Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024

Σφαγή του λαού της Παλαιστίνης και στη Δυτική Όχθη από το κράτος-τρομοκράτη ➽ VIDEO - Tweet ➽ ΚΚΕ: Καταδικάζει τη νέα εγκληματική επίθεση του Ισραήλ ➽ Να δυναμώσει ο αγώνας για Λευτεριά στην Παλαιστίνη

*

Επίθεση με drones, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς, εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ – Όλες οι εξελίξεις

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

Της Τζενίν κόρες

Της Σετζάγιας κοπέλες

Πουλιά σφαγμένα

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Καταδικάζει την εγκληματική επίθεση του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη - Να δυναμώσει ο αγώνας για Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Πηγή: Associated Press

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με την ισραηλινή επίθεση στη Δυτική Όχθη (βλ. κάτω) αναφέρονται τα εξής:

«Το ΚΚΕ καταδικάζει αποφασιστικά το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ, το οποίο με τις πλάτες των ΗΠΑ και της ΕΕ, της κυβέρνησης της ΝΔ και των αστικών κομμάτων που υποστηρίζουν τη λεγόμενη “αυτοάμυνα” του κατακτητή, κλιμακώνει την εγκληματική επίθεση στη Δυτική Όχθη των παλαιστινιακών εδαφών, συνεχίζοντας παράλληλα την γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού και στη Λωρίδα της Γάζας.

Η σχεδιασμένη ολομέτωπη επίθεση του ισραηλινού στρατού στη Δυτική όχθη, η ισοπέδωση περιοχών, οι δεκάδες δολοφονίες, τραυματισμοί και συλλήψεις και η εγκληματική δράση των εποίκων, καταρρίπτουν τα κάθε είδους προσχήματα που χρησιμοποιεί το Ισραήλ για να δικαιολογήσει την γενοκτονία στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο βασικός στόχος του Ισραήλ είναι η εκτόπιση του παλαιστινιακού πληθυσμού από τα εδάφη του, η ακύρωση των προσπαθειών για ίδρυση παλαιστινιακού κράτους, στα σύνορα πριν το 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ και η περαιτέρω ενίσχυση της θέσης του στην περιοχή, έναντι άλλων δυνάμεων, γεγονός που προετοιμάζει το έδαφος για γενικευμένο πόλεμο στην περιοχή, σε αντιστοιχία με τους ισραηλινούς και ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς και στόχους.

Τώρα! Απαιτείται ακόμα πιο αποφασιστική λαϊκή καταδίκη των ισραηλινών εγκλημάτων και μαζική αλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό, να σταματήσει η στήριξη της κυβέρνησης και να διακοπούν οι πολιτικές, στρατιωτικές και οικονομικές σχέσεις με το κράτος -δολοφόνο του Ισραήλ, να δυναμώσει ο αγώνας για ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ.»

902

*

ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ Η ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ

Συνεχίζονται οι πολύνεκρες στρατιωτικές επιθέσεις από το κράτος-τρομοκράτη στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη (VIDEO)

Πηγή φωτό: Associated Press

Το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ προχώρησε σε νέα πολύνεκρη επίθεση ευρείας κλίμακας από το βράδυ σε βόρειους τομείς της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, κλιμακώνοντας τη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού, παράλληλα με τη σφαγή που συνεχίζεται στη Λωρίδα της Γάζας εδώ και σχεδόν έντεκα μήνες.

Το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής έκανε λόγο για έντεκα νεκρούς από τις δολοφονικές επιχειρήσεις στη Δυτική Όχθη, στους οποίους προστίθενται 24 τραυματίες, σύμφωνα με την παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο. Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ισχυρίστηκαν ότι «εξάλειψαν τρομοκράτες» στην Τζενίν, στην Τούμπας και στην Τούλκαρεμ.

Από τα ξημερώματα της Τετάρτης, ο ισραηλινός κατοχικός στρατός έχει εξαπολύσει τις πιο σφοδρές και καταστροφικές επιθέσεις στη βόρεια Δυτική Όχθη εδώ και τουλάχιστον 20 χρόνια. Πρόκειται για κανονικές πολεμικές επιχειρήσεις, με τη χρήση βαρέων μονάδων πυροβολικού, τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών, αρμάτων μάχης κ.ά., που επιβεβαιώνουν ότι η κλιμάκωση και η γενίκευση της σύρραξης στην περιοχή είναι σχεδιασμένη επιλογή του Ισραήλ και των Ευρωατλαντικών συμμάχων του, βάζοντας στο στόχαστρο τον Παλαιστινιακό λαό σε όλα τα κατεχόμενα εδάφη.

Βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο δείχνουν ισραηλινές μπουλντόζες να καταστρέφουν δρόμους και άλλες βασικές υποδομές στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, επιβεβαιώνοντας πως το Ισραήλ ενεργεί με συγκεκριμένο σχέδιο να μετατρέψει τη Δυτική Όχθη σε Γάζα και να «τελειώσει» κάθε προοπτική ίδρυσης παλαιστινιακού κράτους. 

Ο επικεφαλής της αυτοδιοίκησης στην Τούλκαρεμ, Μουστάφα Τακατάκα, δήλωσε πως οι ισραηλινές επιδρομές στέλνουν μήνυμα «επικίνδυνο και άνευ προηγουμένου», προσθέτοντας πως «όλα μοιάζουν να δείχνουν ότι η επιχείρηση αυτή θα έχει διάρκεια».

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού επιχείρησε να υποβαθμίσει τη σημασία αυτών των επιθέσεων στην Δυτική Όχθη, λέγοντας πως δεν «διαφέρουν ιδιαίτερα» από τις συνηθισμένες.

Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, Ισραέλ Κατς, δήλωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις έχουν σκοπό να «εξαρθρώσουν τρομοκρατικές ιρανοϊσλαμιστικές υποδομές» στη Δυτική Όχθη. Ωστόσο, αποκαλύπτοντας τον πραγματικό στόχο αυτών των δολοφονικών επιθέσεων ζήτησε να γίνει η κατεχόμενη Δυτική Όχθη μια νέα Γάζα. «Πρέπει να χειριστούμε την απειλή ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που χειριστήκαμε τις υποδομές τρομοκρατίας στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένης της προσωρινής απομάκρυνσης Παλαιστινίων πολιτών και να προβούμε σε οποιοδήποτε άλλο βήμα χρειαστεί», υποστήριξε στις δηλώσεις που έκανε οι οποίες προκαλούν ανατριχίλα. 

Ο Ιζάτ Ρισκ, στέλεχος της Χαμάς, δήλωσε ότι η συγκεκριμένη τοποθέτηση δείχνει την πρόθεση να κλιμακωθούν «οι καταστροφές και η γενοκτονία». Ο «Παλαιστινιακός Ισλαμικός Τζιχάντ» κατηγόρησε το Ισραήλ πως κινεί διαδικασία «προσάρτησης της Δυτικής Όχθης».

Διαρκής σφαγή στη Γάζα

Πηγή: Associated Press

Στη Λωρίδα της Γάζας, η πολιτική προστασία έκανε λόγο για τουλάχιστον 12 νεκρούς, ανάμεσά τους παιδί και γυναίκα, σε νέους ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε από την πλευρά του πως ανέκτησε στη Γάζα το πτώμα στρατιώτη που είχε σκοτωθεί στις 7 Οκτώβρη. 

Οι κάτοικοι της Γάζας συνεχίζουν να εκτοπίζονται, εν μέσω των πολλαπλασιαζόμενων διαταγών εσπευσμένης απομάκρυνσης των αμάχων που εκδίδουν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις. Η κατάσταση κάνει πολύ δύσκολη τη μεταφορά και τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στη μικρή πολιορκημένη και ερειπωμένη περιοχή.

Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) του ΟΗΕ ανακοίνωσε χθες πως αναστέλλει, «μέχρι νεωτέρας», τις κινήσεις του προσωπικού του στη Λωρίδα της Γάζας, αφού όχημά του με «εμφανή διακριτικά», εφοδιασμένο με «άδειες των ισραηλινών αρχών», έγινε στόχος ισραηλινών πυρών, χωρίς να υπάρξουν θύματα. Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις δεν έχουν σχολιάσει το επεισόδιο αυτό μέχρι τώρα.

Συνεχίζονται οι συνομιλίες

Παράλληλα, οι μεσολαβητές στις έμμεσες διαπραγματεύσεις του Ισραήλ και της Χαμάς -το Κατάρ, η Αίγυπτος και οι ΗΠΑ- συνεχίζουν τις συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός, ενδεχόμενο που έχει τορπιλιστεί από το ισραηλινό κράτος που διαμηνύει πως θέλει να διατηρήσει τον έλεγχο σε βασικούς διαδρόμους στη Λωρίδα της Γάζας. 

Μετά τις συνομιλίες στο Κάιρο, ισραηλινή αντιπροσωπεία πήγε χθες στην Ντόχα για συνομιλίες «τεχνικού επιπέδου» με τους μεσολαβητές.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.