Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 17 Αυγούστου 2024

Χωρίς τέλος τα εγκλήματα του κράτους-δολοφόνου ➽ Ισραηλινές φυλακές ➽ Στρατόπεδα φρίκης, βιασμών και κακοποιήσεων Παλαιστινίων κρατουμένων ➽ 316 μέρες σφαγής ➽ Ξεπέρασαν τους 40 χιλιάδες οι νεκροί (40.005) ➽ 92.401 τραυματίες ➽ 85.000 τόνοι εκρηκτικών ➽ Πάνω από 1.000.000 εκτοπισμένοι ➽ Νέες μαρτυρίες για τα βασανιστήρια κατά Παλαιστινίων στο κολαστήριο του Σντε Τεϊμάν (Φωτό)

*

Επίθεση με drones, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς, εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ – Όλες οι εξελίξεις

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

Νέες μαρτυρίες για τα βασανιστήρια κατά Παλαιστινίων στο κολαστήριο του Σντε Τεϊμάν

Νέες μαρτυρίες για το κολαστήριο Σντε Τεϊμάν και τα κτηνώδη βασανιστήρια που υπόκεινται οι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από την ισραηλινή εφημερίδα Haaretz. Πρόκειται για το στρατόπεδο συγκέντρωσης Παλαιστινίων από όπου πριν από λίγες μέρες κυκλοφόρησε το βίντεο που δείχνει ομαδικό βιασμό Παλαιστίνιου από στρατιώτες (κάτω).

H ισραηλινή Haaretz δημοσιεύει μαρτυρίες στρατιωτών, που τις συλλέγει εδώ και μήνες. Οι στρατιώτες, που μιλούν ανώνυμα για λόγους προστασίας, περιγράφουν ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο κακοποίησης και σε κάθε περίπτωση γνωστό στους ανώτερους τους. Μέσα σε κλουβιά, δεμένοι με χειροπέδες, αναγκαστικά καθιστοί με δεμένα μάτια σε υψηλές θερμοκρασίες, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες, Παλαιστίνιοι, ηλικιωμένοι και ανήλικοι υφίστανται κάθε είδους εξευτελισμό.

Οι σαδιστικές συμπεριφορές που περιγράφονται δεν μπορούν να εξηγηθούν από τους στρατιώτες που μιλούν στο ισραηλινό μέσο. Οι Παλαιστίνιοι είναι σαν να μην έχουν ανθρώπινη υπόσταση, λένε.

Πηγή: Associated Press

Οι «τιμωρίες» ήταν πολύ συχνές. Τιμωρίες εάν οι κρατούμενοι μιλούσαν μεταξύ τους, εάν προσπαθούσαν να κοιτάξουν μετακινώντας το μαντήλι που φορούσαν στα μάτια, τιμωρίες για κάθε αφορμή.

Μία από τις ήπιες τιμωρίες ήταν να μένουν όρθιοι με τα χέρια σηκωμένα για όση ώρα επιθυμούσε ο δεσμοφύλακας. Αλλά ακόμα συχνότερη ήταν η τιμωρία του ξύλου. Τότε έπαιρναν τους φυλακισμένους, τους πήγαιναν κάπως απόμερα που δεν έγραφαν οι κάμερες και τους χτύπαγαν με γκλοπ. Ένας στρατιώτης μιλά για τις κραυγές που άκουγε κατά τη διάρκεια της τιμωρίας.

Άλλος εκτιμά από τους ήχους που άκουγε ότι τα χτυπήματα έσπαγαν μέχρι και κόκαλα. Το μόνο μέρος που δεν ακουμπούσαν οι στρατιώτες ήταν το πρόσωπο.

Οι μαρτυρίες κάνουν λόγο και για τις «επιδρομές» της «Force 100», μια ειδικής ομάδας στρατονόμων, που κάθε ημέρα έμπαινε στα κλουβιά παίρνοντας συγκεκριμένους κρατούμενους και τους χτυπούσε. Τα ονόματα των κρατούμενων ήταν γραμμένα σε λίστα που την συνέτασσε η στρατιωτική αστυνομία και όχι η Shin Bet. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ένας στρατιώτης, οι ξυλοδαρμοί δεν γίνονταν «για να τους αποσπάσουν πληροφορίες. Ήρθαν με μια λίστα ονομάτων και τους χτύπησαν άγρια. Ήταν χτυπήματα σε επίπεδο που… Νομίζω ότι κάθε φορά έσπαγαν δόντια, έσπαγαν κόκαλα. Γιατί ήταν πραγματικά ισχυρά χτυπήματα». Ο ίδιος στρατιώτης αναφέρει ότι τα άτομα της «Force 100» χτυπούσαν τους κρατούμενους μέχρι να κουραστούν.

