Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Τετάρτη, 5 Απριλίου 2017

Νίκος Καραθανασόπουλος: Παραμύθι της Χαλιμάς το σύνθημα περί ΕΕ της ευημερίας − Κορίνα Κρέτσου ή Τι παθαίνει ο άνθρωπος άμα βλέπει πάνω από 2 ώρες την ημέρα τηλεόραση (VIDEO - Φωτό)

ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Παραμύθι τα περί Ευρώπης της συνοχής και της ευημερίας
*
Κορίνα Κρέτσου
Fun(d) της ενημέρωσης!
«Το να με λέτε υποκρίτρια επειδή δεν πιστεύω στον κομμουνισμό δεν είναι δίκαιο, δεν ζήσατε σε μια χώρα που είχε μόνον 2 ώρες τηλεόραση την ημέρα... Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική για χώρες όπως τη δική μου, την αγαπώ την Ελλάδα, αλλά δε δέχομαι να βρίσκομαι στην Ελλάδα και να με προσβάλλουν».
(Άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε)
*
Τετάρτη 05/04/2017 - 14:29
Παραμύθι της Χαλιμάς είναι το σύνθημα της Ευρώπης της συνοχής, της κοινωνικής σύγκλισης και της ευημερίας τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Περιφερειών της Βουλής, όπου νωρίτερα μίλησε η Κορίνα Κρέτσου, επίτροπος περιφερειακής πολιτικής της ΕΕ.
Υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει διέξοδος όσο βρισκόμαστε στις συμπληγάδες αυτού του συστήματος, όσο στην οικονομία και στην εξουσία κυριαρχεί το μεγάλο κεφάλαιο, όσο η Ελλάδα βρίσκεται στην ΕΕ. Τόνισε πως το ΚΚΕ είναι πραγματικά υπερήφανο για τα τεράστια επίτευγμα των λαών των σοσιαλιστικών χωρών και είναι πεπεισμένο ότι ο σοσιαλισμός κομμουνισμός είναι το μέλλον της ανθρωπότητας.
Ανέφερε πως μόνο ως ειρωνεία μπορούν να θεωρηθούν τα 70 χρόνια ειρήνης και ευημερίας της ΕΕ που συμμετέχει ενεργά στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πως είναι και δικό της έργο ο διαμελισμός της Γιουγκοσλαβίας. Επίσης σημείωσε ότι ο οικονομικός πόλεμος που δέχονται οι λαοί είναι διαχρονικός, με αφαίρεση των εργασιακών δικαιωμάτων και των κατακτήσεων σε υγειά, παιδεία, κοινωνική ασφάλιση. Πρόσθεσε ότι ο πόλεμος αυτός θα συνεχιστεί και θα θυσιάζονται τα δικαιώματα του λαού στο βωμό της καπιταλιστικής κερδοφορίας.
Η Κ. Κρέτσου
Μίλησε ο Νίκος κι έπαθαν ταράκουλο οι ευρωπαϊστές
Στην ομιλία της η επίτροπος Κορίνα Κρέτσου ανέφερε μεταξύ άλλων πως η Ελλάδα είναι μια από τις χώρες η οποία υποφέρει περισσότερο από κάθε άλλη χώρα από τις προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπη η ΕΕ. Είπε ότι η ΕΕ δεν μπορεί να κάνει θαύματα, αν τα κράτη μέλη δεν διαδραματίσουν και αυτά το δικό τους ρόλο και πως η ΕΕ είναι αντιμέτωπη με έναν ηράκλειο και πολύ δύσκολος άθλο, αλλά θα ανταπεξέλθει.
Συνεχάρη την ελληνική κυβέρνηση για την απορροφητικότητα των ευρωπαϊκών κονδυλίων που μέσω συγκεκριμένων προγραμμάτων οδηγούνται σε επιχειρηματικούς ομίλους και ανέφερε πως είναι πολύ καλό σημάδι ότι την τελευταία προγραμματική περίοδο δεν χάθηκε ούτε ένα ευρώ και απορροφήθηκαν όλα τα χρήματα της ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.