Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2024

Προκλητικοί και χυδαίοι της ελληνικής Γροιλανδίας

*

Πυροπληκτοι ΒΑ Αττικής: Καταδίκασαν την πολιτική που καίει και πνίγει τον λαό — Συνέχιση του αγώνα για μέτρα προστασίας και αποζημιώσεις στο 100% (3 VIDEO - Φωτό)

*

Πηγή φωτό: Eurokinissi

*

Προκλητικοί και χυδαίοι

Το «καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς» πάει γάντι στον υπουργό Υγείας, ο οποίος, αφού «έκαψε» τα νοσοκομεία και τους υγειονομικούς, τώρα υπερασπίζεται ως... κάτοικος βορείων προαστίων την αντίδραση του κρατικού μηχανισμού και της κυβέρνησης στην πρόσφατη καταστροφική πυρκαγιά.

«Το κράτος ήταν εκεί», λέει ο Γεωργιάδης, επειδή δεν υπήρξε ένας δήμαρχος που να κάνει παράπονα στην προχτεσινή σύσκεψη με τον πρωθυπουργό.

Εμείς να του θυμίσουμε ότι στον «ενοχλητικό» κοινοτάρχη Βαρνάβα, εκλεγμένο με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», απαγορεύτηκε να παραβρεθεί στη σύσκεψη, κι ας ξεκίνησε από εκεί η φωτιά.

Όσο για τους υπόλοιπους αιρετούς, που τη μέρα της πυρκαγιάς έσερναν τα εξ αμάξης στην κυβέρνηση, ας βγάλουν οι δημότες συμπεράσματα από την προχτεσινή συνένοχη σιωπή τους.

Άλλωστε, ο επιλεκτικά ανήμπορος να προστατέψει τον λαό κρατικός μηχανισμός, περιλαμβάνει και τους ίδιους, που υλοποιούν την πολιτική του κόστους - οφέλους σε επίπεδο δήμων και απορρίπτουν συστηματικά τις προτάσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τη διεκδίκηση μέτρων ουσιαστικής πρόληψης και προστασίας των δασών.

Τι άλλο είπε ο υπουργός; Ότι όσα σπίτια καθάρισαν τα οικόπεδά τους, γλίτωσαν. Ύμνος στην «ατομική ευθύνη» η πολιτική της κυβέρνησης και τιμωρός το κράτος για όποιον δεν συμμορφώνεται με την εντολή «σώσε μόνος την περιουσία σου»!

Το τελευταίο όμως που ξεστόμισε ο Γεωργιάδης ήταν και το πιο χυδαίο: Όση σχέση είχαν οι διαμαρτυρόμενοι με την περιοχή, άλλη τόση έχω εγώ με τη Γροιλανδία, έγραψε σε ανάρτησή του.

Εξυπναδούλες που δεν σώζουν ούτε τον ίδιο ούτε την κυβέρνηση από τις εγκληματικές ευθύνες για την καταστροφή.

Πρώτα απ' όλα, δεν ξέρουμε αν ο Γεωργιάδης ζήτησε... διαβατήριο απ' όσους διαδήλωσαν την Τρίτη στην Πεντέλη (βλ. σύνδ. πάνω) για να ξέρει από πού κρατάει η σκούφια του καθενός.

Το βέβαιο είναι ότι μαζί με τους πυρόπληκτους κατοίκους, ήταν και πολλοί ακόμα από διάφορα μέρη της Αττικής, που ζουν τις συνέπειες της ίδιας εμπρηστικής πολιτικής, αναπνέουν τον ίδιο δηλητηριώδη αέρα από τα καμένα δάση, στερούνται το ίδιο δάσος, που δεν θέλει και δεν μπορεί να προστατέψει το κράτος, ζουν με τον ίδιο εφιάλτη ότι μια μέρα η φωτιά θα φτάσει στο δικό τους σπίτι.

Τον φόβο τους εκφράζουν λοιπόν ο Γεωργιάδης και η κυβέρνηση, προσπαθώντας να απαξιώσουν τη μαζική λαϊκή διαμαρτυρία, επειδή ξέρουν ότι αυτός είναι ο πραγματικός τους αντίπαλος, και όχι οι εκλεγμένοι με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, τον ΣΥΡΙΖΑ δήμαρχοι, ούτε τα κόμματά τους, που στηρίζουν την ίδια πολιτική τού «στάχτη και μπούλμπερη».

Ριζοσπάστης, 22/8/2024

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.