Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

Δειμοκρατική ΣΥμμορια: Χαρατσώνει τα βατράχια, κλαίνε οι κορκόδιλοι, χορεύουν τα βουβάλια

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ
Νέες περικοπές στις συντάξεις – Παγίωση των μισθών πείνας
Πέμπτη 13/04/2017 - 08:22
Σε νέες περικοπές στις συντάξεις ύψους 1,8 δισ. ευρώ ετησίως από το 2019, στην παγίωση όλου του αντεργατικού πλαισίου, μαζί και της άθλιας ΕΓΣΣΕ, με τους μισθούς των 586 και 511 ευρώ μεικτά, στην παραπέρα απελευθέρωση των απολύσεων, αλλά και τον παραπέρα περιορισμό της συνδικαλιστικής προστασίας, θα προχωρήσει η κυβέρνηση, σύμφωνα με ενημέρωση από υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας.
Για να σκεπάσει τις νέες μειώσεις και τις ανατροπές, η κυβέρνηση μιλάει ταυτόχρονα για «θετικά» μέτρα στο σκέλος των Εργασιακών, που θα συζητηθούν με τα τεχνικά κλιμάκια και τα οποία σε καμία περίπτωση δεν συνιστούν επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων, όπως προβάλλεται προπαγανδιστικά.
Ειδικότερα, η κυβέρνηση σκοπεύει να νομοθετήσει την κατάργηση (ή τη μείωση σε ορισμένες περιπτώσεις) της προσωπικής διαφοράς στις ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις, που θα αφαιρεί από τους συνταξιούχους κάθε χρόνο συνολικό ποσό 1,8 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των υπηρεσιών του υπουργείου και ενώ έχει ήδη επανυπολογιστεί το 40% των καταβαλλόμενων συντάξεων, οι νέες περικοπές θα επιβληθούν σε τουλάχιστον 900.000 συνταξιούχους, χωρίς να αποκλείεται ο αριθμός να αυξηθεί, προκειμένου κάθε χρόνο από το 2019 να αφαιρείται από τους συνταξιούχους το προβλεπόμενο ποσό.
Στο μέτωπο των Εργασιακών, από την ίδια ενημέρωση προκύπτει ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει και τα επόμενα χρόνια, ακόμα και μετά την τυπική λήξη του προγράμματος (3ο μνημόνιο) να διατηρεί σε ισχύ ατόφιο το αντεργατικό καθεστώς που διαμορφώθηκε τα προηγούμενα χρόνια.
  • Θα παραμείνει, δηλαδή, σε ισχύ ο νόμος για την κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, που επέβαλε μείωση του κατώτερου μισθού κατά 32% και 22%,
  • Θα συνεχίσει να απαγορεύεται η διαπραγμάτευση με τους εργοδότες νέου κατώτερου μισθού,
  • Θα παραμείνει σε ισχύ το πάγωμα των ωριμάνσεων των μισθών, οι μειωμένες αμοιβές στις υπερωρίες, οι μειώσεις στις αποζημιώσεις απόλυσης,
  • Θα συνεχίσει να λειτουργεί το αίσχος που ονομάζεται «Ενώσεις Προσώπων» και οι οποίες απροκάλυπτα υπηρετούν τα συμφέροντα των επιχειρήσεων.
  • Επιπλέον σε αυτά, η κυβέρνηση θα νομοθετήσει την παραπέρα απελευθέρωση των απολύσεων πάνω από τα σημερινά προβλεπόμενα όρια, εν
  • Θα αλλάξει και τα κριτήρια εξέτασης αιτήσεων από τις επιχειρήσεις για μαζικές απολύσεις άνω των προβλεπόμενων ορίων, συμμορφούμενη με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. 
  • Θα σφίξει, τέλος, ακόμα περισσότερο ο κλοιός απέναντι στη συνδικαλιστική δράση, μέσα από τη διεύρυνση των λόγων που θα μπορεί μια επιχείρηση να επικαλείται για να απολύει εκλεγμένους συνδικαλιστές, ενώ θα περιοριστούν και οι συνδικαλιστικές άδειες.
ΑΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ
«Κροκοδείλια δάκρυα» για τα μέτρα - «Όρκοι πίστης» στην καπιταλιστική ανάπτυξη
Πέμπτη 13/04/2017 - 17:34 - Ενημέρωση: Πέμπτη 13/04/2017 - 18:34
Με τις «καθιερωμένες» υποσχέσεις προς το κεφάλαιο ότι το δικό τους «μείγμα» είναι αποδοτικότερο, συνόδεψαν τα αστικά κόμματα της αντιπολίτευσης την κριτική τους προς την κυβέρνηση με αφορμή τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.
Η ΝΔ χαρακτήρισε την εισήγηση του πρωθυπουργού, Αλ. Τσίπρα, ως αποτυχημένη απολογία για την πολιτική του.
«Ούτε μια λέξη για τη μείωση του αφορολόγητου, ούτε μια λέξη για την περικοπή των συντάξεων και του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών, ούτε μια λέξη για τα σκληρά μέτρα που έχουν την υπογραφή του. Και μάλιστα, όταν ο ίδιος ο κ. Τσίπρας δήλωνε κατ’ επανάληψη, στο παρελθόν, ότι δεν θα επιβάλει ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα», τόνισε σε ανακοίνωσή της.
Παράλληλα με τα «κροκοδείλια δάκρυα» για τα σκληρά μέτρα, η ΝΔ διεμήνυσε ότι μπορεί να εφαρμόσει καλύτερα τις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις που υπηρετούν το στόχο της καπιταλιστικής ανάπτυξης.
«Με την ανικανότητα, τις ιδεοληψίες και τη δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση, οδήγησε τη χώρα στην ύφεση. Οι πάντες γνωρίζουν ότι αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να προωθήσει τις αναγκαίες αλλαγές, δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση», σημείωσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«H σημασία του να είναι κανείς σοβαρός" φάνηκε στα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων. Κ. Tσίπρα συνεχίστε την  "καλή δουλειά" τελικά ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα. Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε», υπογράμμισε η Δημοκρατική Συμπαράταξη. 
Η Ένωση Κεντρώων ζήτησε από την κυβέρνηση να εφαρμόσει άμεσα τα νέα αντιλαϊκά μέτρα, προκειμένου να συζητηθεί η ρύθμιση του χρέους.
«Υπάρχουν ωστόσο ανοιχτά ζητήματα, Εργασιακά, πώληση της ΔΕΗ, ανυπαρξία επενδύσεων και μηδαμινή πρόοδος στις μεταρρυθμίσεις», ανέφερε η Ένωση Κεντρώων, προσθέτοντας: «Θεωρεί στα αλήθεια, η κυβέρνηση ότι οι ξένοι θα συζητήσουν για το χρέος χωρίς πρόοδο επί όλων αυτών των ζητημάτων; Θεωρεί το Μέγαρο Μαξίμου ότι οι ξένοι δεν θα επιμείνουν στις μεταρρυθμίσεις και θα αρκεστούν στις προφορικές διαβεβαιώσεις μιας κυβέρνησης που άλλα λέει το πρωί και άλλα το βράδυ;».
Ο πρόεδρος του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης, έγραψε στο twitter:
«Ο κ. Τσίπρας ψάχνει “χρυσή ευκαιρία για εκλογική νίκη’’. Όχι “χρυσή ευκαιρία για την κοινωνία’’. Ο καθένας με τις προτεραιότητές του». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.