Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις: Παναττική συγκέντρωση στο Δημαρχείο Αθήνας, Τρίτη, 4 Απρ. 2017, 10 π.μ. − Δήμος Κουμπούρης: Αγώνες - παρακαταθήκη για το συνταξιουχικό και εργατικό - λαϊκό κίνημα (Συνέντευξη)

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Απαντάμε αγωνιστικά στα νέα χτυπήματα στις συντάξεις - Διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί
Ο «Ριζοσπάστης» συζητά με τον Δήμο Κουμπούρη, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, μπροστά στην παναττική πανσυνταξιουχική συγκέντρωση την Τρίτη 4/4
*
Την Τρίτη 4 Απρίλη, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις πραγματοποιούν παναττική συνταξιουχική συγκέντρωση, στις 10 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Δημαρχείο Αθήνας).
Για την κινητοποίηση αυτή, για την πείρα από την αγωνιστική δραστηριότητα του προηγούμενου διαστήματος, για τον χαρακτήρα των νέων χτυπημάτων στις συντάξεις και την απάντηση του συνταξιουχικού κινήματος, ο «Ριζοσπάστης» συζητά με τον Δήμο Κουμπούρη, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ.
(Βλέπε πιο κάτω την Ανακοίνωση-Κάλεσμα)
***
-- Όπως επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους και οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις, η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με τους δανειστές νέες θανατηφόρες περικοπές στις συντάξεις. Πώς επηρεάζουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα τους συνταξιούχους;
-- Τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που έχουν συμφωνήσει κυβέρνηση και δανειστές, με νέες περικοπές στις συντάξεις μας, επιβολή βαριάς φορολογίας, αυτόματους «κόφτες», έρχονται να προστεθούν στα προηγούμενα καταστρεπτικά μέτρα που τσάκισαν κυριολεκτικά τη ζωή μας, αποτελούν συνέχειά τους. Ολα αυτά έχουν μετατρέψει τις συντάξεις μας, κύριες και επικουρικές - που είναι πληρωμένες από εμάς σε όλο τον εργασιακό βίο και δεν τις χρωστάμε σε κανένα δανειστή - σε προνοιακά βοηθήματα. Από τα ασφαλιστικά μας ταμεία λεηλατήθηκαν αποθεματικά πολλών δισεκατομμυρίων, κουρεύτηκαν για λογαριασμό των τραπεζών και των επιχειρηματικών ομίλων. Η Υγεία γίνεται κερδοφόρα επιχείρηση, αντιμετωπίζουμε τεράστιες ελλείψεις σε γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό, κρεβάτια. Αυξήθηκαν οι κρατήσεις μας για την Υγεία και Υγεία ουσιαστικά δεν έχουμε. Από τη λίστα των φαρμάκων έχουν αφαιρεθεί αρκετά, όπως και ιατρικές εξετάσεις. Πολλές κοινωνικές παροχές έχουν καταργηθεί...
-- Γιατί, τελικά, δεν «έκλεισε οριστικά» το Ασφαλιστικό με τα προηγούμενα μέτρα, όπως ισχυριζόταν η κυβέρνηση;
-- Το Ασφαλιστικό δεν «έκλεισε» και δεν «κλείνει οριστικά», γιατί όλες οι αντιλαϊκές αποφάσεις που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα και όλες που λαμβάνονται και τώρα, είναι απαίτηση των επιχειρηματικών ομίλων. Δεν στοχεύουν μόνο στην αφαίρεση κάποιων αποδοχών, αλλά στη συνολική κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης και την ιδιωτικοποίησή της. Ετσι υπηρετούνται οι ανάγκες του κεφαλαίου, το ξεπέρασμα της καπιταλιστικής κρίσης και η προσπάθεια να στηρίξουν την καπιταλιστική ανάπτυξη: Με την κατάργηση όλων των εργασιακών, ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων. Με λίγα λόγια, τα κέρδη των λίγων προϋποθέτουν τη δυστυχία των πολλών, αυτών που παράγουν με το μόχθο τους όλο τον πλούτο στην κοινωνία.
-- Κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις της, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων οργανώνει στις 4 Απρίλη παναττική πανσυνταξιουχική συγκέντρωση. Ποιο είναι το περιεχόμενο αυτής της κινητοποίησης και ποια είναι η πείρα από τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες του προηγούμενου διαστήματος;
-- Πραγματοποιούμε την παναττική συγκέντρωσή μας ως συνέχεια μιας σταθερής και αδιάκοπης αγωνιστικής δράσης του συνταξιουχικού κινήματος, στον ίδιο δρόμο με το ταξικό εργατικό - συνδικαλιστικό κίνημα, ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές που χειροτερεύουν τη ζωή μας, όπως και όλης της εργατικής - λαϊκής οικογένειας.
Διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί, γιατί είναι πληρωμένο από το μόχθο και τον αγώνα μιας ζωής μέσα στα εργοστάσια, τα γιαπιά, τα μικρομάγαζα, τα χωράφια. Δεν μας το χάρισε κανένας, δεν το χρωστάμε σε κανέναν. Δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε στη συνείδησή μας τις περικοπές. Ο,τι μας έχει αφαιρεθεί, θα το διεκδικήσουμε μέχρι τέλους.
Σε αυτή τη βάση, συνεχίζουμε τον αγώνα με την παναττική συγκέντρωση, παίρνουμε μέρος στις 7 Απρίλη στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ. Δίνουμε μαζικά τη μάχη ενάντια στη νέα θανατηφόρα συμφωνία που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Διεκδικούμε την απόδοση στο ακέραιο των κύριων και επικουρικών συντάξεών μας, του ΕΚΑΣ, των μερισμάτων. Την επαναφορά της 13ης και της 14ης σύνταξης, τις παροχές στη δημόσια Υγεία και ό,τι άλλο μας έχει αφαιρεθεί. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών, αντιλαϊκών, φορομπηχτικών νόμων. Ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων.
Οι αγώνες μας μέχρι σήμερα είναι μια παρακαταθήκη για το συνταξιουχικό αλλά και για το εργατικό - λαϊκό κίνημα. Καταφέραμε να αποκρούσουμε ορισμένα αντεργατικά μέτρα, να εμποδίσουμε άλλα. Η πάλη, όμως, για συνολική ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής απαιτεί και από τους συνταξιούχους ακόμα πιο μαζική, ακόμα πιο αποφασιστική συμμετοχή στον αγώνα, άνοδο της συμμετοχής στα σωματεία τους, απαιτεί ο θυμός και η αγανάκτηση που νιώθουν απ' τα όσα έχουν υποστεί, να μετατραπεί σε οργανωμένη, αγωνιστική δράση.
Βαδίζοντας σταθερά σε αυτό το δρόμο από κοινού με το εργατικό - λαϊκό κίνημα, να πιστέψουμε βαθιά ότι σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να ζήσουμε και εμείς και τα παιδιά μας καλύτερα. Το άδικο και εκμεταλλευτικό σύστημα δεν είναι ανίκητο. Αυτά θέλουμε να αλλάξουμε μέσα από τη δράση μας, αυτή είναι η απάντηση στη λογική της απάθειας, του φόβου και στην καταστρεπτική λογική ότι «δεν γίνεται τίποτε».

-- Με ποιο κριτήριο έχει διαμορφωθεί το πλαίσιο αιτημάτων σας για αναπλήρωση όλων των απωλειών στις συντάξεις και πώς απαντάτε σε όσα λένε κυβέρνηση, δανειστές και διάφορα επιτελεία ότι «χωρίς τα μέτρα θα καταρρεύσει το ασφαλιστικό σύστημα», ότι αυτά που ζητάτε «δεν τα αντέχει η οικονομία»;
-- Το κριτήριο των «αιτημάτων» που προσπαθούν να επιβάλουν οι κυβερνήσεις είναι αυτό που απαιτεί το κεφάλαιο: Κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, του κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης, απελευθέρωση ωραρίων, δραστική μείωση των συντάξεων, περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης κ.ά. Αυτό το πλαίσιο υπηρετεί την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου, την καπιταλιστική ανάπτυξη που είναι υπεύθυνη για την καπιταλιστική κρίση. Αυτό το πλαίσιο γίνεται ουσιαστικά αποδεκτό από τις συμβιβασμένες ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος.
