Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 6 Αυγούστου 2024

ΕΕΔΥΕ ➽ Κινητοποίηση καταδίκης του εγκλήματος των ΗΠΑ σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι ➽ Απαίτηση τερματισμού της γενοκτονίας του Παλαιστινιακού λαού ➽ VIDEO - ΦΩΤΟ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΕΔΥΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Κινητοποίηση καταδίκης του εγκλήματος των ΗΠΑ σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι αλλά και απαίτησης τερματισμού της γενοκτονίας του Παλαιστινιακού λαού (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Με το σύνθημα «Λευτεριά στη Παλαιστίνη» να δίνει τον τόνο πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα, κάτω από την Ακρόπολη, η συγκέντρωση της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), με αφορμή την επέτειο 79 ετών από την εγκληματική ρίψη των ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι.

Στη  συγκέντρωση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Θέμη Γκιώνη, μέλος του ΠΓ.  Επίσης το «παρών» έδωσαν ο Μιχάλης Σελέκος, δήμαρχος Χαϊδαρίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» αλλά και αντιπροσωπείες από το ΠΑΜΕ, την ΟΓΕ, το ΜΑΣ, την ΚΕΘΑ και την ΕΕΔΔΑ.








Την κεντρική ομιλία έκανε ο Γρηγόρης Αναγνώστου, οργανωτικός γραμματέας της ΕΕΔΥΕ, ενώ στη συνέχεια χαιρετισμό απεύθυνε εκ μέρους της Γενικής Ένωσης Παλαιστινίων Εργατών ο επικεφαλής του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων, Mohammed Iqnaibi.

Με τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση πλήθος εργαζομένων, γυναικών, φοιτητών, συνταξιούχων, καταδίκασαν το έγκλημα των ΗΠΑ στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι αλλά και την εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους, απαιτώντας να σταματήσει άμεσα η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ.

Γρηγόρης Αναγνώστου: Οι επικίνδυνες εξελίξεις επιβάλλουν ετοιμότητα κι επαγρύπνηση, την κλιμάκωση και το παραπέρα δυνάμωμα της αντιιμπεριαλιστικής πάλης

Στην ομιλία του ο Γρηγόρης Αναγνώστου, οργανωτικός γραμματέας της ΕΕΔΥΕ ανέφερε τα εξής: 

«Συναγωνίστριες και συναγωνιστές,

79 ολόκληρα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τις 6 και 9 Αυγούστου του 1945, όταν οι ΗΠΑ με τη ρίψη των ατομικών βομβών εξόντωσαν μέσα σε λίγες στιγμές δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι. Χιλιάδες ήταν, επίσης, οι τραυματισμένοι, οι άνθρωποι που "έζησαν" με τα εγκαύματα και άλλες πληγές από τον πυρηνικό όλεθρο, αλλά κι εκείνοι που μέχρι τις μέρες μας ζούνε με τις επιπτώσεις από τα πυρηνικά πλήγματα. Η ρίψη των ατομικών βομβών από τις ΗΠΑ αποτελούσε μια επίδειξη ισχύος απέναντι στην Σοβιετική Ένωση, η οποία είχε αποκτήσει αυξημένο κύρος στους λαούς για την τεράστια συμβολή της στη συντριβή του ναζισμού. Στόχευε να τρομοκρατήσει τους λαούς, την ΕΣΣΔ, το ανερχόμενο επαναστατικό και εργατικό κίνημα. H ιμπεριαλιστική προπαγάνδα, ακόμα και σήμερα, προσπαθεί να συγκαλύψει τους πραγματικούς στόχους χρησιμοποιώντας το ψέμα της "στρατιωτικής αναγκαιότητας" των πληγμάτων, ενώ ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος είχε τελειώσει!

Από το βήμα της σημερινής μας κινητοποίησης καταδικάζουμε την ιμπεριαλιστική θηριωδία των ΗΠΑ στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι και τιμάμε τα θύματά της. Καταδικάζουμε τη συνεχιζόμενη για πάνω από 10 μήνες γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ, που βρίσκει τη στήριξη των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ κι από κοντά και της ελληνικής κυβέρνησης. Εκφράζουμε την αμέριστη διεθνιστική μας αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης και στην πάλη του για πατρίδα ελεύθερη, κυρίαρχη κι ανεξάρτητη.

