Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024

325 μέρες γενοκτονίας ➽ 40.405 δολοφονημένοι ➽ 93.468 τραυματίες ➽ Οι ιουδαιοναζί συνεχίζουν ακάθεκτοι με τη στήριξη των ΗΠΑ ➽ Νέοι βομβαρδισμοί σε σχολείο όπου έχουν καταφύγει άμαχοι ➽ Ιουδαιοναζί και ΗΠΑ ναρκοθετούν την προοπτική τερματισμού της σφαγής ➽ Νέες απειλές Νετανιάχου μετά τους βομβαρδισμούς στο νότιο Λίβανο ➽ Χασάν Νασράλα: Στόχος μας ήταν η βάση πληροφοριών του ισραηλινού στρατου

*

Επίθεση με drones, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς, εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ – Όλες οι εξελίξεις

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

Νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί σε σχολείο όπου έχουν καταφύγει άμαχοι

Πηγή φωτό: Associated Press

Το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό τη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού, με τη στήριξη των ΗΠΑ, προχωρώντας σε νέους βομβαρδισμούς εναντίον αμάχων, ενώ παράλληλα ναρκοθετεί οποιαδήποτε προοπτική τερματισμού της σφαγής, οδηγώντας σε αδιέξοδο τις σχετικές συνομιλίες (βλ. κάτω).

Συγκεκριμένα, αρκετοί Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν, σήμερα, Δευτέρα, από τον βομβαρδισμό των ισραηλινών κατοχικών δυνάμεων σε σχολείο που στεγάζει εκτοπισμένους βόρεια του καταυλισμού Νουσεϊράτ στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας.

Τοπικές πηγές ανέφεραν ότι τα ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν το σχολείο Αλ Εζ μπιν Αμπντούλ Σαλάμ, κάτι που οδήγησε στο θάνατο και τον τραυματισμό πολλών ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών.

Παράλληλα, ισραηλινοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον πέντε Παλαιστίνιους στην πόλη της Γάζας τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, μεταδίδει το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA, σύμφωνα με το οποίο υπάρχουν επίσης πολλοί τραυματίες. Στόχος ήταν σπίτι σε μικρή απόσταση από νοσοκομείο, στο δυτικό τμήμα της πόλης, ανέφερε το WAFA, επικαλούμενο γιατρούς.

Στα νότια, ιατρικές πηγές στο Ευρωπαϊκό Νοσοκομείο, ανατολικά της πόλης Χαν Γιούνις, ανέφεραν ότι τα πτώματα τριών ανθρώπων έφτασαν αφού ανασύρθηκαν από την περιοχή Αλ-Σούκα, ανατολικά της Ράφα.

Οι δυνάμεις κατοχής ανατίναξαν πλατείες και κτίρια κατοικιών δυτικά της πόλης της Ράφα.

Το κατοχικό πυροβολικό βομβάρδισε επίσης τη συνοικία Αλ Ζαϊτούν, νοτιοανατολικά της πόλης της Γάζας, σε συνδυασμό με πυρά από κατοχικά οχήματα.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, ο αριθμός των νεκρών από την έναρξη της κατοχικής επίθεσης κατά της Λωρίδας της Γάζας στις 7 Οκτώβρη ανέρχεται σε 40.405, η πλειονότητα των οποίων είναι παιδιά και γυναίκες, ενώ 93.468 είναι οι τραυματίες.

Από την πλευρά της, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε το βράδυ μια ρουκέτα «M90» στο Τελ Αβίβ, ως απάντηση στις ισραηλινές σφαγές κατά αμάχων.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι η ρουκέτα έπεσε σε μη κατοικημένη περιοχή. Σύμφωνα με την ισραηλινή άμυνα, οι σειρήνες ήχησαν γύρω στις 10 το βράδυ (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) στο Ρισόν ΛεΖιόν, πόλη νοτίως του Τελ Αβίβ. «Ένα βλήμα που διαπιστώθηκε ότι προήλθε από τη Λωρίδα της Γάζας έπεσε σε ακατοίκητη τοποθεσία, στην περιοχή Ρισόν ΛεΖιόν», ανακοίνωσε ο στρατός του κράτους-δολοφόνου. 