Η δική μας λογική και τα κριτήρια διεκδίκησης είναι στον αντίποδα αυτής της επιδίωξης. Ξεκινάει από την εκπλήρωση των πραγματικών αναγκών της εργατικής - λαϊκής οικογένειας με βάση τον πλούτο που σήμερα παράγει. Οι συνταξιούχοι ως εργαζόμενοι έχουν παράξει τεράστιο πλούτο. Οπως, όμως, μας τον καταλήστευε το κεφάλαιο όσο ήμασταν εργαζόμενοι, έτσι μας τον παίρνει και τώρα που είμαστε συνταξιούχοι, βάζοντας στο χέρι τα αποθεματικά των Ταμείων με... δανεικά κι αγύριστα, ρημάζοντάς τα με τα «κουρέματα» για τη σωτηρία των τραπεζών και των επιχειρηματικών ομίλων.
Ας σκεφτεί κανείς πόσο καλύτερα μπορούμε να ζήσουμε, οι απόμαχοι της δουλειάς, οι εργαζόμενοι και ο λαός, αν αυτός ο πλούτος εκπλήρωνε τις ανάγκες αυτών που τον παράγουν. Σε αυτή τη βάση διαμορφώνεται το διεκδικητικό μας πλαίσιο, αυτό τον πλούτο διεκδικούμε μέσα από τους αγώνες και τη δράση μας.

-- Με ιδιαίτερη προβολή από διάφορα μέσα ενημέρωσης, το λεγόμενο «Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων» εμφανίστηκε να καταγγέλλει την οικονομική ενίσχυση των συνταξιουχικών οργανώσεων. Πώς το σχολιάζετε και πόσο τυχαία θεωρείτε αυτήν την παρέμβαση και τη μεγάλη προβολή της;
-- Το συνταξιουχικό κίνημα στην πατρίδα μας έχει ιστορία 75 χρόνων, με αγώνες και δράση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των συνταξιούχων κόντρα στις αντιλαϊκές πολιτικές.
Πριν δύο περίπου χρόνια εμφανίστηκε το λεγόμενο «Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων», δημιουργώντας πράγματι πολλά ερωτήματα στους συνταξιούχους για το λόγο της ίδρυσής του, από τη στιγμή που το συνταξιουχικό κίνημα αποτελεί μια σταθερή αγωνιστική δύναμη. Εντύπωση, επίσης, δημιούργησε η μεγάλη προβολή του από μια σειρά ΜΜΕ.
Ολα αυτά καθόλου τυχαία δεν είναι. Αποδείχνεται απ' όλη τη δράση του ότι αυτό το μόρφωμα στήθηκε για να παίξει ρόλο δούρειου ίππου μέσα στο αγωνιστικό συνταξιουχικό κίνημα. Στήθηκε από γνωστά στελέχη του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού, που όταν ήταν στο συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων, από τις θέσεις που κατείχαν υπηρέτησαν πιστά τις αντιλαϊκές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων και έρχονται τώρα στο συνταξιουχικό κίνημα να παίξουν τον ίδιο ρόλο.
Αυτό φαίνεται από τη στάση του, πέραν των άλλων, στη ρύθμιση που πρόσφατα έγινε για την οικονομική ενίσχυση των συνταξιουχικών συνδικάτων.
Είναι γνωστό ότι όλες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, εργαζομένων και συνταξιούχων, έπαιρναν και συνεχίζουν, με διάφορες νομοθετικές διατάξεις, εδώ και δεκαετίες, οικονομική ενίσχυση. Τα χρήματα αυτά παρακρατούνται από τις δικές τους αποδοχές, για τα μεν εργατικά σωματεία μέσω της Εργατικής Εστίας, τώρα μέσω του ΟΑΕΔ, για τις δε συνταξιουχικές οργανώσεις μέσω των συντάξεών τους και πηγαίνουν για την κάλυψη των λειτουργικών τους αναγκών.
Συγκεκριμένα, στο συνταξιουχικό κίνημα πηγαίνουν για την κάλυψη των λειτουργικών και αγωνιστικών αναγκών 250 συνταξιουχικών σωματείων της ΣΕΑ, ενός κινήματος που μάχεται στους δρόμους του αγώνα, που συγκρούστηκε, γνώρισε την καταστολή και τα χημικά της εξουσίας, που δεν σταμάτησε ποτέ να βρίσκεται κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες στο μετερίζι του αγώνα.
