Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2024

Βαγγέλης Γονατάς: Βενεζουέλα, προεδρικές εκλογές 2024 - Μια ποιοτικά ανώτερη απόπειρα πραξικοπήματος χωρίς τύχη — Η CIA, οι Comanditos, ο Έλον Μασκ και μία Ματσάδο από το παρελθόν (VIDEO)

 *

Βενεζουέλα, προεδρικές εκλογές 2024: Μια ποιοτικά ανώτερη απόπειρα πραξικοπήματος χωρίς τύχη

Βαγγέλης Γονατάς

(https://prensa-rebelde.blogspot.com)

Όταν ζεις ιστορικές καταστάσεις, είναι πιθανόν να μην το αντιλαμβάνεσαι σε πραγματικό χρόνο, αλλά αμέσως μετά και από κάποια απόσταση. Έχω την αίσθηση ότι αυτό ακριβώς βιώσαμε στο Καράκας.

Βρέθηκα στη  Βενεζουέλα από τις 23 έως τις 30 Ιουλίου προσκαλεσμένος από το Ενωμένο Σοσιαλιστικό Κόμμα Βενεζουέλας (PSUV)  μαζί με την Lamprini Thoma (βλ. VIDEO κάτω) και τον Rachiotis Yiannis (βλ. άρθρο του από σύνδεσμο κάτω) ως  διεθνείς παρατηρητές στις προεδρικές εκλογές της 28ης Ιουλίου 2024. Αποτελέσαμε μέλη μιας πολύ διευρυμένης  αντιπροσωπείας από όλο τον κόσμο, 900+ παρατηρητών (100 από Ευρώπη), που κατά πάγια τακτική τους,  οι Βενεζουελάνοι  καλούν για να  παρακολουθούν τις εκλογές τους.  

1.000 αυτόπτες μάρτυρες από το εξωτερικό απέναντι στην μιντιακή προπαγάνδα των κυρίαρχων διεθνών ΜΜΕ

Κατά τα άλλα,  κάθε φορά το σενάριο είναι γνωστό. Το αποτέλεσμα αμφισβητείται, οι τσαβίστας κατηγορούνται για νοθεία και το αποτέλεσμα δεν αναγνωρίζεται από τη συλλογική Δύση και αναγνωρίζεται από τις χώρες του Παγκόσμιου Νότου. 

Ξεκινά πάντα μια επιθετική, μονότονη και βαρετή προπαγάνδα, στην οποία η αιματοβαμμένη συλλογική δύση με κορωνίδα τις ΗΠΑ, πασχίζει να πείσει τους δυστυχείς υπηκόους της ότι αποτελεί το πρότυπο της δημοκρατίας που οφείλουν όλοι να της μοιάσουν. Τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο Καράκας στη διάρκεια αυτής της προεδρικής εκλογής, ακολούθησαν βεβαίως αυτή τη βασική συνταγή, είχαν όμως ποιοτικά χαρακτηριστικά που ως φαίνεται θα την καταγράψουν ως ιστορική.

Η προεκλογική περίοδος / Προετοιμασία του πραξικοπήματος

Οι ΗΠΑ αποφάσισαν ότι η αποχή από τις προεδρικές εκλογές του 2018 δεν τους απέδωσε τα αναμενόμενα. Έτσι, άρχισαν να τρέχουν, προσπαθώντας  να αντικαταστήσουν το “κουτσό άλογο Γκουαιδό”, τον αυτοανακηρυγμένο “πρόεδρο” που χρεοκόπησε πλήρως και αποσύρθηκε στο Μαϊάμι (νεκροταφείο πρακτόρων/ελεφάντων) να φάει τα λεφτά που κέρδισε, κάνοντας τον τίποτα. Επιλέχτηκε ως διάδοχός του μια καταδικασμένη με 15ετή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων κυρία, η Μαρία Κορίνα Ματσάδο, η οποία όντας βουλευτής, έκανε τον πρέσβη άλλης χώρας   στον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ) ζητώντας στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ στη χώρα της. Σε όλες τις χώρες του κόσμου, θα ήταν φυλακή για εσχάτη προδοσία, στη Βενεζουέλα όμως, απλά της στέρησαν τα πολιτικά δικαιώματα για 15 χρόνια (δεν έχει νόημα να βάλεις φυλακή όλη τη δεξιά και να την ταΐζεις). Πίστευαν πιθανά ότι η εκλογική αρχή  θα υποχωρούσε και θα δεχόταν την υποψηφιότητά της. Δεν υποχώρησε όμως και έτσι έβαλαν “μπροστινό” υποψήφιο πρόεδρο έναν γηραιό διπλωμάτη, ενα είδος Βενεζουελάνου Μπάιντεν (πρώην πράκτορα της CIA στο Σαλβαδόρ), τον Εντμούντο Γκονζάλες Ουρούτια,  φτιάχνοντας το δίδυμο του γηραιού “μπροστινού” προέδρου και της πραγματικής “ηγέτιδας της αντιπολίτευσης”.  

