Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Πόσο πολύ μοιάζετε! (VIDEO)

Βαλέδες, τζουτζέδες, χατζατζάρηδες του κεφαλαίου
ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ
Αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ για τα συμφέροντα των επιχειρηματιών - ΚΚΕ: Πόσο πολύ μοιάζετε
(VIDEO)
Παρασκευή 28/04/2017 - 12:31 - Ενημέρωση: Παρασκευή 28/04/2017 - 14:36
Σφοδρή αντιπαράθεση για τα «μάτια» του κεφαλαίου σημειώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής ανάμεσα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, τη ΝΔ, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ) και τα άλλα αστικά κόμματα με αφορμή τροπολογία που κατέθεσε αιφνιδιαστικά χτες κυβερνητικός βουλευτής, εντελώς «φωτογραφική» υπέρ επιχειρηματικού ομίλου.
Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και προβλέπει ότι πρόστιμα για λαθρεμπορία και άλλες παραβάσεις του τελωνειακού κώδικα που επιβλήθηκαν σε εταιρείες του Δημοσίου που έχουν ιδιωτικοποιηθεί ή πρόκειται να ιδιωτικοποιηθούν, δεν μεταφέρονται στον «επενδυτή αγοραστή».
Η τροπολογία ψηφίστηκε μόνο από τους κυβερνητικούς βουλευτές (ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ) και καταψηφίστηκε από τους υπόλοιπους. Συγκεκριμένα, υπέρ ψήφισαν 149 βουλευτές και κατά 97 βουλευτές. 
Για την τροπολογία, από χτες το βράδυ ΝΔ και Δημοκρατική Συμπαράταξη κατέθεσαν αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ σε μία κίνηση αντιπερισπασμού και για να οξύνει την κοκορομαχία με τη ΝΔ, κατέθεσε δικό της αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία, όμως επί της αρχής και των άρθρων του νομοσχεδίου του εξωδικαστικού συμβιβασμού και επί όλων των τροπολογιών. 
Σήμερα το πρωί (28/4) η αντιπαράθεση «πέρασε» σε επίπεδο αρχηγών. Πριν την έναρξη των ψηφοφοριών ο πρόεδρος της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκης, ο οποίος βρήκε την ευκαιρία να «ξεπλύνει» το κόμμα του, εμφανίστηκε στην Ολομέλεια καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για «φωτογραφική» τροπολογία ζητώντας «να πείτε ποιους αφορά η τροπολογία για τις παραβάσεις λαθρεμπορίας». 
Ο πρωθυπουργός που κατέφτασε στην Ολομέλεια για να υπερασπιστεί την τροπολογία, ανέφερε την απορία του για τη στάση της ΝΔ, που ενώ «δηλώνει ότι στηρίζει την επιχειρηματικότητα», αρνείται να ψηφίσει την τροπολογία, αλλά και το νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό. Μάλιστα, απέδωσε τη στάση της αυτή σε «διαρκές βέρτιγκο», όπως είπε, στο οποίο βρίσκεται η αξιωματική αντιπολίτευση, επειδή βλέπει ότι «η χώρα βγαίνει από τον κυκεώνα της χρεοκοπίας, που την έχει οδηγήσει η ΝΔ». Χαρακτήρισε τον Κυρ. Μητσοτάκη και την παράταξή τους γραφικούς, επειδή το μόνο που επαναλαμβάνουν είναι «εκλογές» χωρίς να καταθέτουν «συγκεκριμένες προτάσεις», ενώ υπενθύμισε στη ΝΔ «τις νυχτερινές τροπολογίες» για θαλασσοδάνεια σε επιχειρηματίες και για την κάλυψη λαθρεμπορίου σε εταιρίες πετρελαιοειδών.
Ανταπαντώντας ο Κυρ. Μητσοτάκης αντέτεινε ότι
«δεν μιλήσατε για την ουσία της τροπολογίας. Αν είχε σκοπό να προστατεύσει επενδυτές, γιατί έρχεται ως τροπολογία ενός βουλευτή Κοζάνης και όχι από τον ίδιο τον υπουργό; Σας προτείνω μία συμβιβαστική λύση. Θα αποσύρετε την τροπολογία, η οποία δεν είναι κατεπείγουσα. Θα την ξανακαταθέσετε, αφού πρώτα ελεγχθεί από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους». «Αν δεν μπορείτε να συμπεριφερθείτε με αίσθημα καθήκοντος μην κρύβετε αυτούς που βιάζονται να γίνουν καθεστώς» σημείωσε, δείχνοντας ότι πίσω από τον «καυγά» κρύβονται και ανταγωνισμοί τμημάτων του εγχώριου κεφαλαίου. 