Συναγωνίστριες και συναγωνιστές,

Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή μυρίζουν μπαρούτι και αίμα. Η αναμενόμενη επίθεση του Ιράν και του Λιβάνου στο Ισραήλ έπειτα από τις δολοφονικές επιθέσεις σε Βηρυτό και Τεχεράνη, με τη στήριξη των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ – ΕΕ, απειλούν με επέκταση και γενίκευση του πολέμου, με ολέθριες συνέπειες για τους λαούς.

Όσο κι αν προσπαθούν τα ευρωατλαντικά παπαγαλάκια μέσω της χυδαίας προπαγάνδας τους να αποπροσανατολίσουν το λαό, οι εξελίξεις αυτές είναι το αποτέλεσμα της εγκληματικής πολιτικής του κράτους - δολοφόνου στην περιοχή, που εδώ και 300 μέρες εξοντώνει τον Παλαιστινιακό λαό στη Γάζα και στη Δυτική Οχθη, που απειλεί και επιτίθεται σε Συρία, Λίβανο, Υεμένη, με στόχο να επεκτείνει την κατοχή και να σβήσει από τον χάρτη ακόμα και τη σκέψη για ίδρυση Παλαιστινιακού κράτους.

Πρόκειται για το αποτέλεσμα της οικονομικής, πολιτικής, στρατιωτικής στήριξης που προσφέρουν στο Ισραήλ οι σύμμαχοι ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, ανάμεσά στους οποίους φιγουράρει και η ελληνική κυβέρνηση, προωθώντας τον ευρωατλαντικό σχεδιασμό στην περιοχή, απέναντι στην Κίνα, στη Ρωσία και τους συμμάχους τους στη Μέση Ανατολή.

ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στο πλευρό του Ισραήλ έστρωσαν μεθοδικά το έδαφος γι' αυτή τη νέα φάση κλιμάκωσης του πολέμου. Είναι ενδεικτικό ότι οι ΗΠΑ αναπτύσσουν αυτήν τη στιγμή τον μεγαλύτερο αριθμό στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή από τη μέρα που άρχισε η εισβολή στη Γάζα.

Προμηθεύουν τους Ισραηλινούς με όπλα αξίας 3 δισ. δολάρια τον χρόνο, τα περισσότερα από κάθε άλλη σύμμαχο χώρα εκτός ΝΑΤΟ και είναι οι παγκόσμιοι χωροφύλακες του "δικαιώματος του Ισραήλ στην αυτοάμυνα", το οποίο διαπράττει στυγνά εγκλήματα στην περιοχή. Το ίδιο και η ΕΕ: Στηρίζει το Ισραήλ με κάθε μέσο και για την αναχαίτιση των Χούθι οργάνωσε ναυτική αποστολή στην Ερυθρά Θάλασσα, όπου επιχειρεί και η ελληνική φρεγάτα "Ψαρά", αντικαθιστώντας την "Υδρα".

Εδώ και πολλούς μήνες, οι βρετανικές στρατιωτικές βάσεις στην Κύπρο είναι το προγεφύρωμα για επιθέσεις σε Λίβανο και Υεμένη, κόμβος στην προετοιμασία των ΝΑΤΟικών για την επέκταση της σύγκρουσης. Δεκάδες τόνοι στρατιωτικού υλικού μεταφέρονται στην περιοχή με πτήσεις από την Κύπρο, σπρώχνοντας τον λαό της πιο βαθιά στη δίνη του πολέμου.

Αποκαλύπτονται σε όλη τους την έκταση οι τεράστιοι κίνδυνοι από τη ΝΑΤΟποίηση της Κύπρου - που θα έφερνε τάχα "ασφάλεια" και "σταθερότητα" σε Ανατ. Μεσόγειο και Μέση Ανατολή - και από τις "τριμερείς" με Ελλάδα και Ισραήλ, με την εποπτεία των ΗΠΑ.

