Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024

327 μέρες ➽ 40.476 δολοφονημένοι (17.000 παιδιά) ➽ 93.647 τραυματίες ➽ 10.000 κάτω απ' τα ερείπια ➽ Στο όριο επιβίωσης 2.300.000 άνθρωποι ➽ Και κλιμακώνεται η γενοκτονία ➽ Τουλάχιστον 40 σκοτωμένοι χτες ➽ Υπό πολιορκία η Δυτική Όχθη με 11 νεκρούς από νέες επιθέσεις του κράτους-δολοφόνου ➽ VIDEO

*

Επίθεση με drones, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς, εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ – Όλες οι εξελίξεις

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ Η ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ

Τουλάχιστον 11 νεκροί από νέες επιθέσεις του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη (VIDEO)

Τετάρτη 28/08/2024 - 08:29

Με νέες βάρβαρες επιθέσεις σε πόλεις της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, το Ισραήλ κλιμακώνει τη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού, έχοντας τη στήριξη ΗΠΑ- ΕΕ και με την ελληνική κυβέρνηση να έχει ενεργό ρόλο, μετατρέποντας τη χώρα σε κόμβο ανεφοδιασμού του κράτους-δολοφόνου.

Σε αυτό το πλαίσιο εξαπέλυσε από το βράδυ της Τρίτης μια μεγάλη επιχείρηση, με τουλάχιστον τέσσερις παλαιστινιακές πόλεις να στοχοποιούνται ταυτόχρονα, τις Τζενίν, Τουλκάρμ, Ναμπλούς και Τούμπας.

Τουλάχιστον 11 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις στα βόρεια της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, δήλωσαν Παλαιστίνιοι υγειονομικοί αξιωματούχοι.

Πέντε σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή στον προσφυγικό καταυλισμό αλ Φάρα και έξι σε επίθεση με drone και ένοπλες συγκρούσεις στην Τζενίν. 

Υπό πολιορκία η Δυτική Όχθη

Πιστεύεται ότι είναι η πρώτη φορά μετά τη δεύτερη Ιντιφάντα -από το 2000 έως το 2005- που πολλές παλαιστινιακές πόλεις έχουν στοχοποιηθεί ταυτόχρονα με αυτόν τον τρόπο.

Παλαιστινιακές αναφορές αναφέρουν ότι οι κύριοι δρόμοι προς την Τζενίν έχουν κλείσει με ένοπλες συγκρούσεις στον προσφυγικό καταυλισμό της πόλης.

Νωρίτερα, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ισραηλινή επίθεση στην πόλη Τζενίν και άλλοι τρεις σκοτώθηκαν σε επίθεση με drone στο όχημά τους σε κοντινό χωριό.

Η γενοκτονία συνεχίζεται αμείωτη και στη Γάζα

Την ίδια ώρα, στη Λωρίδα της Γάζας συνεχίζονται ο καθημερινός «Γολγοθάς» και η πάλη της επιβίωσης περίπου 2,3 εκατομμυρίων Παλαιστινίων.

Οι ισραηλινές δυνάμεις σφυροκόπησαν την κεντρική και νότια Γάζα, σκοτώνοντας τουλάχιστον 40 ανθρώπους χθες Τρίτη, μεταξύ των οποίων βρέφη, παιδιά και έφηβοι, ενώ ο διευθυντής του Νοσοκομείου Καμάλ Αντουάν της Μπέιτ Λαχίγια κατήγγειλε το Ισραήλ ότι για πολλοστή φορά εμποδίζει τον ανεφοδιασμό του ιδρύματος με καύσιμα.

Η καταγγελία έρχεται ένα 24ωρο αφότου η Οργάνωση Αρωγής του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες, UNRWA, ανακοίνωσε ότι σταματά τις ανθρωπιστικές επιχειρήσεις μετά τις νέες εντολές του στρατού για απομάκρυνση των αμάχων από το Ντέιρ Μπάλαχ.

Χτες, 326η μέρα μαχών, ο αριθμός των νεκρών έφθασε συνολικά τους 40.476 και των τραυματιών τους 93.647.

Μεταξύ τους σχεδόν 17.000 παιδιά, που σημαίνει ότι σχεδόν το 2,6% των παιδιών στη Γάζα είναι τώρα νεκρά. Τουλάχιστον 10.000 αγνοούνται κάτω από τα ερείπια, οι περισσότεροι από τους οποίους θεωρούνται νεκροί.

Νέες εχθροπραξίες μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ

«Καυτό» παραμένει και το μέτωπο στα σύνορα του Ισραήλ με το Λίβανο, με τον ΟΗΕ να αναφέρει ότι οι εντάσεις στην περιοχή «έφτασαν σε κρίσιμο επίπεδο» τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, με την κλιμάκωση των εχθροπραξιών μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ.

Ισραηλινό αεροσκάφος στοχοποίησε όχημα που κινείτο στον βορειοανατολικό Λίβανο αργά χθες Τρίτη το βράδυ, δήλωσαν δυο πηγές του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς στα σώματα ασφαλείας, με τη μια να σημειώνει πως μετέφερε οπλισμό.

Νωρίτερα, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι «εχθρικό αεροσκάφος» που εξαπολύθηκε από τον Λίβανο τραυμάτισε στρατιώτη τους, χωρίς να διευκρινίσει περί τι είδους αεροσκάφους επρόκειτο.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις υποστήριξαν ότι εντόπισαν «πυρήνα τρομοκρατών» σε «στρατιωτική δομή» στην Οντάισα, στον νότιο Λίβανο, προσθέτοντας ότι βομβάρδισε το κτίριο και εξάλειψε τον πυρήνα. Ανέφεραν επίσης πως το πυροβολικό έπληξε θέσεις στη Σεμπάα και στη Γιαρίν, στο νότο.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.