Στη συνέχεια ξεκίνησε η Γκαιμπελικού τύπου προπαγάνδα στα κυρίαρχα μέσα, με δημοσκοπήσεις που έδιναν αστρονομικά ποσοστά στον υποψήφιο της δεξιάς και στον Μαδούρο λιγότερους ψήφους από τον αριθμό των μελών του κόμματός του. Τα κοινωνικά δίκτυα κατακλύστηκαν από χολυγουντιανές εικόνες νίκης της δεξιάς, κάτι που δύσκολα γινόταν πιστευτό, γι αυτό το επαναλάμβαναν εκατομμύρια φορές.

 Το  στρατόπεδο των Τσαβίστας γρήγορα συσπειρώθηκε και κινητοποιήθηκε, καθώς το διακύβευμα ήταν μεγάλο. Δήλωναν σίγουροι για τη νίκη, αλλά ανήσυχοι για τη συνέχεια. Και είχαν απόλυτο δίκιο.  Η δεξιά αυτής  της χώρας δεν αλλάζει, είναι φασιστική από κατασκευής της, πριν αυτό γίνει της μόδας. Π.χ. ο “μπροστινός υποψήφιος πρόεδρος” αρνήθηκε να υπογράψει, όπως οι 8 από τους 10 υποψηφίους, συμφωνία αναγνώρισης και αποδοχής του αποτελέσματος.  Τέλος, το πιο  χαρακτηριστικό είναι ότι, από τις 30  πόλεις που επισκέφτηκε προεκλογικά ο πρόεδρος Μαδούρο, στις 5 εξουδετερώθηκε από τις αρχές ασφαλείας απόπειρα δολοφονίας του.  

Κυβερνοεπίθεση στην εκλογική αρχή (CNE)

Tα αποτελέσματα βγήκαν πολύ πιο αργά απ ότι συνήθως, στις 12:30, ενώ το συγκεντρωμένο πλήθος στο προεδρικό μέγαρο περίμενε υπομονετικά απολαμβάνοντας τη συναυλία για τα γεννέθλια του κομαντάντε Τσάβες.

Δίνοντας το 80% των εκλογικών τμημάτων, που διαμόρφωναν μια μη αντιστρέψιμη τάση (51~44%) ο πρόεδρος του  Εθνικού Εκλογικού Συμβουλίου (CNE), της εκλογικής αρχής της χώρας, κατήγγειλε ότι καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ο ιστότοπος , το λογισμικό της εκλογικής αρχής και οι βασικές τηκεπικοινωνιακές δομές της χώρας, δέχονται χιλιάδες κυβερνοεπιθέσεις , με στόχο να σταματήσει η μετάδοση των αποτελεσμάτων ή και να καταρεύσει το σύστημα ψηφοφορίας.

Προφανώς γι αυτό, ο Μαδούρο στις κεντρική προεκλογική συγκέντρωση κάλεσε τους τσαβίστας να ψηφίσουν νωρίς, πριν τις 13:00.  Πιθανολογώ ότι υπήρχαν πληροφορίες  για την αναμενόμενη κυβερνοεπίθεση.

(Περισσότερες εικόνες εδώ)

Η εμπλοκή του Έλον Μάσκ στις εκλογές της Βενεζουέλας, η τοποθέτησή του υπέρ της άκρας δεξιάς, έστελνε το μήνυμα . Ο πρόεδρος Μαδούρο τον κατηγόρησε προσωπικά  στη συνέχεια ως εκτελεστή της κυβερνοεπίθεσης. Όπως και στη Βολιβία, αυτός ο κύριος μιλά σε εκλογές όταν υπάρχει χρήμα, πραξικόπημα ή και τα δύο. Εδώ ο στόχος ήταν προφανής, η πρόκληση εκλογικού μπλάκ άουτ στη μετάδοση  των αποτελεσμάτων  και στη συνέχεια γενικευμένη βία και πρόκληση χάους. 

