Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 22 Απριλίου 2017

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας προς τον ΥπΕξ Κούβας Μπρούνο Παρίγια: Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στο λαό της Κούβας, στον αγώνα που κάνει για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας του, ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις − Μπρούνο Παρίγια: Ευχαριστίες στο ΚΚΕ για την αλληλεγγύη του προς τον κουβανικό λαό και για την υποστήριξή του στην Κουβανική Επανάσταση (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Συνάντηση του Δ. Κουτσούμπα με τον υπουργό Εξωτερικών της Κούβας B. Parrilla
Σάββατο 22/04/2017 - 12:38
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε σήμερα Σάββατο 22 Απρίλη, στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος, με τον υπουργό Εξωτερικών της Κούβας Bruno Eduardo Rodriguez Parrilla.
Μετά τη συνάντηση ο Δημήτρης Κουτσούμπας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση και συζήτηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Κούβας και μέλος του Πολιτικού Γραφείου του Κομμουνιστικού Κόμματος Κούβας και την αντιπροσωπεία του Κουβανέζικου Κόμματος που επισκέπτεται αυτές τις μέρες την Ελλάδα, σήμερα εδώ στην έδρα της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος.
Έγινε ενημέρωση για την κατάσταση στην Ελλάδα, στην περιοχή εδώ στην Ευρώπη, όπως και για την κατάσταση στην Κούβα, στη Λατινική Αμερική και γενικότερα για την κατάσταση στον κόσμο. Αναφερθήκαμε στις επικίνδυνες καταστάσεις για την ειρήνη που δημιουργούνται σε διάφορες περιοχές του κόσμου.
Ενημέρωσα τον κ. υπουργό για τις εξελίξεις στην ΕΕ, για την πορεία της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας και γενικότερα στην Ευρώπη και για την πολιτική του ΚΚΕ έτσι όπως εξελίσσεται μετά το 20ό Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας. Εκφράσαμε την αλληλεγγύη μας προς το λαό της Κούβας, στον αγώνα που κάνει για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας του, ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, ενάντια στο εμπάργκο, ενάντια σε όλες τις πολιτικές που δυσκολεύουν τη ζωή του λαού στην Κούβα. Ταυτόχρονα εκφράσαμε την ανάγκη για ανάπτυξη των διμερών σχέσεων των κομμάτων μας, αλλά και τη διεθνή μας αλληλεγγύη, στα πλαίσια των διεθνών συναντήσεων των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, άλλων περιφερειακών συναντήσεων, για την ειρήνη και για την πρόοδο στις χώρες μας, στις περιοχές μας, σε όλο τον κόσμο.
Θα συνεχίσουμε τη συζήτηση, την ανταλλαγή απόψεων, την αλληλεγγύη και τη φιλία ανάμεσα και στο ΚΚΕ και το ΚΚ Κούβας, κυρίως ανάμεσα στον ελληνικό και τον κουβανικό λαό».
Δήλωση του Bruno Eduardo Rodriguez Parrilla
Από την πλευρά του ο Bruno Eduardo Rodriguez Parrilla μετέφερε στο ΚΚΕ και τον ελληνικό λαό τους χαιρετισμούς του Ραούλ Κάστρο Ρουζ. Ενημέρωσε για τις προσπάθειες του ΚΚ Κούβας για την οικοδόμηση του σοσιαλισμού στη χώρα του και για την κατάσταση στην περιοχή, δηλώνοντας ότι συμμερίζεται τις ανησυχίες αναφορικά με τους κινδύνους που υπάρχουν για νέους πολέμους, καθώς και για τον αρνητικό ρόλο που παίζουν οι διεθνείς χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί και σχηματισμοί.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Κούβας τόνισε τη διάθεση της κυβέρνησής του να συνεχίσει το διάλογο με την κυβέρνηση των ΗΠΑ, σε ένα πλαίσιο απόλυτου σεβασμού της κάθε χώρας και της μη παρέμβασης στα εσωτερικά της μιας στην άλλη. Ακόμη, ευχαρίστησε το ΚΚΕ για την αλληλεγγύη του προς τον κουβανικό λαό στην πάλη του ενάντια στον οικονομικό, εμπορικό, και χρηματιστικό αποκλεισμό και γενικά για την υποστήριξή του στην Κουβανική Επανάσταση. Τέλος, δήλωσε χαρούμενος που βρίσκεται στην Ελλάδα και έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει από πρώτο χέρι τον ελληνικό λαό και την πάλη του που έχει αποκομίσει παγκόσμιο θαυμασμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.