Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2024

ΗΠΑνθρωποι: Ρίχνουν και άλλο λάδι στη φωτιά με αποστολή περισσότερων δυνάμεων στη Μέση Ανατολή

*

Επίθεση με drones, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς, εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ – Όλες οι εξελίξεις

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

Οι ΗΠΑ είναι «δεσμευμένες στην ασφάλεια» του ισραηλινού κράτους - δολοφόνου

*

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Οι ΗΠΑ ρίχνουν και άλλο λάδι στη φωτιά με την αποστολή περισσότερων δυνάμεων στην περιοχή

Πηγή φωτό: Associated Press

Περαιτέρω στρατιωτικό προσωπικό και πολεμικό υλικό στη Μέση Ανατολή ετοιμάζονται να στείλουν οι ΗΠΑ για να βεβαιωθούν ότι έχουν «τις απαραίτητες δυνάμεις και δυνατότητες στην περιοχή», όπως δήλωσε την Παρασκευή ο σύμβουλος Επικοινωνίας Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι, εντείνοντας περαιτέρω το ήδη τεταμένο κλίμα που υπάρχει στην περιοχή μετά τις δύο ισραηλινές δολοφονικές επιθέσεις στις πρωτεύουσες του Λιβάνου και του Ιράν και ειδικά μετά την υπόσχεση του τελευταίου για αντίποινα στο Ισραήλ για τη δολοφονία του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη.

«Οι ΗΠΑ επανεξετάζουν πάντα τη στάση της στρατιωτικής της δύναμης στη Μέση Ανατολή για να βεβαιωθούν ότι έχουμε ό,τι χρειαζόμαστε για να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας, τα στρατεύματά μας, τις εγκαταστάσεις μας – αλλά και τους συμμάχους και τους εταίρους μας, όπως το Ισραήλ», είπε ο Κίρμπι, εκφράζοντας ουσιαστικά την επιδίωξη των ΗΠΑ να υπερασπιστούν και τα συμφέροντα της αμερικανικής αστικής τάξης στην περιοχή και να προσφέρουν για ακόμα μια φορά πλήρη στήριξη στο κράτος-δολοφόνο του Ισράηλ.

Σχετικά με τις απειλές του ανώτατου ηγέτη του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ περί «σκληρής τιμωρίας» κατά του Ισραήλ μετά τον θάνατο του Χανίγια, ο Κίρμπι είπε: «Ακούσαμε τον ανώτατο ηγέτη του Ιράν ξεκάθαρα ότι σκοπεύει να εκδικηθεί τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς στην Τεχεράνη και ότι θέλει να πραγματοποιήσουν άλλη μια επίθεση στο Ισραήλ».

«Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι έχουμε τις απαραίτητες δυνάμεις και δυνατότητες στην περιοχή», πρόσθεσε.

Αναστέλλει πτήσεις η Aegean - Ταξιδιωτικές οδηγίες από Γαλλία και Πολωνία

Εν τω μεταξύ σε αναστολή των πτήσεών της προς Τελ Αβίβ μέχρι τις 6 Αυγούστου και προς Βηρυτό μέχρι 8 Αυγούστου προχωρά η Aegean με ανακοίνωσή της, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, τη στιγμή που πυροδοτείται περισσότερο το ενδεχόμενο της κλιμάκωσης.

Η Aegean ειδικότερα ενημερώνει μέσω της ιστοσελίδας της: «Από πλευράς μας αξιολογούμε διαρκώς τις εξελίξεις σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμόδιων αεροπορικών αρχών και προχωρούμε συνεχώς σε προσαρμογές του προγράμματος μας για το συγκεκριμένο δρομολόγιο».

Την ίδια στιγμή, να εγκαταλείψουν «το ταχύτερο δυνατό» το Ιράν καλεί τους Γάλλους πολίτες που βρίσκονται εκεί το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας με ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσε. Όπως αναφέρεται, συγκεκριμένα, το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας καλεί τους πολίτες να φύγουν «λόγω αυξημένου κινδύνου στρατιωτικής κλιμάκωσης στην περιοχή».

Σύμφωνα με το Reuters και το υπουργείο Εξωτερικών της Πολωνίας υπενθύμισε στους Πολωνούς τουρίστες που βρίσκονται σε Λίβανο, Ισραήλ και Ιράν: «Σχετικά με έναν αυξανόμενο αριθμό Πολωνών τουριστών που επισκέπτονται τον Λίβανο, το Ισραήλ και το Ιράν, θέλουμε να επαναλάβουμε ότι έχουμε από καιρό συμβουλεύσει ενάντια σε κάθε είδους ταξίδια σε αυτήν την περιοχή».

902

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.