Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 15 Αυγούστου 2024

314 μέρες γενοκτονίας ➽ 40.000 νεκροί ➽ 92.300 τραυματίες ➽ Τα θύματα στη συντριπτική πλειοψηφία τους γυναικόπαιδα ➽ Χιλιάδες αγνοούμενοι και θαμμένοι κάτω απ’ τα ερείπια ➽ 82.000 τόνοι εκρηκτικών➽ Πάνω από 1.000.000 εκτοπισμένοι ➽ Στο Κατάρ σήμερα οι συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

*

Επίθεση με drones, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς, εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ – Όλες οι εξελίξεις

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

Στο Κατάρ σήμερα οι συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα - Σχεδόν 40 χιλιάδες οι νεκροί από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ

Πέμπτη 15/08/2024 - 08:55

Στο Κατάρ αναμένεται να διεξαχθεί σήμερα νέος γύρος συνομιλιών για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, προτάσσοντας ως λύση το σχέδιο των ΗΠΑ, την ώρα που συνεχίζεται ασταμάτητα η σφαγή του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν το σφυροκόπημα στη Λωρίδα της Γάζας, με βομβαρδισμούς στην πόλη της Γάζας, στην Μπέιτ Λάχια (βόρεια), στη Ντέιρ αλ Μπάλα (κεντρικά), στη Χαν Γιούνις και στη Ράφα (νότια). Στη Νουσέιρατ (κεντρικά), Παλαιστίνιοι είπαν πως άκουσαν «φοβερή έκρηξη» μέσα στη νύχτα.

Ο Τζιχάντ ας Σαρίφ είπε πως η οικογένειά του βρήκε λείψανα παιδιών στη μέση του δρόμου. Μέχρι στιγμής ο συνολικός αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 39.965 και των τραυματιών σε 92.294.

Η ισλαμιστική παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς δήλωσε χθες ότι δεν θα συμμετάσχει στις συνομιλίες.

Στο μεταξύ, ο ισραηλινός πρόεδρος Ισαάκ Χέρτσογκ δήλωσε πως η χώρα του παραμένει σε κατάσταση «αυξημένου συναγερμού».

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Άντονι Μπλίνκεν, και ο πρωθυπουργός του Κατάρ, Μοχάμεντ μπιν Αμπντελραχμάν αλ Θάνι, τόνισαν, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξής τους χθες, πως «κανένας παράγοντας στην περιοχή δεν πρέπει να προβεί σε ενέργειες που θα υπονόμευαν τις καταβαλλόμενες προσπάθειες για να επιτευχθεί συμφωνία», σύμφωνα με δελτίο Τύπου το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα από τον αναπληρωτή εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, τον Βεντάντ Πατέλ. Ο πρωθυπουργός του Κατάρ αντάλλαξε επίσης απόψεις με τον επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας Χακάν Φιντάν.

Πηγή: Associated Press

Στο μεταξύ συνάντηση με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα την Τετάρτη ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς.

Σε ανακοίνωση της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας αναφέρεται ότι «κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι σφαγές που διαπράττει το Ισραήλ στα Παλαιστινιακά εδάφη, τα βήματα που πρέπει να γίνουν για μια διαρκή εκεχειρία και ειρήνη, καθώς και οι τρέχουσες εξελίξεις».

Ο Ερντογάν δήλωσε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ότι «η Τουρκία θα συνεχίσει να υποστηρίζει τη δίκαιη υπόθεση της Παλαιστίνης και θα συνεχίσει να εργάζεται για να σταματήσει το Ισραήλ και να αυξήσει την πίεση της διεθνούς κοινότητας κατά του Ισραήλ».

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής σήμερα στις 15:00, θα απευθύνει ομιλία στην Ολομέλεια της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, η οποία βρίσκεται σε θερινές διακοπές και θα συνεδριάσει εκτάκτως για τον σκοπό αυτό. 

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-dpa-Reuters)

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.