Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Δήμος Κουμπούρης: Οι συνταξιούχοι δεν κάνουν πίσω − Απαντάμε με μαχητικά συλλαλητήρια − Ο ρόλος του Ενιαίου (διασπαστικού) Δικτύου − ΠΑΜΕ στις 7 Απρίλη: Να γίνουμε ο Δείμος* της ΣΥμμορίας των ΑΝΕΛέητων (VIDEO - 15 ΦΩΤΟ)

*Δείμος = Τρόμος
*
Δεν έχει πάτο ο κατήφορος για το «Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων»
(βλέπε πιο κάτω... στον πάτο)
*
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Μαζικό και μαχητικό το παναττικό συλλαλητήριο
Τρίτη 04/04/2017 - 14:22 - Ενημέρωση: Τρίτη 04/04/2017 - 14:24
Μαζικό και μαχητικό ήταν το παναττικό πανσυνταξιουχικό συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης 4 Απρίλη οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις.

Στο πλαίσιο του συλλαλητηρίου έγινε συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, στο Δημαρχείο Αθήνας και μετά πορεία στο υπουργείο Εργασίας, όπου αντιπροσωπεία της ΣΕΑ συναντήθηκε με τον υφυπουργό Εργασίας, Τάσο Πετρόπουλο.

Κρατώντας πανό που ανέγραφε «Κάθε "αξιολόγηση" = Λεηλασία του λαού» και φωνάζοντας συνθήματα όπως
  • «Για τους συνταξιούχους δεν υπάρχει μία, λεφτά υπάρχουν μόνο για την πλουτοκρατία»
  • «Με φιλοδωρήματα δεν μας ξεγελάτε, ντροπή σε εσάς που τώρα κυβερνάτε»
  • «Με ψίχουλα και ψέματα δεν θα συμβιβαστούμε, όλα τα κλεμμένα εμείς τα διεκδικούμε» 
έδωσαν καθ' όλη τη διάρκεια του συλλαλητηρίου το αγωνιστικό στίγμα των διαθέσεών τους για κλιμάκωση και οργάνωση της πάλης για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους.

Αμέσως μετά τη συνάντηση με τον υφυπουργό Εργασίας, ενημερώνοντας τους συνταξιούχους, ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ, σημείωσε ότι οι συνταξιούχοι δεν κάνουν πίσω. 

Όχι μόνο δεν αποδέχονται καμία νέα μείωση στις συντάξεις, αλλά διεκδικούν να δοθούν πίσω τα χρήματα από τις συντάξεις που τους έχουν μέχρι τώρα περικοπεί.

Συνεχίζοντας, ο Δήμος Κουμπούρης πρόσθεσε ότι ο Τάσος Πετρόπουλος ανέφερε ότι η κυβέρνηση επαναδιαπραγματεύεται με τους θεσμούς το θέμα με τη λεγόμενη προσωπική διαφορά στις συντάξεις με βάση το νόμο Κατρούγκαλο, που σηματοδοτεί νέες μειώσεις στις συντάξεις, όταν στις 20 Δεκέμβρη ο πρωθυπουργός διαβεβαίωνε τους συνταξιούχους ότι δεν θα γίνει καμία νέα περικοπή.
Με την ολοκλήρωση της κινητοποίησης οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις κάλεσαν τους συνταξιούχους να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο των συνδικάτων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, την Παρασκευή 7 Απρίλη, στις 6.30 μ.μ.

