Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024

ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ➽ Με ψέματα και συκοφαντίες η κυβέρνηση επιχειρεί να κρύψει την επικίνδυνη κατάσταση που διαμόρφωσαν οι αποφάσεις της ➽ Παραμένουν μια γροθιά και ετοιμάζουν νέα κάθοδο στην Αθήνα

Με ψέματα και συκοφαντίες η κυβέρνηση επιχειρεί να κρύψει την επικίνδυνη κατάσταση που διαμόρφωσαν οι αποφάσεις της

Παραμένουν μια γροθιά και ετοιμάζουν νέα κάθοδο στην Αθήνα

Με ψέματα και συκοφαντίες σε βάρος των εργαζομένων η κυβέρνηση και ειδική διαχείριση της ΛΑΡΚΟ επιχειρούν να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα και να κρύψουν την επικίνδυνη και τραγική κατάσταση που έχουν διαμορφώσει οι σχεδιασμοί και οι αποφάσεις τους, μετά και την προκλητική απόλυση των εργαζομένων.

Τα ψέματα μάλιστα είναι τόσο χοντροκομμένα, καθώς όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα σε επιστολή του, κυβέρνηση και ειδική διαχείριση έφτασαν στο σημείο να καταθέτουν στο δικαστήριο ότι οι εργαζόμενοι έχουν προχωρήσει σε κατάληψη, ενώ την ίδια στιγμή η ειδική διαχείριση αρνείται να επιτρέψει την είσοδο στο εργοστάσιο αντιπροσωπείας του σωματείου και ειδικών τεχνικών συμβούλων! Δηλαδή αυτοί που έχουν καταλάβει το εργοστάσιο ζητούν άδεια να μπουν σε αυτό και ειδική διαχείριση του στο αρνείται!

«Στέλνετε "διάφορους" στην αστυνομία να δηλώνουν ψευδή συμβάντα, ότι τάχα "οι εγκαταστάσεις είναι υπό κατάληψη". Και βάζετε συνηγόρους υπεράσπισης στα δικαστήρια, με το περίβλημα του "καθηγητή δικαίου", να υπερασπίζονται αυτά τα ψεύδη», τονίζει χαρακτηριστικά το Σωματείο στην επιστολή του προς την ειδική διαχείριση της ΛΑΡΚΟ και το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και προσθέτει:

«Ντροπή σας: Ενώ είναι όλα καλά, γιατί απαγορεύσατε την είσοδο του Σωματείου και πιστοποιημένων εμπειρογνωμόνων στις εγκαταστάσεις; Ενώ "οι εγκαταστάσεις βρίσκονται υπό κατάληψη από το σωματείο της ΛΑΡΚΟ" όπως λέτε, γιατί το σωματείο σας ζήτησε την άδεια να μπει στις εγκαταστάσεις και γιατί του αρνηθήκατε; Ενώ "είμαστε υπό κατάληψη", όπως λέτε, γιατί σας ζητάμε να ορίσετε κλιμάκιο όπου θα μας επιτρέψει να πάρουμε τα προσωπικά μας αντικείμενα; Το ψέμα έχει κοντά πόδια και παρακαλούμε πολύ να εκδώσετε ανακοίνωση όπου θα προσδιορίζεται τις ημέρες και ώρες λειτουργίας, τους υπεύθυνους, τα τηλέφωνα επικοινωνίας και τον τρόπο διαδικασίας που οι απολυμένοι θα αιτούνται και γρήγορα θα εξυπηρετούνται. Πέρασαν 40 ημέρες, εμείς είμαστε χωρίς εισόδημα, όμηροι και εσείς κάνετε διακοπές».

Επίσης το Σωματείο καταγγέλλει ότι συνεχίζεται ο εμπαιγμός σε βάρος των εργαζομένων και δεν έχει δοθεί λύση στο πρόβλημα που έχει υπάρξει με την χορήγηση βεβαιώσεων απόλυσης, προϋπηρεσίας, προσωπικών φακέλων και αντικειμένων, αλλά και με την λήψη ουσιαστικών μέτρων για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων και την αποφυγή βιομηχανικού ατυχήματος. Σημειώνει μάλιστα ότι παρά την διαβεβαίωση σε τηλεφωνική επικοινωνία ότι εργαζόμενοι θα μπορέσουν να πάρουν τις βεβαιώσεις και προσωπικά τους αντικείμενα, μέχρι στιγμής αυτό δεν έχει συμβεί, παρά μόνο σε ό,τι αφορά την επίδοση βεβαιώσεων απόλυσης και όχι των προσωπικών φακέλων και αντικειμένων.

