Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 18 Αυγούστου 2024

➽ 317 μέρες σφαγής ➽ Τουλάχιστον 69 οι νεκροί ➽ 40.074 σκοτωμένοι ➽ 92.537 τραυματίες ➽ «Πλάνη» η αισιοδοξία Μπάιντεν για επίτευξη συμφωνίας δηλώνει η Χαμάς

*

Επίθεση με drones, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς, εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ – Όλες οι εξελίξεις

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

Τουλάχιστον 69 οι νεκροί στην Λωρίδα της Γάζας - «Πλάνη» η αισιοδοξία Μπάιντεν για επίτευξη συμφωνίας δηλώνει η Χαμάς

Με κάθε τρόπο συνεχίζεται η σφαγή του Παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς το κράτος δολοφόνος του Ισραήλ, έχοντας την στήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ, εξαπολύει αεροπορικές επιδρομές, βομβαρδισμούς και χερσαίες επιχειρήσεις αδιακρίτως κατά ολόκληρης της Γάζας.

Τουλάχιστον 40.074 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 92.537 έχουν τραυματιστεί κατά την επίθεση του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου, ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα, Σάββατο, το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα τον οποίο διοικεί η ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς.

Τις τελευταίες 48 ώρες, όπου στην Ντόχα, διεξάγονταν οι συνομιλίες ανάμεσα στις ΗΠΑ, το Κατάρ και την Αίγυπτο, και τους Ισραηλινούς για εκεχειρία, τουλάχιστον 69 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί.

«Το να λέμε ότι πλησιάζουμε σε μια συμφωνία για εκεχειρία είναι μια πλάνη», δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Χαμάς, αφού ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε χθες, Παρασκευή, πως μια συμφωνία «ποτέ δεν ήταν τόσο κοντά» για κατάπαυση του πυρός και απελευθέρωση των ομήρων.

«Δεν βρισκόμαστε απέναντι σε μια συμφωνία ή σε πραγματικές διαπραγματεύσεις αλλά μάλλον απέναντι στην επιβολή αμερικανικών προσταγών», ανέφερε σε δήλωσή του στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) ο Σάμι Αμπού Ζόχρι, μέλος του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, καταγγέλλοντας «μια τεράστια οπισθοδρόμηση» κατά τις συνομιλίες που διεξήχθησαν την Πέμπτη και την Παρασκευή στην Ντόχα.

Την ίδια ώρα, στον Λίβανο, το Ισραήλ, εξαπέλυσε επίθεση με drone, σκοτώνοντας τον διοικητή της «Δύναμης Ραντβάν» της Χεζμπολλάχ, Χουσεΐν Ιμπραΐμ, στην περιοχή Τζουρ, στα νότια της χώρας. Ο υψηλόβαθμος διοικητής της Χεζμπολάχ επέβαινε σε μηχανή, όταν το ισραηλινό drone τον εντόπισε και εκτόξευσε πύραυλο.

Λίγες ώρες νωρίτερα, η Χεζμπολλάχ, είχε εκτοξεύσει το τουλάχιστον 55 ρουκέτες και πυραύλους προς το βόρειο Ισραήλ.

(Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters», AFP)

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.