Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

(ΤΣΙΠ)Ρ(ΑΣ): Μόνο το Ρ - Όπως: ΡΕΝΤΙΚΟΛΟ της άρχουσας τάξης − ΚΚΕ: Αντίμετρα για το κεφάλαιο με φθηνούς και αναλώσιμους εργαζόμενους

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ
«Έντιμοι συμβιβασμοί» για το κεφάλαιο, παραμύθια στο λαό
Κυριακή 09/04/2017 - 13:10 - Ενημέρωση: Κυριακή 09/04/2017 - 14:01
Με «περιτύλιγμα» κάλπικα διλήμματα, εκβιασμούς προς το λαό και τα γνωστά παραμύθια περί «αντίμετρων», παρουσίασε σήμερα ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, την «κατ' αρχήν» αντιλαϊκή συμφωνία που συμφωνήθηκε την Παρασκευή στο Eurogroup. 
Δίνοντας το στίγμα της επιχείρησης εξαπάτησης που θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα προκειμένου ο λαός να συναινέσει στα νέα βάρβαρα μέτρα, στο πετσόκομμα συντάξεων και αφορολόγητου, τη γενίκευση των ιδιωτικοποιήσεων κοκ, ο Αλ. Τσίπρας, μίλησε για αναγκαίο «συμβιβασμό» σε μια «έντιμη μάχη» όπως χαρακτήρισε τη διαπραγμάτευση για λογαριασμό του κεφαλαίου.

ΚΚΕ
Ανακοίνωση για την ομιλία του Αλ. Τσίπρα στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ
Κυριακή 09/04/2017 - 13:20 - Ενημέρωση: Κυριακή 09/04/2017 - 14:02
Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την ομιλία του Αλ. Τσίπρα στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει:
«Όσο ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ απομακρύνονται από τις υποσχέσεις, με τις οποίες υφάρπαξαν την ψήφο του λαού κι αποδεικνύονται οι καλύτεροι υπηρέτες των μέτρων της ΕΕ και του κεφαλαίου, τόσο θα ανασύρουν τα κάλπικα διλήμματα, τύπου "πρόοδος - συντήρηση", προσπαθώντας να διαχωριστούν από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και λοιπούς συνεταίρους του 3ου μνημονίου.
Οι αναφορές στις δήθεν "επιτυχίες" της διαπραγμάτευσης προκαλούν τη νοημοσύνη του λαού, ο οποίος θα έρθει αντιμέτωπος με ένα νέο γύρο επίθεσης, με τη μείωση του αφορολόγητου, τη νέα περικοπή στις συντάξεις, την επέκταση των ιδιωτικοποιήσεων κλπ. Το παραμύθι των "αντιμέτρων" δεν πείθει κανέναν, όχι μόνο γιατί δεν θα αναπληρώνουν τις τεράστιες νέες απώλειες, όχι μόνο γιατί θα αφορούν ψίχουλα προς την πιο ακραία φτώχεια που η ίδια τους η πολιτική μεγαλώνει, αλλά κυρίως γιατί η μερίδα του λέοντος των "αντιμέτρων" θα κατευθύνεται στο κεφάλαιο, μέσω της μείωσης της φορολογίας του και της επιδότησης του για φθηνούς και αναλώσιμους εργαζόμενους.
Ο λαός έχει πείρα και για να δει τη νέα παγίδα που του στήνουν, αλλά και για να οργανώσει πιο αποφασιστικά την πάλη του ενάντια σε παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα, ΕΕ - κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις που τους υπηρετούν».
 902