Η επίθεση αποκρούστηκε, η συγκέντρωση του 100% των αποτελεσμάτων ολοκληρώθηκε στις 4/8,  διευρύνοντας απλά τη διαφορά υπέρ του Μαδούρο.

Plan B: Επίθεση στο ηλεκτρικό σύστημα της χώρας

“Ο επανεκλεγείς πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, ανέφερε τη σύλληψη του κύριου ηγέτη της ομάδας που σχεδίαζε  να επιτεθεί στον υδροηλεκτρικό σταθμό Γκούρι και να  αφήσει τη Βενεζουέλα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα”. (Prensa Rebelde GR)

Φανταστείτε μια Βενεζουέλα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα την Κυριακή των εκλογών  στις 12:00 το μεσημέρι. Όπως τόνισε, οι ψηφοφόροι βγήκαν νωρίς και στη 1:00 το μεσημέρι είχε σε σημαντικό βαθμό ολοκληρωθεί η εκλογική διαδικασία.   

"Φανταστείτε όμως  όλες αυτές τις ομάδες, των 200~300 εγκληματιών, εκπαιδευμένων με χρήματα και ναρκωτικά, να δρουν εκείνη την ώρα και όλα τα μέσα ενημέρωσης και τα δίκτυα να παίρνουν εικόνες (και να μεταδίδουν) : "Ο λαός εξεγέρθηκε", "Ο λαός προχώρησε και επιτέθηκε στο παλάτι Μιραφλόρες", "ήταν αυτό που έψαχναν, την Κυριακή και δεν έγιναν εκλογές,τις σταμάτησαν",  ανέφερε ο Μαδούρο σε συνέντευξη.

Έτσι λοιπόν εξουδετερώθηκε και το  Plan B. Η αποστολή όμως δεν ματαιώθηκε, οι δυνάμεις είχαν παραταχθεί, τα μεροκάματα είχαν πληρωθεί και το σχέδιο έπρεπε να εκτελεστεί έστω και  σε πιο δυσμενείς συνθήκες.

Κύρια επιχείρηση: “Comanditos” (οι φασιστικές ομάδες κρούσης)

Έτσι περνάμε γρήγορα στο βασικό χιλιοδουλεμένο σε όλες τις εκλογές σενάριο της “νοθείας” και των βίαιων διαδηλώσεων διαμαρτυρίας. Το σχέδιο λαμβάνει χώρα τη Δευτέρα 29 Ιουλίου σε όλες σχεδόν τις περιφέρειες της χώρας.

Σύμφωνα με κανάλια και ομάδες στα κοινωνικά δίκτυα που κατέγραφαν σε πραγματικό χρόνο τα γεγονότα, 25 διαφορετικοί κρατικοί θεσμοί και οργανισμοί δέχτηκαν επίθεση. 12 Πανεπιστήμια συμπεριλαμβανομένου και του Καράκας (UCV), 42 σχολεία όλων των βαθμίδων, 8 δομές υγείας, 30 Ασθενοφόρα, 6 Αποθήκες τροφίμων και σούπερ μάρκετ δικτύου CLAP, 1 Κοινοτικός Ραδιοφωνικός σταθμός ((| Facebook ), 11 Σταθμοί του Μετρό του Καράκας, 1 Τρένο στη Βαλένθια, 38 Λεωφορεία, 27 Μνημεία και αγάλματα, , 10 Γραφεία του Ενωμένου Σοσιαλιστικού Κόμματος της Βενεζουέλας (PSUV), ορισμένα με κόσμο μέσα. 10 εγκαταστάσεις του Εθνικού Εκλογικού Συμβουλίου (CNE) σε ισάριθμες περιφέρειες της χώρας.

10  επιθέσεις σε στρατιωτικές διοικήσεις και στρατόπεδα και μία σε συγκρότημα κατοικιών του Υπουργείου Στέγασης στο Τσακάο με σφαίρες και βόμβες μολότοφ. Μέσα υπήρχαν εργαζόμενοι του υπουργείου με τα παιδιά τους, καθώς βρίσκονταν εκεί σε διακοπές.

