Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Ένα σπίρτο είναι αρκετό − ΠΑΜΕ για την Πρωτομαγιά του εργαζόμενου λαού − ΠΑΜΕ για την Πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 17 Μάη − ΠΑΜΕ ενάντια στη Δειμοκρατία τους

2012 American May Day poster Πηγή
*
*
*
*
*
*
Πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 17 Μάη
Η επιτυχία της απεργίας είναι στα χέρια των εργατών, τονίζει με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ
Πέμπτη 27/04/2017 - 20:54
Κάλεσμα στα συνδικάτα και τους εργαζόμενους να πάρουν στα δικά τους χέρια την 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία που κηρύχθηκε για τις 17 Μάη σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, απευθύνει το ΠΑΜΕ, για να δοθεί απάντηση στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που συμφώνησαν κυβέρνηση και κουαρτέτο. Ταυτόχρονα, το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να είναι σε πλήρη ετοιμότητα, για άμεση απεργιακή απάντηση σε περίπτωση που η κυβέρνηση φέρει νωρίτερα προς ψήφιση στη Βουλή το νέο αντιλαϊκό πακέτο.
Σημειώνεται ότι ήδη από την περασμένη Τρίτη, στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ, τα στελέχη της ΔΑΣ (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ), είχαν καταθέσει πρόταση για προκήρυξη νέας 24ωρης πανελλαδικής απεργίας, προτείνοντας μάλιστα η απεργία να προκηρυχτεί στις 10 Μάη, όπως και να αντιμετωπιστεί σε κάθε περίπτωση τυχόν προσπάθεια της κυβέρνησης να κάνει ελιγμούς σε σχέση με την ημερομηνία ψήφισης των αντιλαϊκών μέτρων.
Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, η πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ απέφυγε να ορίσει ημερομηνία απεργίας, ενώ την Πέμπτη 27 Απρίλη σε σύσκεψη που οργάνωσε με τη συμμετοχή συνδικαλιστικών και επιστημονικών φορέων -κάτω και από την πίεση που ασκήθηκε από τις πρωτοβουλίες του ΠΑΜΕ- αποφάσισε απεργία στις 17 Μάη, όπως και ότι η ημερομηνία θα τροποποιηθεί στην περίπτωση που η κυβέρνηση φέρει τελικά νωρίτερα τα μέτρα προς ψήφιση στη Βουλή. Ανάλογη απόφαση πήρε την Πέμπτη και η ΑΔΕΔΥ.
Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ
Σε ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, με το σύνθημα «Όλοι στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας στις 17 Μάη», τονίζει:
«Η Εκτελεστική Γραμματεία καλεί τα Συνδικάτα και τους εργαζόμενους να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, όλες τις δυνάμεις για να είναι μαζικές, μαχητικές οι Πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις.
Να αποτελέσουν βήμα κλιμάκωσης για την επιτυχία της Πανελλαδικής Πανεργατικής απεργίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στις 17 Μάη.
Αξιοποιούμε τις εκδηλώσεις, τις συσκέψεις, τις περιοδείες μπροστά στην 1η Μάη για να παρθούν αποφάσεις στους χώρους δουλειάς για την επιτυχία της απεργίας. Για να πάρει απάντηση η κυβέρνηση, η ΕΕ, το μεγάλο κεφάλαιο για τα μέτρα που τσακίζουν τα δικαιώματα της ζωής των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων.
Η απεργία στις 17 Μάη στα χέρια των εργατών.
Και μετά την 1η Μάη, χωρίς να χαθεί χρόνος, συζητάμε και αποφασίζουμε με τους εργαζόμενους στους χώρους δουλειάς μέσα από συλλογικές διαδικασίες για να μπουν στην οργάνωση της επιτυχίας της απεργίας περισσότεροι εργαζόμενοι.
Για να μην περνάει η απογοήτευση, ο φόβος, η τρομοκρατία.
Δίνουμε τη μάχη και είμαστε σε ετοιμότητα αν η κυβέρνηση φέρει τα μέτρα πιο πριν, θα απαντήσουμε άμεσα νωρίτερα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.