Την απορία ποιον αφορά η τροπολογία «έλυσε» ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένος, ο οποίος παίρνοντας το λόγο και «ρίχνοντας λάδι στη φωτιά» αποκάλυψε ότι πρόκειται για τον επιχειρηματικό όμιλο του Ι. Σαββίδη, ο οποίος αγόρασε την καπνοβιομηχανία Θράκης ΣΕΚΑΠ και πριν λίγες μέρες της καταλογίστηκαν πρόστιμα 38 εκατ. ευρώ για λαθρεμπορία όσο βρισκόταν υπό τη διαχείριση της ΑΤΕ.
Η αναφορά του έδωσε αφορμή για νέο γύρο αντιπαράθεσης, με τη ΝΔ να θέτει αίτημα αντισυνταγματικότητας, το οποίο και απορρίφθηκε, ο πρωθυπουργός να συνεχίζει να εγκαλεί τη ΝΔ ότι καταψηφίζει μία τροπολογία που ευνοεί το σύνολο των επιχειρηματιών και όχι «μόνο τη ΣΕΚΑΠ» και το γαϊτανάκι δεν είχε τέλος.
«Πόσο πολύ μοιάζετε»
Το ΚΚΕ από την αρχή είχε πάρει ξεκάθαρη θέση καταψηφίζοντας το νομοσχέδιο, τα άρθρα του και την επίμαχη τροπολογία. Ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, παρεμβαίνοντας στην κοκορομαχία, επισήμανε: 
«Παρακολουθήσαμε μία πολύ αποκαλυπτική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τσακώνεστε για τα συμφέροντα των επιχειρηματιών, ποιος τα υπηρετεί καλύτερα τη στιγμή που και η ΝΔ ως κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα ως κυβέρνηση τσακίζετε τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους. Με την ομιλία του προέδρου των ΑΝΕΛ ανοίγετε τον ασκό του Αιόλου και σας προειδοποιούμε γι' αυτό. Έχετε την ίδια τακτική πολιτική, έχετε την ίδια πρακτική, ακολουθείτε την ίδια κοινοβουλευτική διαδικασία, με κατεπείγοντα νομοσχέδια, με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, με τροπολογίες σκανδαλώδεις και "φωτογραφικές". Πόσο πολύ μοιάζετε. Γι' αυτό, το μόνο που έχουμε να πούμε είναι ότι οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα πρέπει να βγάλουν πολύ γρήγορα τα συμπεράσματά τους». 
Συμφωνούν στο στόχο
Το νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, που αποτελούσε ένα ακόμη αίτημα του κεφαλαίου, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία. Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν 151 βουλευτές, κατά 76 και 29 δήλωσαν «παρών». 
Συγκεκριμένα, «ναι» ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ και το Ποτάμι. Εκτός από το ΚΚΕ, που καταψήφισε το νομοσχέδιο αναδεικνύοντας τον ταξικό του χαρακτήρα υπέρ του κεφαλαίου, η ΝΔ και η Ένωση Κεντρώων ψήφισαν «όχι» θεωρώντας ότι δεν εξασφαλίζει όλα τα ζητούμενα των επιχειρηματικών ομίλων. Το ΠΑΣΟΚ και η Χρυσή Αυγή δήλωσαν «παρών», καταθέτοντας, όπως και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, «εποικοδομητικές προτάσεις»  για τη «βελτίωση» ορισμένων διατάξεών του.
Ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής ανέδειξε τη συμφωνία της κυβέρνησης και των αστικών κομμάτων της αντιπολίτευσης στην υπεράσπιση των συμφερόντων του κεφαλαίου, ενώ παράλληλα ξεκαθάρισε ότι αυτοί που θα «πληρώσουν τη νύφη» είναι οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικρές επιχειρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.