Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2024

Ιουδαιοναζί εγκληματίες ➽ #ΟΗΕ: Η #Γάζα βιώνει τη χειρότερη επισιτιστική κρίση στον κόσμο ➽ Τα #παιδιά στον θύλακα παλεύουν με την #πείνα ➽ Κράτος-δολοφόνος: Σοκαρισμένοι Αμερικανοί γιατροί από παιδιά που δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ με πυρά ακριβείας ➽ Tweet

*

Επίθεση με drones, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς, εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ – Όλες οι εξελίξεις

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

Έκθεση του ΟΗΕ: Η Γάζα βιώνει τη χειρότερη επισιτιστική κρίση στον κόσμο – Τα παιδιά στον θύλακα παλεύουν με την πείνα

Το 2023 περισσότεροι από 705.000 άνθρωποι αντιμετώπισαν «καταστροφικά επίπεδα» επισιτιστικής κρίσης

Η Γάζα, όπου το 80% του πληθυσμού είναι επί του παρόντος εκτοπισμένο στο εσωτερικό, έχει βιώσει τη χειρότερη επισιτιστική κρίση στον κόσμο, σύμφωνα με μια νέα έκθεση του ΟΗΕ.

Η έκθεση «2024 Food Security and Nutrition in the World», που εκπονήθηκε από κοινού από τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO), το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Επισιτισμού (WFP), το Διεθνές Ταμείο για την Αγροτική Ανάπτυξη (IFAD), το Ταμείο του ΟΗΕ για τα παιδιά (UNICEF) και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), παρουσίασε μια ζοφερή εικόνα της παγκόσμιας πείνας και της επισιτιστικής ασφάλειας.

Ολόκληρος ο πληθυσμός της Γάζας υπέφερε από σοβαρή επισιτιστική ανασφάλεια, κυρίως λόγω της ισραηλινής πολιορκίας του θύλακα.

Αυτό το ποσοστό αντιπροσώπευε περισσότερο από το ήμισυ του πληθυσμού στο Νότιο Σουδάν, την Υεμένη και τη Συρία, καθώς και σχεδόν το μισό στην Αϊτή.

Η έκθεση αποκαλύπτει ότι μεταξύ 713 και 757 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο υπέστησαν υποσιτισμό πέρυσι, με κατά μέσο όρο 733 εκατομμύρια να αντιμετωπίζουν την πείνα, υπονοώντας ότι ένας στους 11 ανθρώπους πάλεψε με την πείνα.
Η Γάζα, το Νότιο Σουδάν, η Υεμένη, η Συρία και η Αϊτή είχαν το μεγαλύτερο μερίδιο του πληθυσμού τους να αντιμετωπίζει σοβαρό επισιτιστικό πρόβλημα.

«Καταστροφική επισιτιστική ανασφάλεια»

Το 2023, περισσότεροι από 705.000 άνθρωποι στη Μπουρκίνα Φάσο, τη Γάζα, το Μάλι, τη Σομαλία και το Νότιο Σουδάν αντιμετώπισαν «καταστροφικά επίπεδα» σοβαρής επισιτιστικής κρίσης, με 576.000 από αυτούς μόνο στη Γάζα.

Περίπου 13 εκατομμύρια άνθρωποι στη Συρία και 18 εκατομμύρια στην Υεμένη αντιμετώπισαν επίσης υψηλά επίπεδα σοβαρής επισιτιστικής ανασφάλειας.

bankingnews.gr

*

Ισραήλ, το κράτος δολοφόνος στη Γάζα - Σοκαρισμένοι Αμερικανοί γιατροί από παιδιά που δολοφονήθηκαν με πυρά ακριβείας

Η Δύση, στο απόγειο της σήψης της, παρακολουθεί απαθής μία σφαγή, για χάρη των συμφερόντων

Τη στιγμή που ο Ισραηλινός πρωθυπουργός βγάζει πύρινους λόγους στην Ουάσινγκτον, ο λαός της Παλαιστίνης μετρά σχεδόν 14.000 νεκρά παιδιά, μεταξύ των τουλάχιστον 40.000 νεκρών, σε λιγότερο από 10 μήνες. 

Η ειρωνεία δε είναι πως ο Netanyahu αποκάλεσε τον ισραηλινό στρατό ως τον «πιο ηθικό στρατό στον κόσμο». «Για το Ισραήλ, κάθε θάνατος αμάχων είναι μια τραγωδία. Για τη Hamas, είναι μια στρατηγική. Θέλουν πραγματικά να πεθάνουν Παλαιστίνιοι άμαχοι, έτσι ώστε το Ισραήλ να λερωθεί στα διεθνή μέσα ενημέρωσης και να πιεστεί να τερματίσει τον πόλεμο πριν νικηθεί», είπε, ως αδίστακτος, μιλώντας στο Κογκρέσο.

