Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2024

Ιουδαιοναζί ➽ 307 μέρες γενοκτονίας με συνεργό την ΕΕ των ΗΠΑνθρώπων ➽ 39.717 νεκροί ➽ 91.645 τραυματίες ➽ Τουλάχιστον 12 νεκροί από βομβαρδισμούς σε δύο σχολικά συγκροτήματα στη Γάζα ➽ 40 οι νεκροί με δηλώσεις Παλαιστίνιων γιατρών ➽ Αποκαλυπτικό Ριζοσπάστη: Η κυβέρνηση χωμένη μέχρι τα μπούνια στη νέα κρίση στον Λίβανο ➽ Σπρώχνουν τη χώρα και τον λαό πιο βαθιά στο Νατοικό μακελειό ➽ Σήμα σε φρεγάτες, αρματαγωγά, αεροσκάφη

*

Επίθεση με drones, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς, εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ – Όλες οι εξελίξεις

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

ΜΕ ΑΜΕΙΩΤΗ ΕΝΤΑΣΗ ΤΑ ΙΣΡΑΗΛΙΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ

Τουλάχιστον δώδεκα νεκροί σε ισραηλινούς βομβαρδισμούς σε δύο σχολικά συγκροτήματα στη Γάζα

Για 40 νεκρούς αναφέρουν σε δηλώσεις τους Παλαιστίνιοι γιατροί

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται τα ισραηλινά εγκλήματα σε βάρος του παλαιστινιακού λαού στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, συντηρώντας την ένταση στη Μέση Ανατολή, την ώρα που οι στρατιωτικές προετοιμασίες για νέο «μπουρλότο» στην ευρύτερη περιοχή, με τις ΗΠΑ να πρωταγωνιστούν στους εξοπλισμούς του Ισραήλ εντείνονται, με την ενίσχυση των ναυτικών και αεροπορικών δυνάμεων στην περιοχή με τη συνδρομή των συμμάχων στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, με την ενεργή και επικίνδυνη εμπλοκή και της χώρας μας (βλ.κάτω).

Δώδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ισραηλινά πλήγματα σε δύο σχολεία στην ανατολική Γάζα, ανακοίνωσε σήμερα η παλαιστινιακή υπηρεσία πολιτικής άμυνας, με το Ισραήλ κατά την πάγια προκλητική τακτική του να ανακοινώνει ότι βομβάρδισε κέντρα διοίκησης της Χαμάς που βρίσκονταν μέσα σε σχολικά συγκροτήματα στη Γάζα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων wafa, στην πόλη της Γάζας, ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη επιτέθηκαν με πολλαπλούς πυραύλους στο σχολείο Abdul Fattah Hamoud και στο σχολείο Al-Zahra, σκοτώνοντας τουλάχιστον 15 αθώους πολίτες, μεταξύ των οποίων παιδιά, και τραυματίζοντας άλλους. Και τα δύο σχολεία έχουν μετατραπεί σε καταφύγια για δεκάδες οικογένειες που εκτοπίστηκαν ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης ισραηλινής γενοκτονίας.

Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Ερυθράς Ημισελήνου ανέφερε ότι τα θύματα, συμπεριλαμβανομένων πολλών ατόμων που τραυματίστηκαν σοβαρά, μεταφέρθηκαν στο Αραβικό Νοσοκομείο Al-Ahli στην πόλη της Γάζας μετά τη θανατηφόρα σφαγή.

Ταυτόχρονα, τα σωστικά συνεργεία ανέφεραν ότι ανέσυραν οκτώ πτώματα από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή που είχε στόχο ένα σπίτι στον προσφυγικό καταυλισμό Bureij, στην κεντρική Γάζα, και έξι ακόμη από ένα σπίτι ανατολικά της πόλης Καράρα στην επαρχία Khan Younis.

Επιπλέον, τρία ακόμη άτομα επιβεβαιώθηκαν μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σε ομάδα αμάχων στη συνοικία Zaytoun, νοτιοανατολικά της πόλης της Γάζας.

