Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

ΚΝΕ: Ο Πά(ν)γ-καλος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ − Αχρείαστο Πάν(γ)-κακο



ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Βρέθηκε ο «Πάγκαλος» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ
Τετάρτη 19/04/2017 - 15:37
Σε σχόλιο για τις δηλώσεις του βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένου (βλ. πιο κάτω) το Γραφείο Τύπου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ τονίζει:

«Οι δηλώσεις του κυβερνητικού βουλευτή Δημήτρη Καμμένου, που προσπαθεί να νομιμοποιήσει τις νέες περικοπές στις συντάξεις και τη στήριξη της μεγαλοεργοδοσίας με φθηνό εργατικό δυναμικό στο όνομα της καταπολέμησης της ανεργίας των νέων, τους οποίους χαρακτηρίζει ουσιαστικά "τεμπέληδες", είναι προκλητικές, κυνικές και δείχνουν το πραγματικό αντιλαϊκό πρόσωπο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Ο βουλευτής κρύβει ότι σήμερα πολλοί νέοι δουλεύουν σε συνθήκες σύγχρονου εργασιακού μεσαίωνα, με τον υποκατώτατο μισθό, τις ελαστικές σχέσεις και την απλήρωτη μαθητεία, ότι η ανεργία στους νέους φτάνει το 40%. Αυτούς τους νέους στηρίζουν οι πενιχρές και πετσοκομμένες συντάξεις.

Για να δικαιολογήσει το γεγονός ότι η κυβέρνησή του, 2 χρόνια τώρα, όχι μόνο δεν έχει καταργήσει κανέναν από τους αντιλαϊκούς νόμους, αλλά έχει προσθέσει και νέους στις πλάτες του λαού, καταφεύγει ουσιαστικά σε επιχειρήματα τύπου "Πάγκαλου", "Ντάισελμπλουμ" κ.ά., που στόχο έχουν να κρύψουν τις αιτίες της κρίσης και των αντιλαϊκών μέτρων θεωρώντας υπεύθυνους τους ίδιους τους λαούς.
Η νέα πρόκληση απέναντι στη νέα γενιά θα πάρει απάντηση με τη συμμετοχή της νεολαίας στους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες σε σύγκρουση με τις κυβερνήσεις, την ΕΕ, το σύστημα που σήμερα καταδικάζει τη νεολαία στην ανεργία και σε μια ζωή χωρίς δικαιώματα».


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ
Πανηγυρίζει γιατί το κράτος κόβει τις συντάξεις και τις δίνει στους εργοδότες
Πηγή: Eurokinissi
Τετάρτη 19/04/2017 - 14:08
Η κυβέρνηση κόβει από τους συνταξιούχους για να μειώσει τις εισφορές των εργοδοτών καυχήθηκε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος, δίνοντας ένα δείγμα γραφής για τα περιβόητα «αντίμετρα». Μάλιστα κατέφυγε σε άκρως προκλητικά επιχειρήματα, υποστηρίζοντας ότι είναι καλύτερα να κόβει το κράτος τις συντάξεις, παρά οι συνταξιούχοι να χρηματοδοτούν τα εγγόνια τους για να πίνουν φραπέ και να παίζουν τάβλι!
«Όταν κόψω τη φορολογία από το 29% στο 26% δεν έχει άμεσο αντίκτυπο σε αυτόν που στο ΑΤΜ θα πάρει 40 ή 20 ευρώ λιγότερα το μήνα. Έχει όμως, διότι τα παιδιά του παππού ή οποιουδήποτε τη σύνταξη την κόβω, εάν καταφέρουμε και εξηγήσουμε στον κόσμο ότι από το να έχει τη σύνταξη ο παππούς και να του παίρνει ένα 100άρικο το μήνα ο εγγονός, να πίνει φραπέ και να παίζει τάβλι, προτιμώ να του πάρω εγώ σαν κράτος, εφόσον είμαι σοβαρό, το 100άρικο και να το κάνω εργοδοτική εισφορά, να πάω να βρω δουλειά στο παιδί για να μην πίνει φραπέ», σημείωσε ο Δημήτρης Καμμένος, μιλώντας την Τρίτη στον «ΣΚΑΪ».
Στη συνέχεια εξέδωσε «διευκρινιστική» δήλωση. «Από την στιγμή που αναγκαζόμαστε να μειώσουμε την προσωπική διαφορά στις συντάξεις από το 2019/20 μόνο, η κυβέρνηση μας κατάφερε μέρος αυτής της διαφοράς να δοθεί ως επιδότηση εργοδοτικών εισφορών έτσι ώστε να δώσουμε νέες θέσεις εργασίας σε ανέργους», ανέφερε. «Διεκδικήσαμε και πετύχαμε για παράδειγμα τα 20 ευρώ το μήνα από τους παππούδες να τα πάρουμε ως κράτος και να τα δώσουμε σε έναν εργοδότη για να βρουν δουλειά τα εγγόνια μας παρά να τα πάρει ο κ. Σόιμπλε και να μπουν στην μαύρη τρύπα του χρέους», πρόσθεσε, αποσιωπώντας ότι η μείωση των εργοδοτικών εισφορών μεταφράζεται σε περισσότερα κέρδη για τους εργοδότες και όχι σε βελτίωση της θέσης των εργαζομένων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.