2 επιθέσεις σε ομάδες διεθνώς παρατηρητών, μία σε λεωφορεία και μία με σφαίρες στην Πλατεία Καράκας.  Έχουν καταγραφεί πάνω από 5.000 απειλές στα κοινωνικά δίκτυα   προς ισάριθμο αριθμό λαϊκών ηγετών, οι οποίες θα ερευνηθούν όλες.  

Υπάρχουν νεκροί και τραυματίες άνθρωποι που επέστρεφαν στο σπίτι τους, οι οποίοι δέχθηκαν επίθεση και τα οχήματά τους κάηκαν., καταγράφηκαν επίσης δεκάδες επιθέσεις σε Τσαβίστας σε όλη τη χώρα.  2  νεκροί στρατιώτες των FANB   και 144 τραυματίες (ένας ταξίαρχος, ένας αντισυνταγματάρχης, ένας ανθυπολοχαγός, 21  στρατιώτες και 120 αξιωματικοί της Μπολιβαριανής Εθνικής Αστυνομίας).

Όλες οι επιθέσεις εξουδετερώθηκαν, όπως και το σύνολο της επιχείρησης. Πραγματοποιήθηκαν πάνω από 1.000 συλλήψεις που αξιολογούνται. (Prensa Rebelde GR).

Η SEBIN (Κρατική Ασφάλεια) τους συνέλαβε σε χρόνο ρεκόρ, έχουμε τις ομολογίες αυτών των εγκληματιών, ένας από αυτούς ονομάζεται "El Mechas", ο οποίος κατέγραψε και διεύθυνε τις επιχειρήσεις και ομολογεί ότι έλαβε εντολές από το Vente Venezuela να επιτεθεί σε διάφορους στόχους".Αναζητείται ο εγκληματίας Héctor "Niño" Guerrero, ο οποίος βρίσκεται στη Βενεζουέλα, τον έφεραν από την Κολομβία.  Η ακροδεξιά στρατολόγησε παλιούς εγκληματίες για να καταλάβουν αρκετές περιοχές της χώρας”, δήλωσε ο επανεκλεγείς πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο.

Μέχρι στιγμής, οι συλληφθέντες έχουν ποινικό μητρώο σε ποσοστό 80% είναι χρήστες ναρκωτικών κατά 90%,  κάποιοι ειναι ανήλικοι. Tο 70% εισήλθε πρόσφατα στη χώρα και   εκπαιδεύτηκε στο Τέξας [ΗΠΑ]".   Η αμοιβή τους ανέρχεται σε 150 δολάρια ΗΠΑ την ημέρα.

Επιστροφή στην κανονικότητα (“νοθεία”)

Έτσι σύντομα γυρίσαμε στα συνηθισμένα. Αφού στις 29/7 η στρατιωτική επιχείρηση απέτυχε σε όλα τα επίπεδα και αφού η αριστερά κέρδισε τη μάχη στο δρόμο την Τρίτη 30/7 και το Σάββατο 3/8 κατακλύζοντας τις πλατείες  και τις λεωφόρους όλης της χώρας, επιστρέψαμε στην “κανονικότητα” στη συνήθη κατηγορία της νοθείας και στη μη αναγνώριση του αποτελέσματος.

 Σε αυτό είχαν επενδυθεί πολλά από την αρχή.  Διαδηλώσεις σε πρεσβείες της Βενεζουέλας στο εξωτερικό, στην Αργεντινή με συμμετοχή μελών της κυβέρνησης και απειλή εισβολής στην πρεσβεία. 

Πριν ακόμα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα, με ανοιχτές τις κάλπες, οι γνωστές δεξιές κυβερνήσεις της Λατινικής Αμερικής κατηγορούν τον Μαδούρο για νοθεία και σύντομα αναγνωρίζουν τον “μπροστινό” ως πρόεδρο, όπως φυσικά και οι ΗΠΑ. Το σενάριο Γκουαιδό επαναλαμβάνεται. Ο παππούς δεν κατάφερε να ανατρέψει τον Μαδούρο, ανέτρεψε όμως τον Γκουαιδό.  Φρόντισε μάλιστα, αμέσως μετά τις εκλογές να φύγει για Ισπανία, μη γίνει και καμία στραβή και μπλέξει.