(Πηγή: Wafa, «Al Jazeera», «Reuters»)

902

*

Χωρίς συμφωνία οι συνομιλίες στο Κάιρο - ΗΠΑ και Ισραήλ ναρκοθετούν την προοπτική τερματισμού της σφαγής

Πηγή φωτό: Associated Press

Δευτέρα 26/08/2024 - 08:14

Οι συνομιλίες με σκοπό την κήρυξη κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας τερματίστηκαν χθες Κυριακή το βράδυ χωρίς συμφωνία, καθώς το κράτος - δολοφόνος του Ισραήλ συνεχίζει να ναρκοθετεί οποιαδήποτε προοπτική τερματισμού της γενοκτονίας του παλαιστινιακού λαού.

Σύμφωνα με δυο πηγές του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς στα αιγυπτιακά σώματα ασφαλείας, ούτε η Χαμάς, ούτε το Ισραήλ δέχθηκαν τη νέα πρόταση που τους υπέβαλαν οι μεσολαβητές.

Σημειώνεται ότι το σχέδιο των ΗΠΑ που καταρτίστηκε σε συνεννόηση με Αίγυπτο και Κατάρ, παραμένει μυστικό, μολονότι φτιάχτηκε με τη γνωστή «συνταγή» κλιμάκωσης της σύγκρουσης εδώ και μήνες, καθώς «ξεπλένει» σταθερά την εγκληματική πολιτική του Ισραήλ, ανάβει το πράσινο φως για εκκαθάριση της Λωρίδας της Γάζας και κλιμάκωση των στρατιωτικών εισβολών και των εποικισμών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Η ισραηλινή πλευρά είχε θέσει νέους όρους στις διαπραγματεύσεις που ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα, εμμένοντας στην διατήρηση κατοχικών δυνάμεων στη Λωρίδα της Γάζας για τον έλεγχο του διαδρόμου Φιλαδέλφεια, κατά μήκος των συνόρων με την Αίγυπτο, καθώς και του διαδρόμου Νετσαρίμ που διασχίζει το μέσον της Λωρίδας της Γάζας.

Ο Εζάτ Ρισκ, ένα από τα στελέχη της Χαμάς δήλωσε ότι το βράδυ της Κυριακής, η αντιπροσωπεία της παλαιστινιακής οργάνωσης αναχώρησε από το Κάιρο.

Οι απεσταλμένοι της Χαμάς «συνάντησαν τους Αιγύπτιους και Καταριανούς μεσολαβητές οι οποίοι τους ενημέρωσαν για τα αποτελέσματα των τελευταίων διαπραγματεύσεων», δήλωσε ο Ρισκ. Η θέση του κινήματός του παραμένει αμετάβλητη: Η Χαμάς θέλει, όπως επανέλαβε ο Ρισκ, «πλήρη κατάπαυση του πυρός, πλήρη αποχώρηση (των ισραηλινών στρατευμάτων), την επιστροφή των εκτοπισμένων, την είσοδο της ανθρωπιστικής βοήθειας, την ανοικοδόμηση και μια συμφωνία ανταλλαγής» μεταξύ Παλαιστινίων κρατουμένων και ομήρων στη Γάζα.

Την ίδια ώρα, υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαμάς, ο Οσάμα Χαμντάν, δήλωσε ότι η οργάνωση εμμένει στην πρόταση της 2ας Ιουλίου για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, απορρίπτει τους νέους ισραηλινούς όρους και αναφέρει ότι οι συνομιλίες για επικείμενη συμφωνία είναι ψευδείς. «Δεν θα δεχθούμε συζητήσεις για αναιρέσεις από αυτά που συμφωνήσαμε στις 2 Ιουλίου ή για νέους όρους», δήλωσε, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο της οργάνωσης Al-Aqsa.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters)

902

*

ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ Η ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέες απειλές εξαπέλυσε ο Νετανιάχου μετά τους βομβαρδισμούς στο νότιο Λίβανο

Κυριακή 25/08/2024 - 16:42

Απειλητικός εμφανίστηκε σήμερα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενζαμίν Νετανιάχου σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού, προειδοποιώντας ότι η χώρα του δεν έχει πει «την τελευταία της λέξη» αναφερόμενος στα δήθεν προληπτικά πλήγματα που εξαπέλυσε σήμερα τα ξημερώματα εναντίον του Λιβάνου για ν' αποτρέψει ευρείας κλίμακας επίθεση της Χεζμπολάχ, όπως ισχυρίστηκε.

