Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 14 Απριλίου 2017

Της (νέας) Κορέας! (Τσεν τσαν τσάλι οι ΣΥΡΙΖΑίοι;)

Τσεν τσαν τσάλι = Τους έντυσαν τους άλλοι
(Το Ελληνικό Εκστρατευτικό Σώμα στην Κορέα το 1950-'55 έμαθε γρήγορα τη γλώσσα. Τώρα, για να μη χάνουμε καιρό, πάνε με μεταπτυχιακό από το Τέξας)
ΚΟΡΕΑΤΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ
Ανεβάζει επικίνδυνα την ένταση η αποστολή αμερικανικών πολεμικών πλοίων
Πηγή: Associated Press
Παρασκευή 14/04/2017 - 16:58 - Ενημέρωση: Παρασκευή 14/04/2017 - 17:25
Κλιμακώνει την ένταση στην Κορεατική Χερσόνησο η ενίσχυση της στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ. Στην περιοχή πλησιάζουν το αεροπλανοφόρο «USS Carl Vinson», συνοδευόμενο από άλλα πλοία του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού.
Η αμερικανική κυβέρνηση επικαλείται την ανησυχία που της προκαλεί το πυρηνικό πρόγραμμα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας.
Ωστόσο, η συγκεκριμένη κίνηση συνδέεται με την γενικότερη όξυνση του ενδοϊμπεριαλιστικού ανταγωνισμού στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού, όπου η σημαντική ενίσχυση της Κίνας έχει αλλάξει τα δεδομένα στην περιοχή.
Οι ένοπλες δυνάμεις της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας, δήλωσαν σήμερα ότι θα «συντρίψουν αδίστακτα» τις ΗΠΑ, εάν η Ουάσινγκτον επιλέξει να επιτεθεί.
«Οι ΗΠΑ και οι ναυτικές τους δυνάμεις, θα λάβουν την πιο σκληρή απάντησή μας, χωρίς οίκτο, μη επιτρέποντας στους επιτιθέμενους να επιβιώσουν», μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της ΛΔ Κορέας «KCNA», επικαλούμενο ανακοίνωση των ενόπλων δυνάμεων.
Το αμερικανικό Πεντάγωνο απέφυγε να σχολιάσει πληροφορίες του «NBC News» για ενδεχόμενη ανάληψη «προληπτικής» στρατιωτικής δράσης εναντίον της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας, τονίζοντας ότι η πολιτική του είναι να μη συζητά δημόσια σχετικά με μελλοντικές επιχειρήσεις ή «να κάνει δημόσια υποθέσεις για πιθανά σενάρια».
«Η ηγεσία πάντοτε μελετά συνολικά τις επιλογές για την προστασία μας έναντι οποιασδήποτε έκτακτης κατάστασης», δήλωσε η Ντέινα Γουάιτ, εκπρόσωπος του Πενταγώνου. Η ίδια πρόσθεσε ότι παραμένει η δέσμευση των ΗΠΑ για προστασία των συμμάχων της στη Νοτιοανατολική Ασία, δηλαδή της Ιαπωνίας και της Νοτίου Κορέας.
Την ίδια ώρα, αναλυτές και δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου υποστηρίζουν ότι η ρίψη από τις ΗΠΑ της ισχυρότερης μη πυρηνικής βόμβας που διαθέτουν στο οπλοστάσιό τους, στο Αφγανιστάν, είχε ως στόχο να δείξει την αμερικανική στρατιωτική ισχύ στην ΛΔ Κορέας, αλλά προφανώς είχε και άλλους αποδέκτες.
Η ρωσική κυβέρνηση εξέφρασε την ανησυχία της για την κλιμάκωση της έντασης, ζητώντας από όλες τις πλευρές να επιδείξουν «αυτοσυγκράτηση». Επίσης, δήλωσε ότι η κατάσταση πρέπει να εκτονωθεί με «την επίτευξη διπλωματικής λύσης».
Ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας Γουάνγκ Σι κάλεσε όλες τις πλευρές να απόσχουν από εκατέρωθεν προκλήσεις και απειλές, αναφέροντας πως εάν ξεσπάσει σύρραξη δεν θα υπάρξει νικητής. 
Η κρατική τηλεόραση της Κίνας «CCTV»μετέδωσε ότι ο κρατικός αερομεταφορέας της Κίνας «Air China» αναστέλλει τις πτήσεις του από το Πεκίνο προς την πρωτεύουσα της ΛΔ Κορέας, Πιονγιάνγκ από αργά σήμερα το βράδυ.
Ο εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας διέψευσε το ρεπορτάζ, υποστηρίζοντας πως δεν ακυρώθηκαν όλες οι πτήσεις αλλά ένα μέρος τους, εξαιτίας της χαμηλής ζήτησης των εισιτηρίων.
«Η ''Air China'' δεν σταμάτησε τις πτήσεις μεταξύ του Πεκίνου και της Πιονγιάνγκ, αλλά ακύρωσε προσωρινά μερικές πτήσεις με δεδομένη την κατάσταση που διαμορφώθηκε με τις πωλήσεις των εισιτηρίων», δήλωσε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε ότι οι πτήσεις θα διεξάγονται ανάλογα με τις πωλήσεις των εισιτηρίων. 
(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters)
902, Φωτό: thetoc

Το αδι-ανόητο μέγεθος του ανδρός!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.