Και υπογραμμίζει: «Έχουν περάσει 40 ημέρες από την απόλυση των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και: Το σύνολο των εργαζομένων δεν έχει λάβει εξόφληση της τελευταίας μισθοδοσίας. Οι βεβαιώσεις απολύσεις που είναι απαραίτητες για την ένταξη των απολυμένων στα προγράμματα απασχόλησης και είχατε την υποχρέωση να τις είχατε δώσει την ημέρα της απόλυσης, αρχίσατε να τις δίνετε στις 7 Αυγούστου (22 ημέρες μετά), μάλιστα είναι αρκετές αυτές που ακόμη και σήμερα δεν έχουν δοθεί. Αποτέλεσμα της απαράδεκτης καθυστέρησης, είναι σήμερα να έχουν ενταχθεί στα προγράμματα μόλις 47 εργαζόμενοι στο σύνολο των 800.

Εκατοντάδες εργαζόμενοι έχουν κάνει αιτήσεις για εργασία σε άλλες βιομηχανίες, οι βιομηχανίες ζητούν βεβαιώσεις προϋπηρεσίας και οι απολυμένοι περιμένουν να ανοίξετε τα γραφεία της ΛΑΡΚΟ για να έρθουν να τις πάρουν. Αντί να είχατε φτιάξει κλιμάκιο που θα τις χορηγούσε γρήγορα, 40 ημέρες μετά, ορίσατε να τις χορηγήσει για κάποιες μέρες την εβδομάδα και για κάποιες ώρες την ημέρα, έναν πρώην διευθυντή που δεν είχε σχέση με το αντικείμενο (με την διαδικασία «κάντε αίτηση και θα σας ενημερώσουμε»). Ξέρετε; Δεν θέλουμε τις βεβαιώσεις για την δημιουργία αναμνηστικού κάδρου, για να βρούμε δουλειά τις θέλουμε. Τα προγράμματα απασχόλησης έχουν κολλήσει, 47 απολυμένοι στο σύνολο των 800 έχουν απορροφηθεί. Δεν υπάρχει εισόδημα και εσείς «με το πάσο σας».

40 ημέρες μετά και δεν έχουμε την δυνατότητα να πάρουμε τα προσωπικά μας αντικείμενα, ο πρώην διευθυντής λέει στους απολυμένους "δεν έχει τέτοια εντολή". Όλη η κατάσταση που βιώνουμε, επιβεβαιώνει ότι στην ΛΑΡΚΟ δεν είναι κανένας, τα πάντα είναι εκτεθειμένα στο «έλεος του Θεού». Κανένας δεν φυλάει, κανένας δεν συντηρεί, κανένας δεν είναι εκεί να διασφαλίσει την ασφάλεια αποφυγής βιομηχανικού συμβάντος και εσείς. Τέλος ανοχής. Λύστε τα προβλήματα που είστε υποχρεωμένοι "χθες". Παράλληλα, αναμένουμε απάντηση όπου θα μας επιτρέψετε την είσοδο για να κάνουμε έλεγχο στις εγκαταστάσεις. Έχετε σχέδιο ασφαλείας εγκεκριμένο από τις αρμόδιες υπηρεσίες και ναι, παρουσιάστε το. Δίπλα στα συρματοπλέγματα των εγκαταστάσεων της ΛΑΡΚΟ, υπάρχουν σχολεία και εκατοντάδες οικογένειες. Σταματήστε την τρελίτσα, πριν θρηνήσουμε θύματα».

Ετοιμάζεται νέα κάθοδος στην Αθήνα

Οι εργαζόμενοι με το κεφάλι ψηλά, με ενότητα και συσπείρωση στο Σωματείο τους συνεχίζουν τον αγώνα για την επιβίωση των οικογενειών τους, απέναντι στις εγκληματικές αποφάσεις της κυβέρνησης που έκλεισαν μιας στρατηγικής σημασίας βιομηχανία, διέλυσαν τις ζωές εκατοντάδων εργαζομένων και ερημώνουν ολόκληρες περιοχές.

Στέλνοντας καθημερινά μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται να λυγίσουν από την απληρωσιά και τα εκβιαστικά διλήμματα, οι εργαζόμενοι και τα Σωματεία τους στο εργοστάσιο και στις υπόλοιπες εγκαταστάσεις της εταιρείας σχεδιάζουν τα επόμενα αγωνιστικά τους βήματα για τη διασφάλιση του εισοδήματός τους.

Εργαζόμενοι δίνουν καθημερινά το «παρών» στα γραφεία του Σωματείου, όπου ενημερώνονται για τις εξελίξεις, επιλύουν ζητήματα και οργανώνουν από κοινού τις ενέργειές τους, συζητούν με τους συναδέλφους τους και παράλληλα περιφρουρούν τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου.

Τις επόμενες μέρες το Σωματείο σχεδιάζει ανοιχτές συσκέψεις και συγκεντρώσεις στα στέκια αγώνα και αλληλεγγύης στα ΛΑΡΚΟχώρια γύρω από το εργοστάσιο της Λάρυμνας, προετοιμάζοντας νέα κάθοδο και συλλαλητήριο στην Αθήνα μέχρι το τέλος Αυγούστου, ενώ συνεχίζουν και προσφυγές με νέα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν, διεκδικώντας την επαναπρόσληψή τους.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.