Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

ΗΠΑρακολουθήσεων συνέχεια και κυβερνητική βαρηκοΐα με ακροαστικά − ΚΚΕ: Ανακοίνωση για νέο κρούσμα συνακροάσεων


*
Από Μποτίλια και:
*
ΚΚΕ
Ανακοίνωση για το νέο κρούσμα συνακροάσεων
Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:
Τετάρτη 05/04/2017 - 18:00 - Ενημέρωση: Τετάρτη 05/04/2017 - 23:15
«Πριν ακόμα ολοκληρωθούν οι έρευνες από τις αρμόδιες αρχές για την υπόθεση των τηλεφωνικών συνακροάσεων, που είχε καταγγείλει το ΚΚΕ την 1/12/2016, σήμερα (5/4/2017) παρατηρήθηκαν νέες επανειλημμένες οχλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ που αφορούν συνακροάσεις με τρίτους, μεταξύ των οποίων τα τηλεφωνικά κέντρα της ΝΔ και της Ένωσης Κεντρώων.
Το ΚΚΕ καταγγέλλει το νέο αυτό γεγονός και επισημαίνει την απαράδεκτη καθυστέρηση -επί 4 και πλέον μήνες- της έκδοσης πορίσματος για την προηγούμενη καταγγελία του.
Η κυβέρνηση και οι αρμόδιες αρχές οφείλουν άμεσα να ερευνήσουν σε βάθος και το νέο αυτό σοβαρό γεγονός και να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ώστε να αποκαλυφθούν οι υπαίτιοι, πράγμα που δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα.
Το ΚΚΕ και με αφορμή το νέο κρούσμα ενημέρωσε ήδη τον πρόεδρο της Βουλής κ. Βούτση, τον αρμόδιο υπουργό κ. Παππά, τους υπεύθυνους των υπόλοιπων κομμάτων που αντιμετώπισαν το ίδιο πρόβλημα, καθώς επίσης και τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών και τον πρόεδρο της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών».
Το νέο περιστατικό
Το νέο περιστατικό σημειώθηκε σήμερα και έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με τα προηγούμενα που έχει καταγγείλει το ΚΚΕ εδώ και τέσσερις μήνες, χωρίς να έχει ακόμα ολοκληρωθεί η έρευνα.
Συγκεκριμένα, το τηλεφωνικό κέντρο της ΚΕ του ΚΚΕ δεχόταν εισερχόμενες κλήσεις με απόκρυψη αριθμού και όταν αυτές απαντιόνταν γινόταν σύνδεση με τα τηλεφωνικά κέντρα τρίτων, μεταξύ των οποίων και αυτά της ΝΔ και της Ένωσης Κεντρώων.
Το ΚΚΕ κατήγγειλε άμεσα και το νέο περιστατικό. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ και μέλος της ΚΕ του Κόμματος Θ. Παφίλης ενημέρωσε για το νέο περιστατικό τον πρόεδρο της Βουλής, Ν. Βούτση, και τον αρμόδιο υπουργό, Ν. Παππά, όπως και τους υπεύθυνους των υπόλοιπων κομμάτων που αντιμετώπισαν το ίδιο πρόβλημα. Παρέμβαση πραγματοποιήθηκε και στον κ. Ζαγοραίο, προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών, ο οποίος ενημέρωσε την Κρατική Ασφάλεια. Επίσης, το ΚΚΕ ενημέρωσε τον πρόεδρο της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), κ. Ζαμπίρα, ενώ κατήγγειλε το γεγονός και στην αρμόδια υπηρεσία του ΟΤΕ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε σχετική τηλεφωνική επικοινωνία του «Ριζοσπάστη», από την Ένωση Κεντρώων επιβεβαίωσαν το περιστατικό, προσθέτοντας ότι έχουν συμβεί στο τηλεφωνικό τους κέντρο και άλλα αντίστοιχα τέτοια κρούσματα.
Ανακοινώσεις για το νέο κρούσμα έβγαλαν η ΝΔ και το Ποτάμι. Η ΝΔ χαρακτηρίζει την καταγγελία πολύ σοβαρή και καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να δώσει σοβαρές εξηγήσεις για το τι ακριβώς συμβαίνει. Το Ποτάμι ζητά απάντηση στο ερώτημα ποιος ακούει και για ποιον.
