Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

ΗΠΑράκρουση της Δειμοκρατίας: Γαλλία, Βρετανία το φχαριστήθηκαν (2 VIDEO) − ΕΕΔΥΕ: Επικίνδυνη εξέλιξη η «αντιμετώπιση της τρομοκρατίας»

Δειμοκράτες όλου του κόσμου βομβαρδίστε
ΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ
Έντονη αντίδραση από Ρωσία και Ιράν - Ικανοποίηση Γαλλίας, Βρετανίας και Τουρκίας

Παρασκευή 07/04/2017 - 10:24 - Ενημέρωση: Παρασκευή 07/04/2017 - 10:27
Τέσσερις Σύροι στρατιώτες νεκροί είναι ο απολογισμός της αμερικανικής πυραυλικής επίθεσης στη Συρία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Δείμος = Τρόμος: Τρομο-κρατία
«Έχουμε επιβεβαίωση για το θάνατο τεσσάρων στρατιωτικών, ανάμεσά τους και ένας πτέραρχος. Υπάρχουν επίσης και δεκάδες τραυματίες», δήλωσε ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για τη βάση Αλ-Σααϊράτ από την οποία απογειώθηκε το αεροσκάφος που βομβάρδισε την πόλη Χαν Σεϊχούν. Η βάση έχει σχεδόν ολοσχερώς καταστραφεί, υποστήριξε η ίδια πηγή. Η αεροπορική βάση Αλ-Σααϊράτ, η οποία επλήγη, είναι η μεγαλύτερη στη Συρία μετά τη βάση της Λαττάκειας.

Η αεροπορική βάση Αλ-Σααϊράτ
Πηγή: Associated Press

ΕΕΔΥΕ
Επικίνδυνη εξέλιξη στη συνεχιζόμενη ιμπεριαλιστική επέμβαση η επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία

Παρασκευή 07/04/2017 - 13:50
Επικίνδυνη εξέλιξη στη συνεχιζόμενη ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία χαρακτηρίζει την πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ).
Σε ανακοίνωσή της σημειώνει:
«Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καταγγέλλει και καταδικάζει το πυραυλικό χτύπημα των ΗΠΑ ενάντια στο λαό της Συρίας, από αμερικανικά πυραυλοφόρα πλοία που πλέουν στην Ανατολική Μεσόγειο και εκφράζει την ανησυχία για τους κινδύνους που μεγαλώνουν μέσα στη δίνη των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στη Μέση Ανατολή και την ευρύτερη περιοχή.
Τα προσχήματα των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, περί δήθεν "αντιμετώπισης της τρομοκρατίας", τα έχουν δοκιμάσει οι λαοί με το αίμα τους διαχρονικά, στο Ιράκ, στη Μέση Ανατολή, στη Βόρεια Αφρική και αλλού.
Εκφράζουμε -ακόμα μια φορά- την αλληλεγγύη μας στον πολύπαθο λαό της Συρίας και καλούμε σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση το λαό μας απέναντι στις εξελίξεις και την επικίνδυνη εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες στρατιωτικές βάσεις και στρατηγεία στη χώρα μας,
Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, τη Μεσόγειο θάλασσα και τα Βαλκάνια».
902

Ικανοποίηση σε Γαλλία, Βρετανία και Τουρκία
Η είδηση των βομβαρδισμών προκάλεσε ανάμεικτες αντιδράσεις από τις χώρες που συγκρούονται στο πλαίσιο της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Συρία.
Η Γαλλία, διά του υπουργού Εξωτερικών Ζαν-Μαρκ Ερό, εξέφρασε ικανοποίηση, λέγοντας ότι τα αεροπορικά πλήγματα αποτελούν «προειδοποίηση προς ένα εγκληματικό καθεστώς», ενώ η Βρετανία δήλωσε την πλήρη υποστήριξή της προς τις ΗΠΑ για το στρατιωτικό πλήγμα κατά της συριακής αεροπορικής βάσης, όπως δήλωσε Βρετανός κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Πηγή: Associated Press
Στο ίδιο πνεύμα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς δήλωσε ότι τα αμερικανικά πυραυλικά πλήγματα κατά της συριακής αεροπορικής βάσης αποτελούν θετική εξέλιξη.
Το Ισραήλ υποστηρίζει «πλήρως» τα αμερικανικά αεροπορικά πλήγματα που εξαπολύθηκαν σήμερα εναντίον αεροπορικής βάσης στη Συρία, τα οποία χαρακτήρισε «ισχυρό μήνυμα» το οποίο πρέπει να ακούσουν το Ιράν και η Βόρεια Κορέα, ανακοίνωσε το γραφείο του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος είχε ενημερωθεί σχετικά πριν ξεκινήσει η αμερικανική επιχείρηση. 
Η Σαουδική Αραβία υποστήριξε επίσης την πυραυλική επίθεση, μετέδωσε η τηλεόραση «Arabiya TV».
Καταδικάζουν την επίθεση Ρωσία, Ιράν
Πηγή: Associated Press
Αντίθετα, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτήρισε τα αμερικανικά πλήγματα κατά της Συρίας «επίθεση κατά κυρίαρχου κράτους» που βασίστηκαν «σε κατασκευασμένα προσχήματα».
«Ο πρόεδρος Πούτιν θεωρεί τα αμερικανικά πλήγματα κατά της Συρία επίθεση κατά κυρίαρχου κράτους κατά παραβίαση των κανόνων του διεθνούς δικαίου, με βάση κατασκευασμένα προσχήματα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.
Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων στη ρωσική Άνω Βουλή είχε δηλώσει ότι μετά την αμερικανική πυραυλική επίθεση κατά της Συρίας, η συμμαχία ΗΠΑ - Ρωσίας στη Συρία είναι αμφίβολη, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων «RIA».
Επίσης, ο πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας στη ρωσική Άνω Βουλή δήλωσε ότι οι αμερικανικές πυραυλικές επιθέσεις μπορούν να υποβαθμίσουν τις προσπάθειες καταπολέμησης της τρομοκρατίας στη Συρία, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων «RIA».
Και το Ιράν από την πλευρά του κατήγγειλε ως «καταστροφικά και επικίνδυνα» τα αμερικανικά πλήγματα εναντίον της αεροπορικής βάσης στη Συρίας.
«Το Ιράν καταδικάζει έντονα τέτοιες μονομερείς ενέργειες (…) Τέτοιου είδους μέτρα θα ενισχύσουν τους τρομοκράτες στη Συρία (…) και θα περιπλέξουν την κατάσταση στη χώρα και την περιοχή», δήλωσε ο Μπαχράμ Κασεμί, εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ISNA.
(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - «Reuters»- AFP)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.