Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2024

Ιουδαιοναζί και ΗΠΑνθρωποι της ΕΕ ➽ 304 μέρες γενοκτονίας ➽ Ασταμάτητα τα εγκλήματά τους με επιθέσεις σε σχολεία νοσοκομεία καταφύγια αμάχων προσφύγων ➽ Ρουκέτες τα ξημερώματα από την Χεζμπολάχ στο Ισραήλ ➽ «Ακλόνητη υποστήριξη των ΗΠΑ» στο κράτος-δολοφόνο

*

Επίθεση με drones, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς, εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ – Όλες οι εξελίξεις

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

Οι ΗΠΑ είναι «δεσμευμένες στην ασφάλεια» του ισραηλινού κράτους - δολοφόνου

*

ΧΩΡΙΣ ΣΤΑΜΑΤΗΜΟ Η ΘΗΡΙΩΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ - ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

Δεκάδες θύματα σε συνεχιζόμενες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές και βομβαρδισμούς πυροβολικού στη Γάζα (ΦΩΤΟ)

 

Πηγή: Associated Press

Κυριακή 04/08/2024 - 14:46

Ασταμάτητα συνεχίζει τα εγκλήματα σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού το κράτος  - δολοφόνος του Ισραήλ, συνεχίζοντας τις επιθέσεις σε σχολεία και νοσοκομεία που αποτελούν καταφύγια αμάχων προσφύγων.

Δεκάδες θύματα μεταξύ Παλαιστινίων πολιτών αναφέρθηκαν σήμερα το πρωί και κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής συνέχισαν τις αεροπορικές επιδρομές και τους βομβαρδισμούς τους κατά μήκος της Λωρίδας της Γάζας, σηματοδοτώντας την 303η ημέρα  της συνεχιζόμενης γενοκτονίας.

Μετά τη χθεσινή (3/8) επίθεση του Ισραηλινού στρατού σε σχολείο, στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, πέντε άμαχοι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 16 τραυματίστηκαν όταν ισραηλινά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στόχευσαν σκηνές που φιλοξενούσαν εκτοπισμένους κοντά στο Νοσοκομείο Μαρτύρων Al-Aqsa στο Deir al-Balah. Από την επίθεση προκλήθηκε και μεγάλη φωτιά στις σκηνές.

Τρία ακόμη άτομα σκοτώθηκαν και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν σε αεροπορική επιδρομή σε σπίτι στον προσφυγικό καταυλισμό Ντέιρ αλ-Μπαλάχ, δυτικά της πόλης.

Στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, οκτώ άνθρωποι, ανάμεσά τους παιδιά, σκοτώθηκαν και άλλοι τραυματίστηκαν όταν ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές έπληξαν ένα σπίτι στην περιοχή Αλ Φαχούρα, βορειοδυτικά του προσφυγικού καταυλισμού Τζαμπάλια. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Kamal Adwan στην Beit Lahia.

Πρόσθετες αεροπορικές επιδρομές στόχευσαν την περιοχή Al-Hasayna δυτικά του προσφυγικού καταυλισμού Nuseirat στην κεντρική Γάζα, ενώ έντονα πυρά πυροβολικού έπληξαν την περιοχή γύρω από το εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας στη Γάζα και το Μαλαισιανό Σχολείο βόρεια του καταυλισμού. Ισραηλινά στρατιωτικά οχήματα πυροβόλησαν επίσης έντονα περιοχές ανατολικά του προσφυγικού καταυλισμού Bureij στην κεντρική Γάζα.

Περαιτέρω βομβαρδισμοί από το ισραηλινό πυροβολικό έπληξαν το ανατολικό τμήμα της πόλης Abasan al-Kabira, ανατολικά του Khan Younis, με ταυτόχρονα σφοδρά πυρά από ισραηλινά στρατιωτικά οχήματα στην περιοχή.

Αεροπορικές επιδρομές στόχευσαν επίσης τη συνοικία Al-Zaytoun στη νοτιοανατολική πόλη της Γάζας, ενώ πυρά πυροβολικού έπληξαν την ίδια γειτονιά καθώς και τις γειτονιές Al-Tuffah και Al-Sabra στην πόλη. Επιπλέον, σκάφη του ισραηλινού πολεμικού ναυτικού βομβάρδισαν και πυροβόλησαν κατοικημένες περιοχές κατά μήκος της ακτής της πόλης της Γάζας.