Πηγή: Associated Press

Τα γέλια των βασανιστών ως υπόκρουση βασανιστηρίων περιγράφονται επίσης από πολλές μαρτυρίες, ενώ είναι χαρακτηριστικό τα όσα λέγονταν σε όσους στρατιώτες έφταναν για πρώτη φορά στο στρατόπεδο συγκέντρωσης: «Θα είναι δύσκολο για σας. Θα θέλετε να τους λυπηθείτε, αλλά αυτό απαγορεύεται. Να θυμάστε ότι δεν είναι άνθρωποι. Από τη δική σας οπτική γωνία, δεν είναι άνθρωποι. Το καλύτερο είναι να θυμάστε ποιοι είναι και τι έκαναν τον Οκτώβριο».

(Με πληροφορίες από: «Haaretz»)

902

ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ

Ισραηλινές φυλακές: στρατόπεδα φρίκης, βιασμών και κακοποιήσεων Παλαιστινίων κρατουμένων

Ισραηλινά μέσα δημοσίευσαν σήμερα βίντεο που αποδεικνύει τη σεξουαλική κακοποίηση ενός Παλαιστίνιου από τη Γάζα από ισραηλινούς στρατιώτες στο κέντρο κράτησης «Sde Teman», μία υπόθεση που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις εντός και εκτός του Ισραήλ.

Το ισραηλινό Channel 12 δημοσίευσε βίντεο από τις εσωτερικές κάμερες στο κέντρο κράτησης, που διευθύνεται από τον στρατό, που δείχνει έναν αριθμό στρατιωτών να επιλέγουν έναν κρατούμενο ανάμεσα σε περισσότερους από 30 που ήταν ξαπλωμένοι στο έδαφος στο προαύλιο του κέντρου κράτησης με καλυμμένα τα μάτια .

Στη συνέχεια οι στρατιώτες φαίνονται να τον πηγαίνουν σε μια γωνία του προαυλίου, χρησιμοποιώντας ασπίδες για να κρύψουν ό,τι έκαναν.

Σύμφωνα με το Channel 12 «είναι σαφές» ότι οι στρατιώτες γνώριζαν τις κάμερες ασφαλείας και προσπαθούσαν να κρύψουν τις ενέργειές τους με τις ασπίδες. Το ρεπορτάζ του καναλιού αναφέρει ότι το βίντεο τεκμηριώνει την πράξη του σοδομισμού για την οποία κατηγορούνται οι στρατιώτες. Προσθέτει ότι «ώρες αργότερα, ο κρατούμενος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αιμορραγία».

Πρόσφατα, εκθέσεις οργανώσεων, ακόμη και μέσα στο Ισραήλ, ανέφεραν την επιδείνωση των συνθηκών στις κατοχικές φυλακές από τον περασμένο Οκτώβριο, με χρήση βασανιστηρίων και σεξουαλικών επιθέσεων κατά κρατουμένων από τη Γάζα.

«De facto στρατόπεδα βασανιστηρίων»

Χθες η ισραηλινή μη κυβερνητική οργάνωση υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, B’Tselem, κατήγγειλε επίσης ότι χιλιάδες Παλαιστίνιοι υπέστησαν «κακομεταχείριση και βασανιστήρια», με «συστηματικό» τρόπο, σε ισραηλινές φυλακές μετά την 7η Οκτωβρίου.

Μαρτυρίες 55 πρώην φυλακισμένων αποκάλυψαν πως εφαρμόζονται «απάνθρωπες συνθήκες», τονίζει έκθεση της ΜΚΟ: πάνω από δέκα κέντρα κράτησης έχουν μετατραπεί σε «de facto στρατόπεδα βασανιστηρίων», αναφέρει το κείμενο.

Οι μαρτυρίες αυτές «δείχνουν καθαρά πως εφαρμόζεται συστηματική, θεσμική πολιτική επικεντρωμένη στην κακομεταχείριση και στα βασανιστήρια όλων των παλαιστινίων φυλακισμένων που κρατούνται στο Ισραήλ», υπογράμμισε η B’Tselem.

Πρώην κρατούμενοι αναφέρθηκαν σε «συχνές, εξαιρετικά άγριες κι αυθαίρετες βιαιότητες, σεξουαλικές επιθέσεις, ταπεινώσεις κι εξευτελισμούς, εσκεμμένες στερήσεις τροφής, καταναγκαστικές συνθήκες υγιεινής και στερήσεις ύπνου», πρόσθεσε η ΜΚΟ.

Η δημοσιοποίηση των ευρημάτων της B’Tselem καταγράφεται μια εβδομάδα έπειτα από αυτή την έκθεση των Ηνωμένων Εθνών, σύμφωνα με την οποία παλαιστίνιοι φυλακισμένοι υφίστανται μεταχείριση που μπορεί να εξισωθεί με βασανιστήρια.

Ανεξάρτητοι ειδικοί του ΟΗΕ προειδοποίησαν εναντίον «της κλιμάκωσης της χρήσης βασανιστηρίων» στο Ισραήλ σε βάρος παλαιστινίων φυλακισμένων αφότου άρχισε ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας, καταγγέλλοντας «απόλυτη ατιμωρησία» και καλώντας να προλαμβάνονται εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.