Μόνο στην τελευταία από τις πολλές μαζικές πανελλαδικές κινητοποιήσεις μας, στις 15/12/2016, από την επαρχία έφτασαν 65 πούλμαν στην Αθήνα. Αυτοί που κάνουν τέτοιου είδους «καταγγελίες», βέβαια, είναι απόντες απ' όλα αυτά...
Το προηγούμενο διάστημα, από τις κυβερνήσεις έγινε προσπάθεια να περικοπεί η οικονομική ενίσχυση, στη γραμμή που έχουν θέσει και απαιτούν το κεφάλαιο και το κουαρτέτο για τον οικονομικό στραγγαλισμό των συνδικάτων. Η δοκιμή φαίνεται ότι άρχισε από μια σειρά συγκεκριμένες συνταξιουχικές οργανώσεις. Ωστόσο, αυτές με τον αγώνα τους κατάφεραν στο νόμο 4387/16 να ψηφιστεί η γνωστή διάταξη που προβλέπει οικονομική ενίσχυση των συνταξιουχικών οργανώσεων με 20 λεπτά το μήνα.
Με αυτήν την επίθεση, συμβαίνει κάτι που για πρώτη φορά καταγράφεται στα χρονικά του εργατικού κινήματος. Το λεγόμενο «Ενιαίο Δίκτυο» των συνταξιούχων, που δεν εκπροσωπεί κυριολεκτικά τίποτα και κανέναν, παρουσιάζεται ως αυτόκλητος «λαγός» του κουαρτέτου και με επιστολή στην υπουργό Εργασίας, Εφη Αχτσιόγλου, ζητάει την κατάργηση της οικονομικής ενίσχυσης στις συνταξιουχικές οργανώσεις! Δηλαδή, για πρώτη φορά «συνδικάτο» (όπως θέλει να λέγεται) ζητάει τον οικονομικό στραγγαλισμό του συνδικαλιστικού κινήματος. Αμέσως, αυτή τη θέση την υιοθέτησαν και την πρόβαλαν με θέρμη διάφορα μέσα ενημέρωσης και επιτελεία, που χύνουν δηλητήριο ενάντια στο αγωνιστικό συνδικαλιστικό κίνημα με εμετικά και χυδαία δημοσιεύματα, με πιο άθλιο αυτό της φασιστικής ΧΑ, που σε δημοσιεύματά της αναφέρει ότι τα χρήματα αυτά λίγο έως πολύ εισπράττονται για λογαριασμό του ΚΚΕ!
Όσοι έως τώρα είχαν την απορία γιατί δημιουργήθηκε το «Δίκτυο», τώρα πιστεύουμε έχουν καταλάβει.
Η ΣΕΑ των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ακολουθεί τον αγωνιστικό της δρόμο. Με μαζικοποίηση των σωματείων και ένταση των αγώνων μέχρι την ανατροπή των αντεργατικών πολιτικών.
***
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Κάλεσμα σε παναττικό συλλαλητήριο στις 4 Απρίλη
Πέμπτη 23/03/2017 - 11:42
Να πάρουν μαζικά μέρος στην παναττική πανσυνταξιουχική συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 4 Απρίλη στις 10 το πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Δημαρχείο Αθήνας) καλούν τους συνταξιούχους οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις.
Καλούν σε ξεσηκωμό, οργάνωση και αγώνα, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση με τους δανειστές διαπραγματεύονται το νέο σφαγιασμό των συντάξεων για πολλοστή φορά, με νέα φοροληστεία - αυτόματο «κόφτη» σε ό,τι πενιχρό έχει απομείνει από τις συντάξεις που στο ακέραιο πλήρωσαν.
Συγκεκριμένα αναφέρουν:
«Όλοι στο δρόμο του αγώνα σε αποφασιστική - αδιάκοπη - μαζική δράση να προασπίσουμε τη ζωή μας -τη ζωή των παιδιών μας- της εργατικής - λαϊκής οικογένειας. Να ανατρέψουμε τις αντεργατικές αντιλαϊκές πολιτικές.