Συναγωνίστριες και συναγωνιστές,

Οι αποφάσεις της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον, όπου η λυκοσυμμαχία γιόρτασε τα 75 χρόνια μακελέματος των λαών αποκαλύπτουν τους τεράστιους κινδύνους από την όξυνση των λυσσαλέων ανταγωνισμών μεταξύ ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ με τη Ρωσία, την Κίνα και τους συμμάχους τους για το ποιος θα βάλει στο χέρι τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, τους δρόμους μεταφοράς ενέργειας κι εμπορευμάτων, τις ζώνες επιρροής. Αποτελεί σήμα κινδύνου για τους λαούς η περαιτέρω πυρηνική προετοιμασία, ο εκσυγχρονισμός του πυρηνικού οπλοστασίου της λυκοσυμμαχίας και η χωροθέτησή του σε κράτη μέλη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Οι μύθοι περί "αμυντικής συμμαχίας", εγγυητή της ειρήνης και της ασφάλειας έχουν καταρρεύσει. Το ΝΑΤΟ είναι το οπλισμένο χέρι του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού, που προκαλεί πολλά δεινά στους λαούς. Οι πανάκριβοι εξοπλισμοί, τους οποίους πληρώνει ο ελληνικός λαός με τον ιδρώτα και το αίμα του, δαπανώντας πάνω από 21 δισ. ευρώ τα τελευταία χρόνια, δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με την ασφάλεια και την άμυνα της χώρας. Αποτελούν οργανικό κομμάτι των δολοφονικών τους σχεδιασμών. Στρέφονται κατά άλλων λαών.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία με τη συνενοχή του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και των άλλων ΝΑΤΟικών κομμάτων, για τα συμφέροντα της ελληνικής αστικής τάξης, έχουν εμπλέξει τη χώρα μας στα δολοφονικά σχέδια του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ, με τις στρατιωτικές βάσεις στην Ελλάδα, την αποστολή στρατιωτικού οπλισμού και πυρομαχικών στον πόλεμο στην Ουκρανία, στη Σαουδική Αραβία κ.α., την οικονομική, πολιτική και στρατιωτική συνεργασία με το κατοχικό κράτος του Ισραήλ.

Οι πρόσφατες δηλώσεις ισραηλινής υπουργού, η οποία ζήτησε και ελληνική βοήθεια σε μια ενδεχόμενη επίθεση κατά του Ισραήλ σε συνδυασμό με την προθυμία της ελληνικής κυβέρνησης να εξετάσει και να ικανοποιήσει το συγκεκριμένο αίτημα φανερώνουν ότι το βαρέλι της επικίνδυνης ελληνικής εμπλοκής στους πολεμικούς σχεδιασμούς δεν έχει πάτο.

Αποτελούν πρόκληση για το λαό μας οι κάθε λογής διευκολύνσεις που διαχρονικά παρέχουν οι ελληνικές κυβερνήσεις στους αμερικανοΝΑΤΟικούς φονιάδες μέσω της δυνατότητας που παρέχουν να αξιοποιείται οποιαδήποτε όχι μόνο στρατιωτική, αλλά ακόμη και πολιτική υποδομή, μέσω της ετοιμότητας να φιλοξενηθούν πυρηνικά όπλα σε ελληνικό έδαφος, με ό,τι κινδύνους αυτό συνεπάγεται.

Η κυβέρνηση και τα κόμματα του ευρωατλαντισμού είναι αυτοί που με την πολιτική τους κρατάνε αναμμένο το φιτίλι του πολέμου, στέλνοντας ΝΑΤΟϊκά F-16 στο καθεστώς του Κιέβου, που συναινούν στις επικίνδυνες αποφάσεις για την επέκταση του ΝΑΤΟ στον Ινδοειρηνικό, στρέφοντας τις κάνες προς την Κίνα.

Με δική τους ευθύνη στέλνεται φρεγάτα του ελληνικού πολεμικού ναυτικού στον πόλεμο στην Ερυθρά θάλασσα στην ευρωενωσιακή επιχείρηση "ΑΣΠΙΔΕΣ", καταβάλλοντας ο λαός 500.000 Ευρώ την ημέρα και πληθαίνουν οι αποστολές των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό.