Τούτου λεχθέντος, ο Δρ Mark Perlmutter, ένας Αμερικανός χειρούργος με εμπειρία από πολέμους, είναι μεταξύ εκείνων που έχουν μείνει έκπληκτοι από την καταστροφή που αντίκρισαν πρόσφατα στη Γάζα, και ειδικά από τον μεγάλο όγκο τραυμάτων που φαίνονται να είναι από πυρά ακριβείας σε παιδιά -συμπεριλαμβανομένων των νηπίων.

«Όλες οι καταστροφές που έχω δει, μαζί –σε 40 ταξίδια αποστολών– δεν ισούται με το επίπεδο σφαγής που είδα εναντίον αμάχων μόλις την πρώτη μου εβδομάδα στη Γάζα», δήλωσε ο Δρ Mark Perlmutter στο κανάλι CBS.

Αυτό που τον εντυπωσίασε περισσότερο ήταν η παρατήρησή του ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών που θεράπευε ο ίδιος και η ομάδα του ήταν παιδιά: «Δεν το έχω ξαναδεί αυτό.

Έχω δει περισσότερα αποτεφρωμένα παιδιά από ό,τι έχω δει ποτέ σε ολόκληρη τη ζωή μου μαζί. Έχω δει αμέτρητα κομματιασμένα παιδιά μόλις την πρώτη εβδομάδα ... να λείπουν μέρη του σώματος, να συνθλίβονται από κτίρια ή εκρήξεις βομβών».

Ο Δρ Perlumutter, ένας Εβραίος που μεγάλωσε στο Νιου Τζέρσεϊ και που τώρα ζει στη Βόρεια Καρολίνα, δηλώνει επίσης σοκαρισμένος από τα ακριβή πυρά του όπλου που κατευθύνθηκαν σε παιδιά, μερικά από τα οποία «πυροβολήθηκαν δύο φορές».

«Έχω δύο παιδιά που έχω φωτογραφίες που πυροβολήθηκαν τόσο τέλεια στο στήθος, που μπορούσα να βάλω το στηθοσκόπιό μου πάνω από την καρδιά τους με ακρίβεια και απευθείας στο πλάι του κεφαλιού, στο ίδιο παιδί. Κανένα παιδί δεν πυροβολείται δύο φορές κατά λάθος ακόμη και από τον "καλύτερο ελεύθερο σκοπευτή του κόσμου"».

Η περιγραφή του επιβεβαιώθηκε στο CBS News από περισσότερους από 20 γιατρούς που είχαν επισκεφθεί πρόσφατα τη Γάζα. Ένας Αμερικανός γιατρός είπε χαρακτηριστικά ότι «δεν πίστευε ότι τόσα πολλά παιδιά θα μπορούσαν να εισαχθούν σε ένα μόνο νοσοκομείο με τραύματα από πυροβολισμό στο κεφάλι».

Ένας αναισθησιολόγος από τη Βιρτζίνια είπε ότι είδε περίπου 30 μεμονωμένα τραύματα από πυροβολισμό σε παιδιά σε μόλις δύο εβδομάδες.

Ένας άλλος γιατρός με έδρα το Σικάγο, αναφέρει: «Νόμιζα ότι αυτά τα παιδιά ήταν στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή, όπως δυστυχώς, μερικά από τα παιδιά που περιποιούμαστε στο Σικάγο. Αλλά μετά την τρίτη ή τέταρτη φορά, συνειδητοποίησα ότι ήταν σκόπιμα· πυροβολούσαν αυτά τα παιδιά επίτηδες».

«Τα παιδιά έπαιζαν μέσα όταν πυροβολήθηκαν από ισραηλινές δυνάμεις», αναφέρει ένας άλλος.

Ένας εκπρόσωπος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων διαβεβαίωσε το CBS News ότι «ο Ισραηλινός Στρατός δεν έχει ποτέ, και δεν πρόκειται ποτέ, να στοχεύσει σκόπιμα παιδιά», ενώ προειδοποίησε ότι «η παραμονή σε μια ενεργή ζώνη μάχης έχει εγγενείς κινδύνους». 

Η Δύση, στο απόγειο της σήψης της, παρακολουθεί απαθής μία σφαγή, για χάρη των συμφερόντων.

bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.