«Πόντιος Πιλάτος» η κυβέρνηση
Η κυβέρνηση, πάντως, διά του Γραφείου Τύπου του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, που εξέδωσε ανακοίνωση με τον τίτλο «Σχετικά με το απόρρητο των Επικοινωνιών», αντί να απαντήσει στις συγκεκριμένες καταγγελίες και να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προώθηση της έρευνας που κωλυσιεργεί χαρακτηριστικά επί μήνες, επιχειρεί να παρουσιαστεί ως Πόντιος Πιλάτος.
Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του υπουργείου αφού πρώτα γίνονται γενικόλογες αναφορές περί ζητήματος γενικά της ασφάλειας των Τηλεπικοινωνιών, που «αντιμετωπίζεται από την κυβέρνηση ως ιδιαιτέρως κρίσιμο, ειδικά όταν διαπιστώνεται πως οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν είχαν δώσει, δυστυχώς, τη δέουσα σημασία για την επίτευξή της», και περί σχεδίων «για την οριστική αντιμετώπιση του χρονίζοντος ζητήματος, το οποίο θα παρουσιαστεί το επόμενο χρονικό διάστημα», για «να επανακτηθεί συνολικά (!) το απόρρητο των Τηλεπικοινωνιών», καταλήγει: «Όσο για τις καταγγελίες περί συνακροάσεων, τονίζεται ότι το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης τις λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη του και πως, από την πρώτη φορά που διατυπώθηκαν, έχει απευθυνθεί τόσο στην Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) όσο και στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, ώστε να διασφαλιστεί ότι θα ληφθεί κάθε δυνατή μέριμνα προκειμένου να διερευνηθούν στο μέγιστο δυνατό βαθμό».
Ρίχνει, δηλαδή, την «μπάλα στην κερκίδα», χωρίς να δίνει καμία απάντηση στο τι μέτρα θα πάρει η ίδια για να διερευνηθούν οι καταγγελίες και να σταματήσουν οι κωλυσιεργίες, προκειμένου να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι των συνακροάσεων.
Για το ιστορικό της υπόθεσης
Θυμίζουμε ότι την 1η Δεκέμβρη 2016, εδώ και πάνω από 4 μήνες, το ΚΚΕ, με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ, κατήγγειλε επανειλημμένες οχλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ, που αφορούσαν συνακροάσεις με τρίτους, μεταξύ των οποίων και με τα τηλεφωνικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του Ποταμιού, που προκαλούνταν από άγνωστο, τρίτο «κέντρο».
Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή απαίτησε από την κυβέρνηση και τις αρμόδιες αρχές να ερευνήσουν σε βάθος το ζήτημα, να αποκαλυφθούν οι υπαίτιοι και να εξασφαλίσουν, όπως οφείλει να κάνει κάθε κυβέρνηση με τις υπηρεσίες της, την προστασία του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων. Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξ. Δημητρίου, είχε διατάξει κατεπείγουσα έρευνα και ανέλαβε τη διενέργειά της αρμόδιος εισαγγελέας.
Το ΚΚΕ έκανε ό,τι ζητήθηκε ώστε να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία. Στις 9 Δεκέμβρη 2016, κατέθεσε στον αρμόδιο εισαγγελέα αίτημα για την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου στις εισερχόμενες κλήσεις που σχετίζονται με τις καταγγελίες του και ακολούθησε σχετικό βούλευμα του εισαγγελέα.
Από τότε έως σήμερα, και παρά τα σημαντικά στοιχεία που έχουν προκύψει στο ενδιάμεσο από την έρευνα της ΑΔΑΕ, η έρευνα δεν έχει ολοκληρωθεί, αλλά ο φάκελος της δικογραφίας εκκρεμεί στην Κρατική Ασφάλεια για περαιτέρω διερεύνηση που έχει διατάξει ο εισαγγελέας. Κι ενώ ακόμα αναμένεται το πόρισμα, χτες ήρθε να προστεθεί και νέο τέτοιο «κρούσμα».
Θυμίζουμε πως από την έρευνα της ΑΔΑΕ για το θέμα αυτό είχαν προκύψει σημαντικά στοιχεία, τα οποία επιβεβαιώνουν επί της ουσίας τις καταγγελίες του ΚΚΕ.