40 οι νεκροί σύμφωνα με δηλώσεις Παλαιστίνιων γιατρών

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν παλαιστίνιοι γιατροί, ισραηλινές δυνάμεις σε αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποίησαν σήμερα σε ολόκληρη τη Λωρίδα της Γάζας, σκότωσαν τουλάχιστον 40 ανθρώπους.

Οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές έπληξαν ένα σύμπλεγμα κατοικιών στον καταυλισμό Αλ-Μπουρέιτζ της κεντρικής Γάζας, σκοτώνοντας τουλάχιστον 15 ανθρώπους, ενώ στον κοντινό καταυλισμό αλ-Νουσειράτ σκοτώθηκαν τέσσερις, τόνισαν γιατροί. Το Νουσειράτ και το Μπουρέιτζ είναι μεταξύ των οκτώ παλαιότερων καταυλισμών του πυκνοκατοικημένου παλαιστινιακού θύλακα.

Ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν επίσης μια κατοικία στο κέντρο της πόλης της Γάζας, σκοτώνοντας πέντε Παλαιστίνιους, ενώ μια άλλη αεροπορική επιδρομή στη νότια πόλη Χαν Γιουνίς σκότωσε έναν άνθρωπο, τραυματίζοντας και άλλους, σύμφωνα με γιατρούς.

Αργότερα μέσα στην ημέρα, 15 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 30 τραυματίστηκαν σε ισραηλινούς βομβαρδισμούς σε δύο σχολεία ανατολικά της πόλης της Γάζας, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η παλαιστινιακή πολιτική υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών.

Πλάνα που κυκλοφόρησαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει, δείχνουν θύματα να μεταφέρονται σε νοσοκομείο σε καρότσες που τις έσερναν γαϊδούρια.

Σήμερα, δεκάδες Παλαιστίνιοι έσπευσαν στο νοσοκομείο Νάσερ στη Χαν Γιουνίς για να αποχαιρετήσουν τους δολοφονημένους συγγενείς τους προτού ενταφιαστούν. Πλάνα του Reuters έδειξαν συγγενείς να βγάζουν τα πτώματα των αγαπημένων τους από πλαστικές σακούλες που είχαν γραμμένα πάνω τα ονόματα των θυμάτων και να προσεύχονται πριν από τις κηδείες.

(Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters - Wafa)

902

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ»

Η κυβέρνηση χωμένη μέχρι τα μπούνια στη νέα κρίση στον Λίβανο - Σπρώχνουν τη χώρα και τον λαό πιο βαθιά στο Νατοικό μακελειό

Σήμα για να σπεύσουν στο λιμένα Naqoura αναμένουν φρεγάτα και αρματαγωγά - Σε ετοιμότητα και αεροσκάφη

Σχέδια απεγκλωβισμού πολιτών από τον Λίβανο απεργάζονται στα αρμόδια επιτελεία στην Αθήνα, καθώς η εμπλοκή στις επεμβάσεις του ευρωατλαντικού άξονα σε Ανατολική Μεσόγειο και Μέση Ανατολή εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για τον ελληνικό και όλους τους λαούς της περιοχής, όπως και για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, που καλείται ξανά να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, αυτή που άναψαν ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και οι μπίζνες του κεφαλαίου.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με απολύτως αξιόπιστες πηγές, η ελληνική κυβέρνηση αναμένει καταρχάς την εκδήλωση ιρανικής επίθεσης εναντίον του Ισραήλ το αργότερο έως τις 15/8, σε αντίποινα για την προκλητική δολοφονία του πολιτικού αρχηγού της ΧαμάςΙσμαήλ Χανίγια, από το Ισραήλ (με τις πλάτες των ΗΠΑ) στην Τεχεράνη στις 31/7.

Ταυτόχρονα, σε «επαφές» με την κυβέρνηση Νετανιάχου επιβεβαιώθηκε ότι οι Ισραηλινοί, εκτός από τις επιχειρήσεις τους εναντίον της Χαμάς στη Γάζα, θα επέμβουν και στον νότιο Λίβανο, εναντίον της Χεζμπολάχ.

