Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 27 Αυγούστου 2024

326 μέρες ➽ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ➽ Έξι νεκροί από επιθέσεις του ισραηλινού στρατού και ακροδεξιών εποίκων στη Δυτική Όχθη ➽ VIDEO

*

Επίθεση με drones, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς, εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ – Όλες οι εξελίξεις

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

Έξι νεκροί από επιθέσεις του ισραηλινού στρατού και εποίκων στη Δυτική Όχθη (VIDEO)

(Πηγή φωτό: Χ)

Τρίτη 27/08/2024 - 09:31

Την ώρα που συνεχίζει με αμείωτη ένταση τις δολοφονικές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας, το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ σφαγιάζει τον παλαιστινιακό λαό και στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, με αεροπορικές επιδρομές, χερσαίες εισβολές αλλά και μέσα από τη δολοφονική δράση των ακροδεξιών εποίκων.  

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής, ισραηλινοί έποικοι πυροβόλησαν και σκότωσαν Παλαιστίνιο και τραυμάτισαν άλλους τρεις στη Βηθλεέμ, στη Δυτική Όχθη. Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις περιορίστηκαν να αναφέρουν πως εξετάζουν τις πληροφορίες για την επίθεση των εποίκων.

Καθώς οι επιθέσεις εποίκων κλιμακώνονται στη Δυτική Όχθη, εντείνονται και οι επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στην περιοχή. Χθες το βράδυ, αεροπορική επιδρομή στον καταυλισμό προσφύγων Νουρ Σαμς, προκάλεσαν το θάνατο πέντε ανθρώπων και τον τραυματισμό πολλών άλλων, ενώ χερσαίες μονάδες απέκλεισαν δρόμους και έκαναν έρευνες έπειτα από πληροφορίες για απαγωγή.

Η υπηρεσία Τύπου του ισραηλινού στρατού δεν έδωσε λεπτομέρειες για το είδος του αεροσκάφους που χρησιμοποιήθηκε. Σύμφωνα με στρατιωτικό συντάκτη της εφημερίδας Times of Israel και το παλαιστινιακό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων WAFA, επρόκειτο για drone.

Ο καταυλισμός Νουρ Σαμς έχει μετατραπεί από την αρχή της χρονιάς σε πεδίο μάχης του ισραηλινού στρατού με μέλη παλαιστινιακών κινημάτων. Τον Απρίλιο, 14 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε 48 ώρες σε ισραηλινή χερσαία επιχείρηση.

Τουλάχιστον 647 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από την 7η Οκτωβρίου στη Δυτική Όχθη, με βάση τους αριθμούς του υπουργείου Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.