Η συγκέντρωση
Νωρίτερα το πρωί οι συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στο Δημαρχείο Αθήνας. Εκεί χαιρετισμούς απηύθυναν οι εκπρόσωποι της ΣΕΑ. Συγκεκριμένα χαιρέτισαν ο Παναγιώτης Βαβουγιός, απερχόμενος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Πολιτικών Υπαλλήλων Δημοσίου, ο Παντελής Τάτσης, πρόεδρος του ΟΑΕΕ, ο Γιάννης Γουσέτης, που χαιρέτισε για πρώτη φορά σε συγκέντρωση της ΣΕΑ, εκ μέρους του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων Νομικών, ο Χρήστος Μπουρδούκος, νέος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Πολιτικών Υπαλλήλων Δημοσίου και ο Τάσος Γεωργιάδης, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων ΕΛΤΑ. Κεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ.
Σε ανακοίνωσή της η ΣΕΑ, των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων, «χαιρετίζει τους χιλιάδες συνταξιούχους της Αττικής, που πήραν μέρος στη μαζική, μαχητική, συγκέντρωση της Αθήνας και την πορεία προς το υπουργείο εργασίας και κοινωνικών ασφαλίσεων. Που για μια ακόμα φορά διατράνωσαν την αντίθεση τους στην επερχόμενη θανατηφόρα συμφωνία που ετοιμάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».
Όπως αναφέρει η ΣΕΑ, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον υφυπουργό Εργασίας Αναστάσιο Πετρόπουλο, εκείνο που για μια ακόμη φορά έγινε καθαρό είναι, ότι
«έρχονται νέα θανατηφόρα αντισυνταξιουχικά και όχι μόνο μέτρα που θα σφαγιάσουν για μια ακόμη φορά τις συντάξεις, την υγεία, και ότι με σκληρούς αγώνες πληρώσαμε με τον κόπο μιας ζωής».
Η ΣΕΑ, αφού επισημαίνει ότι από την πλευρά της «έγινε καθαρό ότι είμαστε σε πλήρη αντίθεση με τις πολιτικές που υπηρετούν τα κέρδη του κεφαλαίου και θυσιάζουν τα δικαιώματα μας στο βωμό της καπιταλιστικής τους ανάπτυξης», υπογραμμίζει:
«Καλούμε όλους τους συνταξιούχους σε αγωνιστική επαγρύπνηση και δράση, για την συνέχιση των αγώνων μας και την μαζική συμμετοχή τους στους αγώνες του ταξικού κινήματος των εργαζομένων και τις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε όλη την χώρα και την Αθήνα την Παρασκευή 7 Απρίλη. Στην βαρβαρότητα των μέτρων απαντάμε με οργάνωση, αγώνα, μαζική δράση».