Σε αυτό το φόντο και καθώς θεωρείται βέβαιο ότι η κρίση θα κλιμακωθεί, εξετάζονται σενάρια απεγκλωβισμού πολιτών με ελληνικό ή κυπριακό διαβατήριο, ενώ αν ζητηθεί βοήθεια από άλλες κυβερνήσεις, συνδρομή θα παρασχεθεί και για πολίτες άλλων κρατών - μελών της ΕΕ.

Σε υπουργείο όπου συντονίζεται η όλη υπόθεση υπολογίζεται ότι στον Λίβανο διαμένουν 3 με 3,5 χιλιάδες άμαχοι με ελληνικό διαβατήριο. Για τον απεγκλωβισμό τους έχουν τεθεί σε επιφυλακή τα αρματαγωγά «Σάμος» και «Ικαρία», τα οποία θα προσεγγίσουν συνοδευμένα από φρεγάτα για να τους εξασφαλίσει αντιαεροπορική / αντιπυραυλική προστασία.

Τους στέλνουν σε ζώνη πυρός

Σκοπός είναι να δέσουν στον νότιο Λίβανο, συγκεκριμένα στο λιμάνι της Naqoura, κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ. Θεωρείται «ό,τι ασφαλέστερο» μπορεί να υπάρχει σε μια περιοχή που έτσι κι αλλιώς βράζει (σύμφωνα με αραβικά ΜΜΕ, το ισραηλινό πυροβολικό έβαλλε χτες και προχτές κατά θέσεων στα νότια προάστια της πόλης). Είναι έδρα της UNIFIL, δύναμης που από το 1978 - και με «καπέλο» ΟΗΕ - βρίσκεται εκεί ελέγχοντας το εμπάργκο όπλων σε βάρος της Χεζμπολάχ.

Η φρεγάτα «Κουντουριώτης» πλέει ήδη στα ανοιχτά του Λιβάνου, ενταγμένη ακριβώς στην επιχείρηση UNIFIL, για την επικινδυνότητα της οποίας ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι ήδη από τις αρχές Νοέμβρη του 2023, στο ελληνικό υπουργείο Αμυνας αποφασίστηκε, «ως μέτρο πρόληψης για την ασφάλεια του προσωπικού», η εκάστοτε μετέχουσα στην αποστολή φρεγάτα να επιχειρεί πέραν των 75 ναυτικών μιλίων από τις ακτές του Λιβάνου, «εκτός βεληνεκούς συγκεκριμένων πυραύλων και συστημάτων», όπως λένε, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι ευάλωτη σε άλλα όπλα. Σε κάθε περίπτωση, ετοιμασίες λέγεται ότι γίνονται και στη φρεγάτα «Λήμνος», που ενδέχεται να ακολουθήσει στην αποστολή.

Βέβαια, στην περίπτωση που θελήσει να απομακρυνθεί μικρός μόνο αριθμός, π.χ. 200 άτομα, από τον Λίβανο, τότε προκρίνεται εναλλακτικό σχέδιο, αυτό του απεγκλωβισμού τους με μεταγωγικά αεροσκάφη της ελληνικής ΠΑ, με ερώτημα βέβαια πού θα προσγειωθούν και υπό ποιες συνθήκες.

Σημειωτέον, νοτιότερα επιχειρεί και έτερη μονάδα του Στόλου, αφού για την προστασία των συμφερόντων των εφοπλιστών και των ομίλων της διαμετακόμισης, η ελληνική κυβέρνηση έστειλε διαδοχικά στον Κόλπο του Αντεν τις φρεγάτες «Υδρα» και «Ψαρά», οι οποίες μάλιστα ενεπλάκησαν με πυρά εναντίον εισερχομένων, προερχόμενων από το έδαφος της Υεμένης. Μάλιστα, πρωταγωνιστώντας στην ευρωενωσιακή επιχείρηση «Aspides» στην περιοχή, η κυβέρνηση ετοιμάζει για αντικατάσταση της φρεγάτας «Ψαρά», όταν επιστρέψει από την αποστολή της, περί τα μέσα Σεπτέμβρη όπως υπολογίζεται, έτερη φρεγάτα, τη «Σπέτσαι», στην οποία ήδη γίνονται εργασίες επιθεώρησης, επισκευών και αναβάθμισης στον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας.