 Ο Έλον Μάσκ φρόντισε μάλιστα να προμηθεύσει την αντιπολίτευση με κατάλληλο λογισμικό, στο οποίο θα ανέβαζε τα “πραγματικά αποτελέσματα” αυτά που της έδιναν νίκη με 70 ~ 80%. Απο τα γραφεία της στην πρεσβεία της Αργεντινής στο Καράκας λοιπόν, η δεξιά άρχισε να φορτώνει τα δικά της στοιχεία και αποτελέσματα. ‘Ομως δεν ξεπέρασε το 30% των .εκλογικών τμημάτων, και με στοιχεία άλλα αντί άλλων. Ανεπίσημα στοιχεία, χωρίς υπογραφές των εφορευτικών επιτροπών, με πεθαμένους ψηφίσαντες και άλλα ευτράπελα. Όχι ότι όλα αυτά έχουν κάποια σημασία ή χρειάζεται κάποια νομιμοποίηση, είναι το γνωστό σενάριο.

 Από την άλλη, μέχρι χθές 40 κυβερνήσεις είχαν αναγνωρίσει την εκλογική νίκη του Μαδούρο, μεταξύ αυτών Ρωσία, Κίνα και οι παραδοσιακοί σύμμαχοι στην ήπειρο Κουβα, Νικαράγουα,Βολιβιά, Ονδούρα κ.α.

Gαme over λοιπόν!
Οι ΗΠΑ πάλι έχασαν! Οι Τσαβίστας είναι ανίκητοι!

Και εμείς, ζήσαμε σε πραγματικό χρόνο ως αυτόπτες μάρτυρες μια ιστορική εκλογική νίκη των Τσαβίστας και την αποτυχία ενός ακόμα βορειοαμερικανοκίνητου  πραξικοπήματος στην “Δική μας Αμερική” !

4/8/2024

*

Λαμπρινή Θωμά: Τι πραγματικά έγινε στις εκλογές της Βενεζουέλας (1/8/2024)

*

Βλέπε και από Μποτίλια Στον Άνεμο μια παλιά Ματσαδική Ιστορία:

Από πότε ο βρώμικος πόλεμος κατά της Βενεζουέλας, οι ηγέτες του και τα μέσα που χρησιμoποιούν

1. Τρομοκρατία και Δολοφονίες στη Βενεζουέλα – Ο Νέος Βρώμικος Πόλεμος (27/3/2015)

*
2. ΗΠΑ εναντίον Βενεζουέλας: Πραγματικότητα, Όχι Φαντασία
(21/10/2014)

*

Βλέπε επίσης:

Ποιός είναι ο “ταξικός υποψήφιος” του αντιτσαβικού PCV ~ Cuba de Corazón 2-8-2024

Σχόλιο του Κώστα Ήσυχου για τη “δημοκρατική” αντιπολίτευση της Βενεζουέλας | Αριστερό Ρεύμα (aristerorevma.gr) 2/8/2024

Οι προεδρικές εκλογές στη Βενεζουέλα με τη ματιά ενός διεθνούς παρατηρητή, Γιάννης Ραχιώτης (redhgrecia.blogspot.com) 1-8-2024

Περί ίσων αποστάσεων (Με αφορμή τις εκλογές της Βενεζουέλας) | ΕΦΣΥΝ (efsyn.gr)  1-8-2024

Οι προεδρικές εκλογές στην Βενεζουέλα και η διεθνής Ακροδεξιά (του Κώστα Ήσυχου) | Αριστερό Ρεύμα (aristerorevma.gr) 31-8-2024

Οι τσαβίστας συνεχίζουν στη Βενεζουέλα - The Press Project - Ειδήσεις, Αναλύσεις, Ραδιόφωνο, Τηλεόραση 29/8/2024

Prensa Rebelde GR: Βούλιαξε το Καράκας από τους Τσαβίστας ~ (video/fotos) (prensa-rebelde.blogspot.com) 27/7/2024

Βενεζουέλα: Η «δικτατορία» με τις περισσότερες εκλογικές διαδικασίες ενώπιον μιας σημαντικής πολιτικής μάχης, του Παναγιώτη Παπαδομανωλάκη - KOMMON 22/7/2023

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.