*
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Φωτό Αρχείου
Δεν έχει πάτο ο κατήφορος για το «Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων»
Δευτέρα 03/04/2017 - 11:52
«Ο κατήφορος δεν έχει πάτο», τονίζει ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων Αθήνας, με αφορμή την επιστολή του λεγόμενου «Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων» στην υπουργό Εργασίας - Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Έφη Αχτσιόγλου, με την οποία ζητά την κατάργηση της οικονομικής ενίσχυσης στις Συνταξιουχικές Οργανώσεις. Σημειώνεται ότι το γεγονός έχουν ήδη καταδικάσει με ανακοίνωσή τους και οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις.
Στην ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων Αθήνας αναφέρει:
«Την ώρα που η κυβέρνηση με τους δανειστές διαπραγματεύεται ακόμα πιο βάρβαρα μέτρα εναντίον μας. 
Την ώρα που όλες οι συνταξιουχικές οργανώσεις όλων των κλάδων της ΣΕΑ, επί ποδός πολέμου οργανώνουν την αντεπίθεσή τους για να αποτρέψουν τις συνταξιοκτόνες πολιτικές.
Την ώρα που απαιτείται το δυνάμωμα των κοινών αγώνων με μεγαλύτερη συσπείρωση και συμμετοχή όλων των συνταξιούχων για την κλιμάκωση της ταξικής πάλης.
Την ώρα που στα σκαριά βρίσκεται η αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου για περιορισμό και κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία.
Την ώρα που το μαύρο μέτωπο Κυβέρνησης - ΕΕ - κεφαλαίου στοχεύουν στο αποδυνάμωμα των συνδικαλιστικών συνταξιουχικών οργανώσεων και με τον οικονομικό στραγγαλισμό τους.
Αυτή την ώρα η συντονισμένη γενικευμένη επίθεση τρόϊκας - κυβέρνησης και βιομηχάνων ενισχύεται από "εφιάλτες" του συνδικαλιστικού κινήματος.
Γνωστός ο ρόλος τους από την καριέρα τους στο εργατικό κίνημα. Αυτό τον ρόλο παίζει ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός. Δεν μας εξέπληξε η ίδρυση του "Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων". Οι επικεφαλής τους πείρα διαθέτουν και απροκάλυπτα την χρησιμοποιούν για τη διάσπαση του συνδικαλιστικού κινήματος και την ενσωμάτωση των συνταξιούχων.
Στόχος η ΣΕΑ και το μαχητικό ταξικό κίνημα, όμως η προσπάθεια τους πέφτει στο κενό. Θα έπρεπε, πολύ καλά να ξέρουν, ότι απευθύνονται σε αγωνιστές συνταξιούχους που δεν διαθέτουν μόνο πείρα αλλά και ταξική συνείδηση. Αποφασιστικότητα να διαφυλάξουν την ενότητά τους, να στοχεύουν στην καρδιά του ταξικού εχθρού και να απομονώνουν τους διαχειριστές του.
Το "Ενιαίο Δίκτυο", αν ήθελε την ενότητα των συνταξιούχων θα ήταν με την ΣΕΑ την Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων (ΙΚΑ - ΕΛΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΟΣΕ - ΟΑΕΕ - ΝΑΤ -ΠΟΣΕ.ΟΑΕΕ - ΠΣ.ΝΟΜΙΚΩΝ) που μέσα απ’ τις γραμμές της δραστηριοποιούνται χιλιάδες συνταξιούχοι, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Θα ήταν μαζί μας στο μετερίζι του αγώνα, όταν αψηφήσαμε τα χημικά, όταν με την αγωνιστικότητα και αποφασιστικότητά μας απομακρύνθηκαν οι "κλούβες" στην Ηρώδου Αττικού, όταν φτάσαμε στο Μαξίμου και είδαμε τον Πρωθυπουργό, όταν κάψαμε τα εντάλματα πληρωμής για τα χαράτσια αλληλεγγύης, τις επιστολές Κατρούγκαλου. Αλήθεια που ήσασταν όταν χειμώνα κάτω από βροχή, σε ολονύχτια διαμαρτυρία, διατρανώσαμε την αποφασιστικότητά μας να αντιπαλέψουμε αυτήν την αντιλαϊκή αντισυνταξιουχική πολιτική μαζί με τα παιδιά και τα εγγόνια μας και να την ανατρέψουμε;
Η ενότητα που το "Δίκτυο" επικαλείται είναι η ταύτισή του με την "αριστερή" κυβέρνηση - τρόϊκα και επιχειρηματικούς ομίλους. Είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία για να χτυπήσει το ζωντανό, μαχητικό κίνημα των συνταξιούχων. Η απροκάλυπτη παρέμβασή του για την περικοπή της ενίσχυσης των 20 λεπτών προς τις σωματειακές συνταξιουχικές οργανώσεις, προς τους συνδέσμους μας είναι ευθέως χτύπημα στην λειτουργία των οργάνων, στη δραστηριοποίησή τους με τα οικονομικά προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν. Τελικά στοχεύει στο αποδυνάμωμα του μαχητικού συνταξιουχικού κινήματος.
Ο κατήφορος δεν έχει πάτο. Με ασύστολα ψεύδη προσπαθεί να παραπλανήσει τους συνταξιούχους, να ενεργοποιήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό πατώντας πάνω και στην άποψη περί βολεμένων συνδικαλιστών, εικόνα που οι ίδιοι με την πορεία τους και την ηθική τους, στο συνδικαλιστικό κίνημα, έχουν επιφέρει.
Βαπτίζουν την προαιρετική οικονομική ενίσχυση, των 20 λεπτών, προς τα σωματεία που οι ίδιοι οι συνταξιούχοι αποδέχονται και επικροτούν, ως "κρυφό χαράτσι" και "μια ακόμη μείωση της σύνταξης". Ταυτίζουν την ενίσχυση προς τα σωματεία με την λεηλασία των απανωτών περικοπών σε κύριες και επικουρικές συντάξεις που οι πολιτικές των εκάστοτε κυβερνήσεων που υπηρετούν μας έχουν επιβάλουν.
Κάνουν όλη την βρώμικη δουλειά και όχι με το αζημίωτο. Παρακινούν τους συνταξιούχους να κάνουν αγωγές (και όχι αγώνες) για την αποκατάσταση των συντάξεών τους, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι με κάθε αγωγή θα πρέπει να μπει το χέρι βαθιά στην τσέπη. Η εμπειρία δείχνει ότι οι όποιες ευνοϊκές, για τα λαϊκά στρώματα αποφάσεις, παραμένουν στις καλένδες.
Το ΔΣ του Συνδέσμου καλεί τους συνταξιούχους να μην τρέφουν αυταπάτες να γυρίσουν τις πλάτες στην προσπάθεια παραπλάνησης και απροσανατόλισμου και να τους απομονώσει. Να κατοχυρωθεί στην συνείδησή τους ότι το "Ενιαίο Δίκτυο", αυτοί οι συνδικαλιστές είναι απέναντί τους. Ταυτίζονται με τον ταξικό εχθρό, υπερασπίζονται τις πολιτικές που μας εξοντώνουν.
Η καλύτερη απάντηση είναι το δυνάμωμα των Συνδέσμων μας, η ενίσχυση του ταξικού πόλου του συνταξιουχικού κινήματος, ο συντονισμός της δράσης με το εργατικό κίνημα. Το δυνάμωμα της συμμαχίας όλων όσων χτυπιούνται από την βάρβαρη μονοπωλιακή πολιτική. Αυτός ο δρόμος μπορεί να βάλει φρένο στην επίθεση και να ανοίξει τον δρόμο για κοινωνία και ζωή που δικαιούμαστε για μας και τα παιδιά μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.