«Πριν τρεις εβδομάδες εξουδετερώσαμε τον διοικητή (της Χεζμπολάχ) και σήμερα αποτρέψαμε τα επιθετικά σχέδιά της», τόνισε ο Νετανιάχου κατά την έναρξη υπουργικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, η αντιαεροπορική άμυνα αναχαίτισε όλα τα drones που εξαπέλυσε η Χεζμπολάχ εναντίον του Ισραήλ.

Παράλληλα ο Νετανιάχου δήλωσε ότι η Χεζμπολάχ και το Ιράν θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η απάντηση που έδωσε το Ισραήλ ήταν «ακόμη ένα βήμα προς την αλλαγή της κατάστασης στον βορρά και την ασφαλή επιστροφή των κατοίκων μας στα σπίτια τους», την ώρα που με τις πλάτες των συμμάχων του ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, εκτοπίζει χιλιάδες Παλαιστίνιους από τις εστίες τους, δολοφονεί παιδιά και άμαχο πληθυσμό, βασανίζει και φυλακίζει χιλιάδες παλαιστίνιους. 

Προειδοποιήσεις της Αιγύπτου για κίνδυνο μεγάλης σύγκρουσης στο Λίβανο

Από την πλευρά του, ο Αιγύπτιος πρόεδρος Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι προειδοποίησε σήμερα τον επικεφαλής του μικτού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ για τον κίνδυνο να ξεσπάσει μεγάλη σύγκρουση στον Λίβανο.

Ο Αμερικανός πτέραρχος Τσαρλς Μπράουν έφτασε στην Αίγυπτο λίγες ώρες μετά την επίθεση του Ισραήλ στο νότιο Λίβανο και τα drones που εκτόξευσε η Χεσμπολάχ και ο Αιγύπτιος πρόεδρος προειδοποίησε τον Αμερικανό αξιωματούχο για «τους κινδύνους να ανοίξει ένα νέο μέτωπο στον Λίβανο και υπογράμμισε την ανάγκη να διασφαλιστεί η σταθερότητα και η κυριαρχία του Λιβάνου».

Από την πλευρά του ο Μπράουν δεν έκανε δηλώσεις κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, στο πλαίσιο της οποίας συναντήθηκε με τον υπουργό Άμυνας και τον επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της Αιγύπτου.

902

*

ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΑΝΑΦΛΕΞΗ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Χ. Νασράλα: Στόχος μας ήταν η βάση πληροφοριών του ισραηλινού στρατου

Πηγή φωτό: Associated Press

Κυριακή 25/08/2024 20:33

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ του Λιβάνου Χασάν Νασράλα ανακοίνωσε ότι στόχος τους ήταν η βάση των ισραηλινών υπηρεσιών πληροφοριών του στρατού, σε απόσταση 1,5 χλμ. από το Τελ Αβίβ, στο πλαίσιο της ευρείας κλίμακας επίθεσης που εξαπέλυσε σήμερα το πρωί εναντίον του Ισραήλ. Ο «βασικός στόχος της επιχείρησης ήταν η βάση του Γκλιλότ, η μεγαλύτερη ισραηλινή βάση πληροφοριών του στρατού, 110 χλμ. από τα σύνορα», δήλωσε ο Χασάν Νασράλα κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του ομιλίας.

Σύμφωνα με τον ηγέτη της Χεζμπολάχ το Ισραήλ ήταν που «πέρασε όλες τις κόκκινες γραμμές με τις επιθετικές του ενέργειες. Επιτέθηκαν στο νότιο προάστιο της Βηρυτού, δολοφονώντας γυναίκες και παιδιά και δολοφονώντας τον ηγέτη Φουάντ Σοκόρ».