Από τα στοιχεία αυτά, που περιγράφονται σε έκθεση της ΑΔΑΕ που παραδόθηκε στη Βουλή (στην αρμόδια Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, στις 2/2/17), αναφέρονται τα εξής:
  • Ότι πράγματι έγιναν κλήσεις με απόκρυψη αριθμού -όπως είχε καταγγείλει αρχικά το ΚΚΕ- και μάλιστα 47 τον αριθμό, προς τα γραφεία του Κόμματος στον Περισσό, όπου βρίσκεται η έδρα της ΚΕ, καθώς και προς τα γραφεία των Κομματικών Οργανώσεων της Αττικής, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης.
  • Οι κλήσεις αυτές φαίνεται να διενεργήθηκαν από 13 διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες, με χρήση της τεχνικής της παραποίησης προέλευσης τηλεφωνημάτων, ώστε να μην είναι εύκολος ο εντοπισμός του καλούντος. Για την υλοποίηση αυτής της τεχνικής παραποίησης, οι κλήσεις δρομολογήθηκαν μέσω διεθνών και εθνικών παρόχων τηλεπικοινωνιών, χρησιμοποιώντας και την τεχνολογία VOIP (Voice Over IP), δηλαδή τηλεφωνία μέσω διαδικτύου. Από τα στοιχεία προκύπτει ότι αυτός που πραγματοποιούσε τις κλήσεις είχε γνώση υψηλής τεχνολογίας. Δεν πρόκειται, δηλαδή, για ενέργεια ενός ερασιτεχνικού μηχανισμού, αλλά για παρέμβαση που απαιτεί εξειδικευμένη γνώση, τόσο σε θεωρητικό, όσο και σε τεχνολογικό επίπεδο. Αυτό είναι μια απάντηση και προς τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή προσπάθησαν να υποβαθμίσουν και να καλύψουν την υπόθεση, ώστε να μη διερευνηθεί, υποστηρίζοντας ότι ήταν τάχα ένα παιχνίδι κ.λπ.
  • Επιπλέον, έχουν γίνει κλήσεις όχι μέσω του διαδικτύου, αλλά μέσω τηλεφωνικού δικτύου, από το εξωτερικό, οι οποίες είναι δυνατόν, κατόπιν σχετικής έρευνας, να διαπιστωθεί από πού προέρχονται ακριβώς και να ζητηθεί αποκάλυψη. Επισημαίνεται ότι σε περίπτωση που από την έρευνα προκύψει ότι έχει υπάρξει παραποίηση των στοιχείων και αυτών των κλήσεων, τότε μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι αποκλείεται η εμπλοκή κάποιου απλού πολίτη, γιατί τέτοια διαδικασία, τέτοιου επιπέδου, δεν γίνεται με τον οποιονδήποτε τεχνικό τρόπο, δηλαδή από μη εγκεκριμένο προσωπικό, αλλά χρειάζεται παρέμβαση υπηρεσίας.
Η ΑΔΑΕ στο συμπέρασμά της, πέραν των άλλων, επιφυλάσσεται της άσκησης των αρμοδιοτήτων της για την περίπτωση που προκύψει από την ποινική διαδικασία ευθύνη άλλων προσώπων. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, αποδεικνύεται ότι ο «τρίτος» (καλών) είχε τη δυνατότητα να ακούει τις συνομιλίες αυτών που βρίσκονταν στη συνακρόαση που ο ίδιος οργάνωνε. Γιατί όταν κάποιος έχει τέτοια δυνατότητα, να συνδέει και να ακούει τις συνομιλίες, ακόμα και να παρεμβαίνει και να συνομιλεί, αντιλαμβάνεται κανείς ότι όχι απλώς προσβάλλεται το απόρρητο, ότι έχουμε διακινδύνευση του απορρήτου της επικοινωνίας, αλλά εδώ ο τρίτος παρακολουθεί και ελέγχει την κατάσταση.
Από τα παραπάνω αναδεικνύεται η επιτακτική ανάγκη η κυβέρνηση και οι αρμόδιες αρχές να προχωρήσουν άμεσα σε έρευνα σε βάθος και των προηγούμενων και του χτεσινού νέου κρούσματος και να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ώστε να αποκαλυφθούν οι υπαίτιοι και, σε κάθε περίπτωση, να διασφαλίζεται το απόρρητο των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, πράγμα που δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.