Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2024

Ιουδαιοναζί ➽ 306 μέρες γενοκτονίας με θεατή την ΕΕ των ΗΠΑνθρώπων ➽ Συνεχίζουν την αιματοχυσία στη Γάζα ➽ Επιδρομές και στη Δυτική Όχθη ➽ VIDEO ➽ Βούλιαξε η Σούδα από πλοία των Αμερικανών, την ώρα που Ισραήλ, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ βάζουν μπουρλότο στη Μέση Ανατολή

*

Επίθεση με drones, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς, εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ – Όλες οι εξελίξεις

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ

Το Ισραήλ συνεχίζει την αιματοχυσία στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη

Πηγή φωτο: Wafa, BBC

Τετάρτη 07/08/2024 - 12:35

Την ώρα που όλα τα βλέμματα στη μέση Ανατολή έχουν εστιάσει στην εξαγγελθείσα «απάντηση» του Ιράν και των συμμάχων του στο Ισραήλ στη δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια, το κράτος-δολοφόνος συνεχίζει την αιματοχυσία στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη, έχοντας τις πλάτες των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.

Τις τελευταίες ημέρες το Ισραήλ σφυροκοπά τις κεντρικές περιοχές στη Λωρίδα της Γάζας σκοτώνοντας δεκάδες αμάχους, καθώς στοχεύει σε κτίρια κατοικιών και σκηνές εκτοπισμένων.

Πέντε μεγάλες επιθέσεις μέσα σε λίγες μόνο ημέρες έλαβαν χώρα μόνο στην πόλη Ντέιρ αλ Μπαλάχ, συμπεριλαμβανομένων και άλλων επιθέσεων σε άλλα μέρη της κεντρικής περιοχής, συμπεριλαμβανομένης της Νουσείράτ, του ανατολικού τμήματος της κεντρικής περιοχής.

Συγκεκριμένα, ο ισραηλινός στρατός έχει πραγματοποιήσει επιθέσεις στον καταυλισμό Μπουρέιτζ, τραυματίζοντας πολλούς αμάχους και εξαπέλυσε βομβαρδισμούς σε σπίτι και σε μία γέφυρα κοντά στον καταυλισμό Νουσεϊράτ και στις συνοικίες Ταλ αλ Χάουα και Ζεϊτούν της πόλης της Γάζας.

Σήμερα ο στρατός εξέδωσε ακόμα μία εντολή εκκένωσης στους κατοίκους της Μπέιτ Χανούν στη βόρεια Γάζα σηματοδοτώντας έτσι ότι αναμένονται σφοδρές επιθέσεις και εκεί.

Επιδρομές και στη Δυτική Όχθη

Την ίδια στιγμή περιοχές της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης αντιμετωπίζουν τις πιο βίαιες επιθέσεις εδώ και μήνες. Με επιδρομές σε σπίτια και μπουλτνόζες που καταστρέφουν υποδομές οι ισραηλινές δυνάμεις ανοίγουν πυρ σκοτώνοντας πάνω από 12 άτομα σε δύο μέρες, ανάμεσά τους και εφήβους.

Στόχος έγινε και το περιφερειακό αρχηγείο της Φατάχ στον καταυλισμό Μπαλάτα, ανατολικά της Ναμπλούς στη Δυτική Όχθη. Οι ισραηλινές δυνάμεις ανατίναξαν το κτίριο επιβεβαιώνοντας έτσι στην πράξη την απόφαση της Κνεσέτ για μη αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους.

Οι επιθέσεις δεν έλειψαν ούτε στην ανατολική Ιερουσαλήμ, με το Νορβηγικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες να προειδοποιεί ότι εκατοντάδες Παλαιστίνιοι της κοινότητας αλ Μπουστάν στη συνοικία Σιλουάν κινδυνεύουν με βίαιο εκτοπισμό μετά την κατεδάφιση ενός σπιτιού από τις ισραηλινές δυνάμεις.