Συναγωνίστριες και συναγωνιστές,

Σήμερα, η πυρηνική απειλή έχει επανέλθει και αυτή στο προσκήνιο. Αποτελούν σήμα κινδύνου για τους λαούς οι εκτιμήσεις ότι "είχαμε να δούμε τα πυρηνικά όπλα να διαδραματίζουν τόσο σημαντικό ρόλο στις διεθνείς σχέσεις από τον Ψυχρό Πόλεμο". Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου το γεγονός ότι οι παγκόσμιες δαπάνες για πυρηνικά όπλα εκτιμάται πως αυξήθηκαν κατά 13% εντός 2023, φτάνοντας στο ποσό - ρεκόρ των 91,4 δισ., με περίπου 2.100 πυρηνικές κεφαλές ανά την υφήλιο να διατηρούνται σε κατάσταση "υψηλού επιχειρησιακού συναγερμού", τοποθετημένες σε βαλλιστικούς πυραύλους. Αποτελεί πρόκληση να παρουσιάζονται ως δήθεν υπέρμαχοι της ειρήνης οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ και οι ανταγωνιστές τους, η Κίνα, η Ρωσία και το ευρασιατικό μπλοκ όταν εκείνοι ευθύνονται για την πλήρη απενεργοποίηση των διεθνών συνθηκών περιορισμού των πυρηνικών όπλων, όταν διακηρύσσουν την ετοιμότητά τους να χρησιμοποιήσουν τέτοια όπλα και πραγματοποιούν ασκήσεις.

Αναδεικνύεται ότι η πάλη ενάντια στον πυρηνικό όλεθρο είναι αναπόσπαστα δεμένη με την πάλη για απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους

Συναγωνίστριες και συναγωνιστές,

Οι επικίνδυνες εξελίξεις επιβάλλουν ετοιμότητα κι επαγρύπνηση, την κλιμάκωση και το παραπέρα δυνάμωμα της αντιιμπεριαλιστικής πάλης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, για την απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Ο λαός με την πάλη του έχει τη δύναμη να βγει στο προσκήνιο της Ιστορίας, να διεκδικήσει ένα κόσμο με πραγματική ειρήνη, φιλία, αλληλεγγύη, σχέσεις αμοιβαίου οφέλους με τους άλλους λαούς.

Συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τον αγώνα για:

  • Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
  • Να κλείσουν όλες οι Ευρωατλαντικές Βάσεις και στρατηγεία στην Ελλάδα.
  • Να μην εγκατασταθούν πυρηνικά στον Άραξο και οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα – να απαγορευτούν οι πυρηνικές δοκιμές και η παραγωγή κάθε είδους όπλων μαζικής καταστροφής
  • Να σταματήσει η ελληνική συμμετοχή στην επιχείρηση "ΑΣΠΙΔΕΣ" της ΕΕ, να επιστρέψει η Φρεγάτα "Ψαρά" από τον πόλεμο στην Ερυθρά Θάλασσα και όλες οι στρατιωτικές αποστολές από τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο εξωτερικό.
  • Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν
  • Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ-ΕΕ με τον λαό κυρίαρχο στον τόπο του.
  • Αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης – Να σταματήσει τώρα η γενοκτονία από το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ».

Mohammed Iqnaibi: Σας ευχαριστούμε όλους για την συνεχή αλληλεγγύη και τη σταθερή ξεκάθαρη και ειλικρινή υποστήριξη σας

Χαιρετισμό στην αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση της ΕΕΔΥΕ στην Ακρόπολη απηύθυνε η Γενική Ένωση Παλαιστινίων Εργατών με τον Mohammed Iqnaibi, επικεφαλής του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της Ένωσης να σημειώνει τα εξής:

«Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Εκ μέρους της Γενικής Ένωσης Παλαιστινίων Εργατών, σας μεταφέρουμε θερμούς, αγωνιστικούς χαιρετισμούς από τους εργάτες και τον λαό της Παλαιστίνης που στέκονται απέναντι στην ισραηλινή κατοχή και τους ιμπεριαλιστές συμμάχους και που παρά την πολιορκία, τις συνωμοσίες και την πλήρη καταστροφή, εξακολουθούν με τις ελάχιστες δυνατότητες που κατέχουν να αγωνίζονται με αποφασιστικότητα για τη ζωή και την ελευθερία. Χαιρετίζουμε εσάς και χαιρετίζουμε τη ΕΕΔΥΕ, τα Συνδικάτα. Σας ευχαριστούμε όλους για την συνεχή αλληλεγγύη και τη σταθερή ξεκάθαρη και ειλικρινή υποστήριξη σας.