Προηγουμένως, η κυβέρνηση έστειλε, εδώ και 3 χρόνια, πυροβολαρχία κατευθυνόμενων βλημάτων εδάφους - αέρος «Patriot» της Πολεμικής Αεροπορίας (Ελληνική Δύναμη Σαουδικής Αραβίας - ΕΛΔΥΣΑ) στη Σαουδική Αραβία για την προστασία ενεργειακών και άλλων υποδομών της.

«Βούλιαξε» η Σούδα

Σύμφωνα, εξάλλου, με την «Καθημερινή», βασικές χώρες που επιθυμούν να επαναπατρίσουν πολίτες τους από τον Λίβανο και την ευρύτερη περιοχή, όπως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Γαλλία και η Γερμανία, βρίσκονται σε άμεση επαφή με την ελληνική κυβέρνηση. Σύμφωνα με την εφημερίδα, το αεροδρόμιο της Αθήνας καθώς και η αεροπορική βάση της Σούδας αποτελούν σημεία στα οποία αεροπλάνα που θα χρησιμοποιηθούν από αυτές τις χώρες (πολιτικά ή στρατιωτικά) για απεγκλωβισμούς πολιτών τους, μπορεί να μετασταθμεύσουν και να εξυπηρετηθούν, όπως άλλωστε συνέβη Οκτώβρη και Νοέμβρη του 2023, μετά τα γεγονότα στο νότιο Ισραήλ και την έναρξη της γενοκτονίας στη Γάζα.

Αλλωστε, στο ναυτικό σκέλος η Σούδα «βούλιαξε» ήδη από πλοία των Αμερικανών, καθώς τις τελευταίες μέρες έδεσαν εκεί τα φορτηγά πλοία υποστήριξης του Αμερικανικού Στόλου USAV JAMES LOUX, USAV MATAMOROS, USAV MONTERREY και USAV WILSON WHARF, καράβια με τεράστιες δυνατότητες μεταφοράς φορτίων και logistics για τους Αμερικανούς, οι οποίοι, σημειωτέον, φορτώνουν την ευρύτερη περιοχή διαρκώς με πρόσθετες μονάδες, όπως αεροπλανοφόρα και άλλα πλοία. Αναμένονται άλλωστε στη βάση τους στην Κρήτη και μάχιμα πλοία.

Επιβεβαιώνονται έτσι οι πληροφορίες ότι οι δυνάμεις των Αμερικανών που σταθμεύουν σε Σούδα και Λάρισα έχουν μπει ακριβώς σε κατάσταση επιφυλακής για να υποστηρίξουν την ανάπτυξη αυτών των μονάδων στην περιοχή, ενώ εντολές για παροχή κάθε είδους «διευκολύνσεων» έχουν λάβει και τα αρμόδια στελέχη των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Ειδικότερα, τα πλοία θα υποστηριχτούν σε ό,τι αφορά την επιμελητεία τους, μικροεπισκευές και τη μέριμνα από τον ναύσταθμο και το αεροδρόμιο στην Κρήτη. Η δε Λάρισα θα λειτουργήσει ξανά ως τα «μάτια» των Αμερικανών στην εμπόλεμη ζώνη.

Θυμίζουμε ότι η 371 Expeditionary Air Base Squadron (EABS) της US Air Force «αξιοποιεί» τη Λάρισα εδώ και μια πενταετία, έχοντας απλωθεί σε υποδομές της 348ης Μοίρας Τακτικής Αναγνώρισης της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας (το 2017 ανέστειλε τη λειτουργία της με την απόσυρση των αεροσκαφών RF-4E Phantom II). Σε αυτό το μοτίβο, από την άνοιξη του 2022 «σταθμεύουν» επί μονίμου βάσεως στην 110 Πτέρυγα Μάχης τουλάχιστον 4 UAV. Εχουν μεγάλη ακτίνα δράσης (περίπου 1.850 χλμ.) επιτηρώντας από τη Βόρεια Αφρική και την Ανατολική Μεσόγειο μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα. Η Μοίρα, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, έχει αναλάβει τη διεκπεραίωση και γιγαντιαίων αμερικανικών μεταγωγικών που επίσης έχουν αξιοποιήσει τη βάση.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.