Η κατεδάφιση – η οποία εκτόπισε επτά Παλαιστίνιους, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά – παραβιάζει τις απαγορεύσεις του διεθνούς δικαίου για βίαιη μετακίνηση και την αλόγιστη καταστροφή περιουσίας, δήλωσε η οργάνωση.

Το NRC δήλωσε ότι το Ισραήλ θέλει να εκτοπίσει τους Παλαιστίνιους και να αυξήσει την εβραϊκή παρουσία στο αλ-Μπουστάν, καθώς βρίσκεται κοντά στην εβραϊκή συνοικία της Παλιάς Πόλης. Η κοινότητα φιλοξενεί περίπου 1.550 Παλαιστίνιους και 150 οικιστικές μονάδες.

Ο ακροδεξιός υπουργός της ισραηλινής κυβέρνησης, Μπεζαλέλ Σμότριχ δήλωσε μάλιστα σήμερα ότι είναι και σωστό και δίκαιο να λιμοκτονήσουν δύο εκατ. Παλαιστίνιοι στη Γάζα, αλλά οι υπόλοιπες χώρες δεν θα μας το επιτρέψουν ενώ είπε ότι ο πόλεμος στη Γάζα θα συνεχιστεί για άλλα δύο χρόνια.

902

ΒΑΘΑΙΝΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ

«Βούλιαξε» η Σούδα από πλοία των Αμερικανών

Πηγή: Associated Press

Βούλιαξε η Σούδα από πλοία των Αμερικανών, την ώρα που Ισραήλ, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ βάζουν μπουρλότο στη Μέση Ανατολή, η οποία κινείται ταχέως σε τροχιά ανάφλεξης με ευθύνη και της ελληνικής κυβέρνησης, που συμμετέχει από την πρώτη γραμμή στον αμερικανοΝΑΤΟικό σχεδιασμό για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

Ενδεικτικά, χτες, έδεσαν στη Σούδα τα φορτηγά πλοία υποστήριξης του Αμερικανικού Στόλου USAV JAMES LOUX, USAV MATAMOROS, USAV MONTERREY και USAV WILSON WHARF, πλοία με τεράστιες δυνατότητες μεταφοράς φορτίων και logistics για τους Αμερικανούς, οι οποίοι, σημειωτέον, συγκεντρώνουν διαρκώς πρόσθετες μονάδες, όπως αεροπλανοφόρα και άλλα πλοία. Αναμένονταν άλλωστε στη βάση τους στην Κρήτη και μάχιμα πλοία.

Πηγή: Associated Press

Επιβεβαιώνονται έτσι οι πληροφορίες που δημοσίευσε χτες ο «Ριζοσπάστης» ότι οι δυνάμεις των Αμερικανών που σταθμεύουν σε Σούδα και Λάρισα έχουν μπει ακριβώς σε κατάσταση επιφυλακής για να υποστηρίξουν την ανάπτυξη αυτών των μονάδων στην περιοχή, ενώ εντολές για παροχή κάθε είδους «διευκολύνσεων» έχουν λάβει και τα αρμόδια στελέχη των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Ειδικότερα, τα πλοία θα υποστηριχτούν σε ό,τι αφορά την επιμελητεία τους, μικροεπισκευές και τη μέριμνα από τον ναύσταθμο και το αεροδρόμιο στην Κρήτη. Η δε Λάρισα θα λειτουργήσει ξανά ως τα «μάτια» των Αμερικανών στην εμπόλεμη ζώνη.

Θυμίζουμε ότι η 371 Expeditionary Air Base Squadron (EABS) της US Air Force «αξιοποιεί» τη Λάρισα εδώ και μια πενταετία, έχοντας απλωθεί σε υποδομές της 348ης Μοίρας Τακτικής Αναγνώρισης της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας (το 2017 ανέστειλε τη λειτουργία της με την απόσυρση των αεροσκαφών RF-4E Phantom II).

