Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Η Μόρια των απόκληρων και η απέραντη μωρία των αριστερών − Παρέμβαση (πολλοστή) του ΚΚΕ

*
Παρέμβαση του ΚΚΕ για τους 12 πρόσφυγες απεργούς πείνας στη Μόρια της Λέσβου
Παρασκευή 28/04/2017 - 14:02
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης επικοινώνησε με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, προκειμένου να του θέσει το κρίσιμο ζήτημα των κουρδικής και συριακής καταγωγής προσφύγων, που βρίσκονται στη Μόρια της Λέσβου και πραγματοποιούν απεργία πείνας και δίψας. (Βλέπε πιο κάτω).
Οι 12 πρόσφυγες απεργοί, ανάμεσά τους και ένας ανήλικος, είναι αιτούντες άσυλο, το οποίο σε ορισμένους έχει απορριφθεί σε πρώτο βαθμό και διεκδικούν την επίσπευση των διαδικασιών παροχής ασύλου και τη θετική γνωμοδότηση, δεδομένου ότι η κουρδική καταγωγή τους καθιστά de facto την Τουρκία μη ασφαλή χώρα.
Ο Θ. Παφίλης ζήτησε από τον υπουργό και την κυβέρνηση να προβεί στις αναγκαίες ενέργειες για τη ζωή και την υγεία των προσφύγων, καθώς και για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.
902

ΛΕΣΒΟΣ

Στην 7η ημέρα απεργίας πείνας 12 πρόσφυγες από τη Συρία

Πέμπτη 27/04/2017 - 18:25 - Ενημέρωση: Παρασκευή 28/04/2017 - 13:51

Συνεχίστηκε και σήμερα για 7η μέρα η απεργία πείνας και δίψας των 12 προσφύγων από τη Συρία, στη Μόρια της Λέσβου.

Το βράδυ της Τετάρτης δύο από τους απεργούς πείνας και δίψας μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης. Αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες ο ένας αποχώρησε, ενώ ο δεύτερος γύρισε στο σημείο όπου γίνεται η απεργία αφού πρώτα υπέγραψε σχετικό έγγραφο.

Εξάλλου, το πρωί σταμάτησαν οι έρευνες του Λιμενικού και της Frontex για τους εφτά αγνοούμενους του πολύνεκρου ναυαγίου στα ανοιχτά της Μήθυμνας. Δόθηκε δε εντολή στα πληρώματα των σκαφών που εκτελούν περιπολίες στην περιοχή να ερευνούν καλύτερα τους χώρους ευθύνης τους.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.