Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024

Της Τζενίν κόρες / Της Σετζάγιας κοπέλες / Πουλιά σφαγμένα (Μπάμπης Ζαφειράτος) ➽ 328 μέρες ➽ ΕΤΟΙΜΟ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΚΤΗΝΩΔΙΕΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ➽ Να γίνει η Δυτική Όχθη «νέα Γάζα» ζητά ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ! ➽ Νέα πιδρομή στην Τζενίν, την Τούμπας και την Τουλκάρεμ ➽ VIDEO - Tweet

*

Επίθεση με drones, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς, εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ – Όλες οι εξελίξεις

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

Της Τζενίν κόρες

Της Σετζάγιας κοπέλες

Πουλιά σφαγμένα

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

ΕΤΟΙΜΟ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΚΤΗΝΩΔΙΕΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ

Να γίνει η Δυτική Όχθη «νέα Γάζα» ζητά ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ!

 Πηγή φωτό: Associated Press

Τετάρτη 28/08/2024 - 20:35

Ανατριχίλα προκαλούν οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών του Ισραήλ, που ζητά να γίνει η κατεχόμενη Δυτική Όχθη μια νέα Γάζα την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγάλης κλίμακας επίθεση που πραγματοποιούν οι κατοχικές δυνάμεις στην ΔυτικήΌχθη.

«Πρέπει να χειριστούμε την απειλή ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που χειριστήκαμε τις υποδομές τρομοκρατίας στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένης της προσωρινής απομάκρυνσης Παλαιστινίων πολιτών και να προβούμε σε οποιοδήποτε άλλο βήμα χρειαστεί. Είναι ένας πόλεμος σαν όλους τους άλλους και πρέπει να τον κερδίσουμε» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Ίσραελ Κατζ.

Ο Ισραηλινός υπουργός, θέλοντας να καλύψει τα νέα εγκλήματα του κατοχικού στρατού κατά των Παλαιστινίων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι το Ιράν «εργάζεται για να δημιουργήσει ένα ανατολικό τρομοκρατικό μέτωπο κατά του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη». Στην προσπάθειά του αυτή, κατηγόρησε και την Ιορδανία, ότι μέσω αυτής το Ιράν περνάει «προηγμένα όπλα» για να εξοπλιστούν «οι τρομοκράτες».

Από τα χαράματα, οι κατοχικές ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποιούν επιδρομή στην Τζενίν, την Τούμπας και την Τουλκάρεμ, πραγματοποιώντας μπαράζ συλλήψεων, γκρεμίζοντας σπίτια και υποδομές και πυροβολώντας αδιακρίτως.

Η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος ανακοίνωσε τον θάνατο 10 Παλαιστινίων και τον τραυματισμό 15 στις επιθέσεις αυτές. Κατήγγειλε επίσης, ότι οι κατοχικές δυνάμεις, εμποδίζουν τα ασθενοφόρα να φτάσουν έγκαιρα σε σημεία όπου χρειάζεται ενώ πραγματοποιούν εξονυχιστικούς έλεγχους σε ασθενοφόρα που μεταφέρουν τραυματίες στο γενικό νοσοκομείο της Τζενίν.

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς διέκοψε σήμερα επίσκεψή του στη Σαουδική Αραβία για να επιστρέψει ώστε «να παρακολουθήσει τις εξελίξεις της ισραηλινής επίθεσης στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης», μετέδωσε παράλληλα το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας της Δυτικής Όχθης ανακοίνωσε ότι 5 άνθρωποι σκοτώθηκαν στον προσφυγικό καταυλισμό κοντά στην Τούμπας και 2 στην Τζενίν στη διάρκεια της επιχείρησης αυτής. Σύμφωνα με την παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση μη επανδρωμένου εναέριου οχήματος (drone) στο αυτοκίνητό τους στο νότιο τμήμα της Τζενίν.

Η εφημερίδα «Times of Israel» έγραψε επικαλούμενη πηγές των Ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, ότι η επιχείρηση μπορεί να διαρκέσει μέρες.

Ασταμάτητη η σφαγή στη Γάζα

Την ίδια ώρα, στην Γάζα, συνεχίζεται ασταμάτητη η σφαγή των Παλαιστινίων. Άρματα του ισραηλινού στρατού προωθήθηκαν βαθύτερα στην Χαν Γιούνις, στη νότια Λωρίδα της Γάζας ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις εξαπέλυσαν πλήγματα σε όλον τον θύλακα, σκοτώνοντας τουλάχιστον 24 Παλαιστίνιους, σύμφωνα με ιατρικές πηγές.

Κάτοικοι του Χαν Γιούνις είπαν ότι τα ισραηλινά άρματα προωθήθηκαν αιφνιδιαστικά στο κέντρο της πόλης και ο στρατός διέταξε εκκενώσεις στα ανατολικά προάστια, αναγκάζοντας πολλές οικογένειες να φύγουν βιαστικά αναζητώντας ασφαλές καταφύγιο αλλού, ενώ άλλες εγκλωβίστηκαν στα σπίτια τους.

Σύμφωνα με Παλαιστίνιους αξιωματούχους των υπηρεσιών υγείας, από τα ισραηλινά πλήγματα στο Χαν Γιούνις σκοτώθηκαν τουλάχιστον 11 άνθρωποι. Στην πόλη Ντέιρ αλ Μπάλα, στην κεντρική Γάζα, όπου έχουν βρει καταφύγιο τουλάχιστον ένα εκατομμύριο άνθρωποι, ισραηλινό πλήγμα σκότωσε οκτώ Παλαιστίνιους κοντά σε ένα σχολείο όπου στεγάζονται εκτοπισμένοι. Στη Νουσεϊράτ, στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, ο δημοσιογράφος Μοχάμεντ Άμπεντ - Ράμπο σκοτώθηκε μαζί με την αδελφή του από ισραηλινό πλήγμα στο σπίτι τους, ανέφεραν ιατρικές πηγές. Το υπουργείο Εσωτερικών της Γάζας, ανακοίνωσε ότι με τον θάνατο του Άμπεντ-Ράμπο έφτασαν τους 172 οι Παλαιστίνιοι δημοσιογράφοι που έχουν σκοτωθεί από ισραηλινά πυρά από τις 7 Οκτωβρίου 2023.

Τις τελευταίες ημέρες, το Ισραήλ έχει εκδώσει πολλές διαταγές εκκένωσης σε διάφορες περιοχές της Γάζας, τις περισσότερες αφότου ξεκίνησε ο πόλεμος, προκαλώντας την κατακραυγή των Παλαιστινίων, του ΟΗΕ και των στελεχών των υπηρεσιών αρωγής, καθώς συρρικνώνονται οι «ανθρωπιστικές ζώνες» και δεν υπάρχουν πλέον ασφαλείς περιοχές.

Περισσότεροι από 40.500 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στον πόλεμο, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας. Οι υπηρεσίες αρωγής λένε ότι οι περισσότεροι από τα 2,3 εκατομμύρια κατοίκους του θύλακα έχουν εκτοπιστεί πολλές φορές και αντιμετωπίζουν οξείες ελλείψεις τροφίμων και φαρμάκων.

(Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, dpa, «Al Jzeera»)

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.