Σε αυτό το φόντο, από την άνοιξη του 2022 «σταθμεύουν» επί μονίμου βάσεως στην 110 Πτέρυγα Μάχης τουλάχιστον 4 UAV. Εχουν μεγάλη ακτίνα δράσης (περίπου 1.850 χλμ.) επιτηρώντας από τη Βόρεια Αφρική και την Ανατολική Μεσόγειο μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα. Η Μοίρα, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, έχει αναλάβει τη διεκπεραίωση και γιγαντιαίων αμερικανικών μεταγωγικών που επίσης έχουν αξιοποιήσει τη βάση.

Μάλιστα, καθώς η Λάρισα αναδεικνύεται σε ακρογωνιαίο λίθο της αεροπορικής παρουσίας των Αμερικανών στην Ελλάδα (συνεπεία του Στρατηγικού Διαλόγου μεταξύ των κυβερνήσεων των δύο χωρών - ξεκίνησε το 2018 επί ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζεται επί ΝΔ - και των δύο «επικαιροποιήσεων» της Συμφωνίας για τις Βάσεις), οι αρμόδιες αμερικανικές υπηρεσίες ενισχύουν διαρκώς τις δυνατότητές της.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται και η ανάπτυξη ελληνικών μονάδων στην εύφλεκτη ζώνη με χειριστές και πληρώματα, χιλιάδες μίλια μακριά από την πατρίδα, για τις βρωμερές στοχεύσεις των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και κεφαλαίου.

Συγκεκριμένα, η φρεγάτα «Κουντουριώτης» πλέει στα ανοιχτά του Λιβάνου, ενταγμένη στην επιχείρηση UNIFIL για την επιτήρηση του εμπάργκο όπλων στη Χεζμπολάχ. Σημειωτέον, ενδεικτικό για την επικινδυνότητα της UNIFIL είναι το γεγονός ότι ήδη από τις αρχές Νοέμβρη του 2023, στο ελληνικό υπουργείο Αμυνας αποφασίστηκε, «ως μέτρο πρόληψης για την ασφάλεια του προσωπικού», η εκάστοτε μετέχουσα στην αποστολή φρεγάτα να επιχειρεί πέραν των 75 ναυτικών μιλίων από τις ακτές του Λιβάνου, «εκτός βεληνεκούς συγκεκριμένων πυραύλων και συστημάτων», όπως λένε, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι ευάλωτη σε άλλα όπλα.

Νοτιότερα επιχειρεί και έτερη μονάδα του Στόλου αφού για την προστασία των συμφερόντων των εφοπλιστών και των ομίλων της διαμετακόμισης, η ελληνική κυβέρνηση έστειλε διαδοχικά στον Κόλπο του Αντεν τις φρεγάτες «Υδρα» και «Ψαρά», οι οποίες μάλιστα ενεπλάκησαν με πυρά εναντίον εισερχομένων, προερχόμενων από το έδαφος της Υεμένης.


Πηγή: Eurokinissi

Μάλιστα, πρωταγωνιστώντας στην ευρωενωσιακή επιχείρηση «Aspides» στην περιοχή, η κυβέρνηση ετοιμάζει για αντικατάσταση της φρεγάτας «Ψαρά», όταν επιστρέψει από την αποστολή της, περί τα μέσα Σεπτέμβρη όπως υπολογίζεται, έτερη φρεγάτα, τη «Σπέτσαι», στην οποία ήδη γίνονται εργασίες επιθεώρησης, επισκευών και αναβάθμισης στον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας.

Εξάλλου, παίρνοντας πάνω της την «Aspides», η κυβέρνηση ανέλαβε και τη διεύθυνσή της από το Ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων της ΕΕ (ΕΣΕΕΕ/EU - OHQ) με έδρα την 1η Στρατιά στη Λάρισα, ενώ προηγουμένως έστειλε, εδώ και 3 χρόνια, πυροβολαρχία κατευθυνόμενων βλημάτων εδάφους - αέρος «Patriot» της Πολεμικής Αεροπορίας (Ελληνική Δύναμη Σαουδικής Αραβίας - ΕΛΔΥΣΑ) στη Σαουδική Αραβία για την προστασία ενεργειακών και άλλων υποδομών της.

(Αναδημοσίευση από τον Ριζοσπάστη)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.