Σχετικά με την καθυστέρηση της απάντησης της Χεζμπολάχ ανέφερε πως αυτό συνέβη για να επιλεχθούν οι στόχοι της Χεζμπολάζ, για να διευκολυνθούν οι διαπραγματεύσεις για την Γάζα ενώ επισήμανε πώς «οι οικονομικές απώλειες που συνέχιζαν να αντιμετωπίζουν (σ.σ. το Ισραήλ) κατά την περίοδο αναμονής της απάντησης ήταν επίσης μια πρόσθετη νίκη για την περαιτέρω αναβολή της απάντησης». Ο Χ. Νασράλα αναφέρθηκε σε πετυχημένη επιχείρηση «παρά τις προσπάθειες εκφοβισμού των Αμερικανών και των Δυτικών. Παραλύσαμε την "ισραηλινή" οντότητα με ένα σωρό ρουκέτες Katyusha. Τι θα γινόταν αν χρησιμοποιούσαμε άλλους πυραύλους;».

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ αρνήθηκε τους «ψευδείς ισχυρισμούς» του Ισραήλ ότι ο στρατός του κατέστρεψε σήμερα «χιλιάδες ράμπες εκτόξευσης ρουκετών» στον Λίβανο και «αναχαίτισε χιλιάδες ρουκέτες».

Ο Νασράλα δήλωσε επίσης ότι στόχος δεν ήταν αστικές περιοχές η το ίδιο το Τελ Αβίβ και περιέγραψε για την επιχείρηση:

Θελήσαμε να στοχοθετήσουμε στρατιωτικές εγκαταστάσεις κοντά στο Τελ Αβίβ. Αποφασίσαμε να στοχοθετήσουμε βάση των υπηρεσιών πληροφοριών του στρατού όπου λειτουργεί ισραηλινή μονάδα παρακολούθησης. Στείλαμε ρουκέτες Κατιούσα για να αποσπάσουν την προσοχή του Σιδηρού Θόλου και άλλων συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας ώστε τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη να διεισδύσουν στον ισραηλινό εναέριο χώρο, δήλωσε ο Νασράλα.

Για πρώτη φορά στείλαμε μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο Ισραήλ από την περιοχή Μπεκάα. Εκτοξεύσαμε μη επανδρωμένα αεροσκάφη τόσο από τα νότια όσο και από τα βόρεια του ποταμού Λιτάνι. Η Χεζμπολάχ δεν είχε κανένα σχέδιο να πλήξει στόχους στο Τελ Αβίβ, εκ των οποίων το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν και το ισραηλινό υπουργείο Αμυνας. Δεν είχαμε πρόθεση να χρησιμοποιήσουμε σήμερα πυραύλους ακριβείας, αλλά ίσως τους χρησιμοποιήσουμε στο εγγύς μέλλον, πρόσθεσε.

Κανένας από τους στρατηγικούς μας πυραύλους ή ακριβείας δεν υπέστη ζημιές στις ισραηλινές επιδρομές. Ο ισραηλινός στρατός άρχισε τις αεροπορικές επιδρομές κατά του Λιβάνου 30 λεπτά πριν από την επιχείρησή μας, αλλά οι περιοχές που αποτέλεσαν στόχο δεν είχαν καμιά σχέση με την επιχείρηση. Η στρατιωτική μας επιχείρηση ολοκληρώθηκε όπως είχε σχεδιαστεί, με ακρίβεια. Θα αξιολογήσουμε τον αντίκτυπο της σημερινής επιχείρησης, αν τα αποτελέσματα δεν είναι ικανοποιητικά, θα απαντήσουμε και άλλη φορά, τόνισε ο Νασράλα.

«Η σημερινή επιχείρηση θα μπορούσε να ωφελήσει πολύ τα παλαιστινιακά ή αραβικά μέρη στις διαπραγματεύσεις, καθώς δίνει ένα σαφές μήνυμα στον εχθρό και τους Αμερικανούς που βρίσκονται πίσω τους ότι δεν υπάρχει καμία ελπίδα στην προσπάθεια να σιγήσουν τα μέτωπα υποστήριξης, ειδικά το λιβανέζικο», σημείωσε ο ηγέτης της Χεζμπολάχ προσθέτοντας ότι «μετά την απάντηση της Χεζμπολάχ κατά του Ισραήλ, θα απαντήσει και το Ιράν, και οι Χούθι».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.