Αγαπητοί σύντροφοι,

Σαν σήμερα, πριν από 79 χρόνια, οι ιμπεριαλιστές κορύφωσαν τα εγκλήματα τους κατά των λαών και αθώων ανθρώπων ρίχνοντας την πυρηνική βόμβα στη Χιροσίμα. Από τότε οι ιμπεριαλιστές συνεχίζουν να διαπράττουν τα αμέτρητα εγκλήματά τους κατά των λαών σε όλο τον κόσμο. Τα ίδια αποτυπώματα των ιδίων εγκληματιών είναι σήμερα στη Λωρίδα της Γάζας. Από τις 7 Οκτωβρίου 2023 και κατά τη διάρκεια δέκα μηνών συνεχών βομβαρδισμών, η ισραηλινή κατοχή έχει ρίξει 80 χιλιάδες τόνους εκρηκτικών σε μια περιοχή που δεν υπερβαίνει τα 360 km2. Όλα αυτά τα εγκλήματα διαπράττονται από το κράτος κατοχής κατά του παλαιστινιακού λαού με την υποστήριξη και την ενθάρρυνση των ιμπεριαλιστών συμμάχων του, οι οποίοι το προμηθεύουν με κάθε είδους θανατηφόρα όπλα και του παρέχουν οικονομική υποστήριξη και πολιτική προστασία σε διεθνές επίπεδο. Μπροστά στη σιωπή της παγκόσμιας κοινότητας που είναι ανίκανη να φέρει εις πέρας τα ηθικά και ανθρωπιστικά της καθήκοντα και να βάλει τέλος στα συνεχιζόμενα εγκλήματα της γενοκτονίας στη Λωρίδα της Γάζας, που ξεπέρασε τα εγκλήματα του ναζισμού, του φασισμού και όλων των αποικιακών δυνάμεων στις λεπτομέρειες της κτηνωδίας, η οποία μπέρδεψε τους σοφούς και τους στοχαστές να περιγράψουν ή να βρουν ονομασία να αναλογεί αυτά τα φριχτά εγκλήματα που προκάλεσαν ολοκληρωτική καταστροφή χωριών, πόλεων και γειτονιών και στις οποίες σκοτώθηκαν δεκάδες χιλιάδες γυναίκες, παιδιά και ανυπεράσπιστοι πολίτες και ολόκληρες γενιές και οικογενειακές εξαλείφθηκαν. Επιπλέον τις συλλήψεις, τη δολοφονία και τον βιασμό των αιχμαλώτων κατά τη διάρκεια των βασανιστηρίων, καθώς επίσης τις καθημερινές εισβολές στη Δυτική Όχθη και τη δολοφονία πολιτών, την κατάσχεση εδαφών και την άσκηση της πολιτικής δολοφονίας ακτιβιστών και πολιτικών ηγετών.

Αγαπητοί σύντροφοι,

Ο παλαιστινιακός λαός και οι πατριωτικές δυνάμεις αφιέρωσαν την 3/8 που πέρασε ως διεθνή ημέρα για την υποστήριξη της Γάζας και των αιχμαλώτων. Ας υψώσουμε όλοι τις φωνές μας για να σταματήσουμε τη γενοκτονία στη Γάζα και να τεθεί τέλος στην συστηματική κακοποίηση, τα βασανιστήρια κατά των Παλαιστινίων αιχμαλώτων και την άμεση απελευθέρωσή τους, την απόσυρση όλων των δυνάμεων κατοχής από όλα τα κατεχόμενα αραβικά εδάφη και ίδρυση του ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους, με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ.

Ευχαριστούμε εσάς και όλους τους ελεύθερους αγωνιστές του κόσμου που στάθηκαν δίπλα στον αγώνα μας. Με την υποστήριξη και την αλληλεγγύη σας, αντλούμε την δύναμη και την αποφασιστικότητα για να συνεχίσουμε να παλέψουμε μέχρι τη νίκη. Όλοι μαζί μπορούμε να βάλουμε τέλος στα εγκλήματα της Κατοχής και των ιμπεριαλιστών.

Ζήτω η αλληλεγγύη και οι αγώνες των λαών».

Ακολούθησε πορεία, όπου στη κεφαλή μαζί με το πανό της ΕΕΔΥΕ υψώθηκε και η σημαία της Παλαιστίνης, η οποία κατέληξε στην πλατεία Συντάγματος, με τους διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα όπως «στον ιμπεριαλισμό καμία υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί», «οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά» και «η ιστορία έχει μια σωστή πλευρά, με τη Παλαιστίνη ως τη λευτεριά»

902

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.