Χωρίς να μπορεί να κρύψει τα σκληρά μέτρα που θα νομοθετήσει το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, επιχείρησε να κρύψει ότι αυτά αποτελούν προϋπόθεση για την ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας, μιλώντας για «μέτρα για την περίοδο μετά τη λήξη του προγράμματος που ούτε αναγκαία είναι ούτε θα επιλέγαμε ποτέ εμείς να λάβουμε».
Ταυτόχρονα επανέφερε την απάτη των «ισοδύναμων», «αντίρροπων» μέτρων που όπως είπε «θα αφορούν την οικοδόμηση κοινωνικού κράτους, μέτρα για την αντιμετώπιση της φτώχειας και της ανεργίας» και θα νομοθετηθούν ταυτόχρονα με τα υπόλοιπα μέτρα, «σβήνοντας» το γεγονός ότι τα μέτρα αυτά θα ενεργοποιούνται όταν πιάνονται οι στόχοι των ματωμένων πλεονασμάτων, θα αφορούν στη μεγάλη τους πλειοψηφία φοροαπαλλαγές και διευκολύνσεις στο κεφάλαιο και στο υπόλοιπο μέρος τους μηχανισμούς διαχείρισης της ακραίας φτώχειας που θα μεγαλώνει η αντιλαϊκή πολιτική, και που σε καμία περίπτωση δεν θα καλύπτουν τις απώλειες των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων.
Επιπλέον, ισχυρίστηκε προκλητικά ότι η κυβέρνηση απέτρεψε τα χειρότερα για τους εργαζόμενους, μιλώντας για
«επαναφορά της χώρας στην εργασιακή κανονικότητα με την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, ενώ αποκρούστηκαν οι πιέσεις για θεσμοθέτηση της εργοδοτικής ανταπεργίας και την αύξηση του ορίου των ομαδικών απολύσεων».
Η εργασιακή «κανονικότητα» βέβαια, δεν είναι τίποτα περισσότερο από 
  • την εργασιακή ζούγκλα
  • τους χώρους δουλειάς - γκέτο,
  • τη γενίκευση της ευελιξίας,
  • την ένταση της εκμετάλλευσης και
  • όλα τα υπόλοιπα που βιώνουν οι εργαζόμενοι,
τα οποία άλλωστε αποτελούν και την προϋπόθεση ώστε να θωρακιστεί η «ανταγωνιστικότητα» του εγχώριου κεφαλαίου, κι ενώ όλα τα ενδεχόμενα για χτύπημα στα εργασιακά-συνδικαλιστικά δικαιώματα παραμένουν ανοιχτά, όπως εμμέσως παραδέχτηκε τις προάλλες και η υπουργός Εργασίας, Εφ. Αχτσιόγλου.

  • Όσο για τις περιβόητες «συλλογικές διαπραγματεύσεις» δεν είναι τίποτα άλλο από την ενίσχυση των μηχανισμών του «κοινωνικο-εταιρισμού» που θα στρατεύουν τους εργαζόμενους στους στόχους του κεφαλαίου.
Ο πρωθυπουργός εξάλλου ουσιαστικά παραδέχτηκε για μια ακόμα φορά ότι τα αντιλαϊκά μέτρα που προβλέπονται και στη νέα συμφωνία, αποτελούν εχέγγυο για να σταματήσει η «αβεβαιότητα» για το κεφάλαιο, λέγοντας πως μετά τη Μάλτα 
«ανοίγει ο δρόμος επιτέλους και για τον προσδιορισμό των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος», και για την ένταξη στο μηχανισμό ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΕ, ζεστό δηλαδή χρήμα για το κεφάλαιο, γεγονός που «θα στείλει ένα μήνυμα στις αγορές ότι η αβεβαιότητα τελείωσε, ότι η κρίση είναι πλέον πίσω μας, τα καταστροφικά σενάρια αποτελούν παρελθόν και η οικονομία έχει κάθε εχέγγυο να αναπτυχθεί».
Κατά τα άλλα, στο έδαφος και της κοινής βάσης που αποτελεί η συμφωνία στους στόχους του κεφαλαίου, ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στην ΝΔ και στα άλλα αστικά κόμματα της αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι υπονόμευσαν τη διαπραγμάτευση, και ότι δε φοράνε τη «φανέλα της εθνικής Ελλάδας», ξανασήκωσε τον κουρνιαχτό περί διαφθοράς με αφορμή την πρόσφατη παρέμβαση του πρ. πρωθυπουργού Κ. Σημίτη, ενώ εμμέσως απέκλεισε τα σενάρια πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, λέγοντας ότι «ο ελληνικός λαός θα έχει το 2019 τη δυνατότητα να κρίνει και να συγκρίνει την περίοδο της καταστροφής (...) και την περίοδο που θα χουμε καταφέρει μέσα από μάχες να βγάλουμε τη χώρα από το πρόγραμμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.