόθηκαν, δείχνουν ότι στην πόλη Τζενίν έχουν χτυπηθεί καταστήματα, υποδομές και ένα τέμενος.

Η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος κατήγγειλε ότι στην Τζενίν οι κατοχικές δυνάμεις εμπόδισαν τα πληρώματα της να παραλάβουν δύο νεκρούς Παλαιστίνιους και να μεταφέρουν τραυματίες στο Νοσοκομείο. 

(Με πληροφορίες από Al Jazeera)

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.