Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024

329 μέρες ➽ ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ Η ΣΦΑΓΗ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ➽ Νέες πολύνεκρες επιδρομές στη Δυτική Όχθη ➽ Επίθεση σε ανθρωπιστική αυτοκινητοπομπή στη Γάζα ➽ VIDEO-tweet

*

Επίθεση με drones, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς, εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ – Όλες οι εξελίξεις

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

Της Τζενίν κόρες

Της Σετζάγιας κοπέλες

Πουλιά σφαγμένα

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ Η ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ

Νέες πολύνεκρες επιδρομές στη Δυτική Όχθη - Το Ισραήλ επιτέθηκε σε ανθρωπιστικό κομβόι στη Γάζα (VIDEO)

Πηγή φωτό: Associated Press

Παρασκευή 30/08/2024 - 08:46

Την άγρια στρατιωτική επίθεση στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη συνέχισε το βράδυ ο ισραηλινός στρατός, ανεβάζοντας σε πάνω από 20 τον αριθμό των νεκρών από το πρόσφατο νέο κύμα ισραηλινής επιθετικότητας, κυρίως σε πόλεις όπως η Τζενίν και η Τουλκαρέμ.

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν μετά από ισραηλινό χτύπημα σε όχημα στο Ζαμπαμπντέ κοντά στην Τζενίν, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης. Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός ισχυρίστηκε ότι ένα από τα αεροσκάφη του «επιτέθηκε σε ομάδα τρομοκρατών» στην Τζενίν. Πλάνα που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο δείχνουν ένα αυτοκίνητο τυλιγμένο στις φλόγες.

Πέρα από την τρομοκράτηση δεκάδων χιλιάδων Παλαιστινίων της βόρειας Δυτικής Όχθης, ο ισραηλινός στρατός συνέχισε την καταστροφή υποδομών, όπως δρόμους, δίκτυα ηλεκτροδότησης, ύδρευσης, αποχέτευσης και επέβαλε μπλακάουτ στις τηλεπικοινωνίες, σύμφωνα με καταγγελίες των δύο παλαιστινιακών τηλεπικοινωνιακών εταιρειών («PalTel» και «Jawwal»).

Απέναντι στην κλιμάκωση της στρατιωτικής βίας από το κράτος-δολοφόνο, οι Παλαιστίνιοι σε άλλες περιοχές της Δυτικής Όχθης συμμετείχαν σε πολύμορφες κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας ή και απεργίες.

Επίθεση σε ανθρωπιστική αυτοκινητοπομπή

Την ίδια ώρα, ο ισραηλινός στρατός πραγματοποίησε το βράδυ αεροπορική επιδρομή σε αυτοκινητοπομπή που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη νότια Γάζα. Από το χτύπημα σε ένα από τα οχήματα σκοτώθηκαν τουλάχιστον πέντε άνθρωποι. Η αποστολή οργανώθηκε από την οργάνωση «Anera» με έδρα τις ΗΠΑ.

Το Ισραήλ ισχυρίστηκε ότι πραγματοποίησε το χτύπημα αφού «ένοπλοι κατέλαβαν ένα όχημα στο μπροστινό μέρος της συνοδείας». Η «Anera» είπε ότι οι νεκροί ήταν άτομα «απασχολούμενα στην εταιρεία μεταφορών» με την οποία συνεργάζεται.

Άλλες αιματηρές ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα τις τελευταίες ώρες περιλαμβάνουν ένα χτύπημα σε διαμέρισμα στον καταυλισμό Τζαμπαλία, κατά το οποίο σκοτώθηκαν δύο άτομα, μεταξύ των οποίων ένα παιδί.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.