Δεν τους φθάνει που μέχρι σήμερα έχουν κατακρεουργήσει τις κύριες και επικουρικές συντάξεις μας, έχουν αφαιρέσει τα δώρα μας, η περικοπή του ΕΚΑΣ. Που μας αποκλείουν από την Υγεία την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Που μας φόρτωσαν με ανυπέρβλητα φορολογικά βάρη, ΕΝΦΙΑ. Που κατάργησαν όποια κοινωνική παροχή κατακτήσαμε.
Δεν τους φθάνουν τα δισεκατομμύρια που "κούρεψαν" και άρπαξαν από τα Ταμεία μας για λογαριασμό των τραπεζιτών των επιχειρηματικών ομίλων για την αιματοβαμμένη τους ανάπτυξη. Τώρα με τα νέα αντισυνταξιουχικά - αντιλαϊκά μέτρα έρχονται να μας ισοπεδώσουν. Η κυβέρνηση υποκρίνεται ότι διαπραγματεύεται σκληρά, αφού έχει συμφωνήσει με τους δανειστές σε νέες θανατηφόρες περικοπές σε ό,τι έχει απομείνει από τις πενιχρές συντάξεις μας. Η εφαρμογή της “προσωπικής διαφοράς” σημαίνει νέες καταστροφικές περικοπές στις υπάρχουσες συντάξει μας έως και 30%. Έχουν συμφωνήσει σε νέα μείωση του αφορολόγητου, που σημαίνει νέες περικοπές επάνω στις περικοπές, όπως και η εφαρμογή του αυτόματου "κόφτη".
Για τα παιδιά μας ετοιμάζουν εργασιακό μεσαίωνα με αφαίρεση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, παραπέρα απελευθέρωση των ωραρίων εργασίας, την απελευθέρωση των απολύσεων. Αυτά απαιτούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι και η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Καμία ανοχή στα μέτρα της κυβέρνησης. Να τελειώνουμε με τις αυταπάτες, τον εφησυχασμό, την αδιαφορία, την απογοήτευση, το φόβο.
Απορρίπτουμε τη μαύρη προπαγάνδα της κυβέρνησης και την προσπάθειά της να κατευνάσει με ωμά ψέματα, τη δικαιολογημένη οργή και αγανάκτησή μας.
Την ίδια ευθύνη έχουν και τα άλλα κόμματα που έχουν ψηφίσει τα μνημόνια και δεν πρόκειται να επαναφέρουν κανένα από τα καταργημένα δικαιώματά μας. Δεν θα επιλέξουμε ποιος δήμιος θα μας αποκεφαλίσει.
Δεν υποχωρούμε, δεν θα υποταχθούμε, δεν θα αποδεχθούμε και δεν θα νομιμοποιήσουμε ποτέ στη συνείδησή μας ως τετελεσμένο ό,τι μας έχει αφαιρεθεί. Μένουμε σταθερά στο δρόμο του αγώνα.
Μαζικά, αγωνιστικά δίνουμε τη μάχη ενάντια στη νέα λαίλαπα, τη νέα θανατηφόρα συμφωνία με αφαίρεση της "προσωπικής διαφοράς", τη μείωση του αφορολόγητου, τον αυτόματο "κόφτη", που φέρνει η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Διεκδικούμε την απόδοση στο ακέραιο στις κύριες, επικουρικές συντάξεις μας, το ΕΚΑΣ, τα μερίσματα. Την επαναφορά των δώρων 13ης και 14ης σύνταξης, τις παροχές στη Δημόσια Υγεία και ό,τι άλλο μας έχει αφαιρεθεί. Άμεση έκδοση και καταβολή των συντάξεων που εκκρεμούν.
Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών, αντιλαϊκών, φορομπηχτικών νόμων, ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων.
Συνάδελφοι Συνταξιούχοι,
Ο δρόμος για το δυνάμωμα του κοινού μας αγώνα με τα παιδιά μας με το εργατικό - λαϊκό κίνημα είναι η ανάγκη που πρέπει να εκπληρωθεί. Δρόμος για επιστροφή δεν υπάρχει.
Θα νικήσουμε μόνο δυναμώνοντας την πάλη μας, τους αγώνες, τη μαζική δράση, για την ανατροπή των αντεργατικών, αντιλαϊκών πολιτικών για να ζήσουμε καλύτερα με τον πλούτο που παράγουμε.
ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ - ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.