Στη Ράφα, στη νότια Γάζα, ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές έπληξαν τη συνοικία Αλ-Σαουντί ενώ ισραηλινά στρατιωτικά οχήματα πυροβόλησαν γύρω από το πέρασμα της Ράφα.

(Πηγή: Wafa, Al Jazeera).

902

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Ρουκέτες τα ξημερώματα από την Χεζμπολάχ στο Ισραήλ

«Ακλόνητη υποστήριξη των ΗΠΑ» στην «ασφάλεια του Ισραήλ»

 

Δευτέρα 05/08/2024 - 07:30

Ήχησαν οι σειρήνες τα ξημερώματα της Δευτέρας στο Ισραήλ, όταν σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, ένας αξιωματικός και ένας στρατιώτης των IDF τραυματίστηκαν ελαφρά σε πλήγμα ρουκέτας που εξαπέλυσε η Χεζμπολάχ σε περιοχή στο βόρειο Ισραήλ.

Όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός οι στόχοι αναχαιτίστηκαν από το σύστημα Iron Dome, όμως μία ρουκέτα έπεσε στο κιμπούτς Ayelet HaShahar στο βόρειο Ισραήλ με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά ένας αξιωματικός του Ισραηλινού Στρατού και ένας στρατιώτης.

Νωρίτερα  δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της Ισραηλινής εφημερίδας «The Jerusalem Post» που επικαλείται δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg η ανέφερε ότι η επίθεση κατά του Ισραήλ «αναμένεται άμεσα» και μάλιστα σε πολλαπλά μέτωπα.

«Ακλόνητη υποστήριξη των ΗΠΑ» στην «ασφάλεια του Ισραήλ»

Σε κάθε περίπτωση η Μέση Ανατολή απειλείται με γενική ανάφλεξη μετά την κλιμάκωση των επιθέσεων του Ισραήλ σε Γάζα και Δυτική Όχθη, Συρία, Λίβανο, Ιράν και Υεμένη. Η βεντάλια της ισραηλινής βίας και προκλητικότητας έχει ανοίξει για τα καλά σε μια ευρεία περιοχή. 

Σε αυτή την κατεύθυνση και ρίχνοντας περισσότερο λάδι στην φωτιά, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Λόιντ Όστιν, επαναβεβαίωσε την Κυριακή, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξής του με τον ισραηλινό ομόλογό του Γιοάβ Γκάλαντ, την «ακλόνητη υποστήριξη των ΗΠΑ» στην «ασφάλεια του Ισραήλ» και στην υπεράσπισή του σε περίπτωση επίθεσης του Ιράν, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες του στο Πεντάγωνο.

Οι δυο άνδρες συζήτησαν για τις «κινήσεις» των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, καθώς οι ΗΠΑ, θέλοντας να προασπίσει, για λογαριασμό της εγχώριων μονοπωλιακών ομίλων τα  βρώμικα, αιματοβαμμένα, γεωστρατηγικά συμφέροντα, στέλνει περισσότερα πολεμικά πλοία και στρατιωτικά αεροσκάφη στην περιοχή.

Μετά από 300 και πλέον μέρες πολέμου και γενοκτονίας στη Γάζα, οι δολοφονικές επιθέσεις σε Βηρυτό και Τεχεράνη οδηγούν σε επέκταση της σύγκρουσης.

Την ώρα που ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει να δολοφονεί αμάχους, στοχεύοντας σχολεία (πάνω), η ένταση στα σύνορα με τον Λίβανο παραμένει και ενισχύεται.

Ισραήλ: Εάν δεχτούμε επίθεση, μπορεί να ζητήσουμε πλοία από την Ελλάδα και την Κύπρο

Εξάλλου, όπως αναφέρεται σε σημερινή ανάρτηση του ertnews.gr, η υπουργός Μεταφορών του Ισραήλ Μίρι Ρέγεφ ανακοίνωσε: «Εάν δεχτούμε επίθεση, μπορεί να ζητήσουμε βοήθεια από την ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία και πλοία από την Αθήνα στην Ελλάδα και τη Λάρνακα στην Κύπρο».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.