Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 4 Απριλίου 2017

ΠΑΜΕ στις 7 Απρίλη χωρίς χρονοτριβή − Κάτω τα μέτρα και τα αντίμετρα ΣΥ«ΡΙΖ»ΑΝΕΛΕΕΣΕΒ − Σήμερα, 10π.μ., Παναττική Ανασύνταξη στο Δημαρχείο Αθήνας

Σήμερα:

Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις: Παναττική συγκέντρωση στο Δημαρχείο Αθήνας, Τρίτη, 4 Απρ. 2017, 10 π.μ. − Δήμος Κουμπούρης: Αγώνες - παρακαταθήκη για το συνταξιουχικό και εργατικό - λαϊκό κίνημα (Συνέντευξη)


*
Να μη χαθεί ούτε ώρα!
Στην τελική ευθεία για την προετοιμασία των συλλαλητηρίων στις 7 Απρίλη μπαίνουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, εντατικοποιώντας, τις μέρες που απομένουν, τη δράση τους μέσα στους χώρους δουλειάς, για να δοθεί αποφασιστική απάντηση στα νέα αντεργατικά μέτρα που βρίσκονται «προ των πυλών», για να ανέβει ο βαθμός οργάνωσης και ετοιμότητας της εργατικής τάξης και να απαντήσει άμεσα με την προκήρυξη απεργίας, οποιαδήποτε στιγμή το απαιτήσουν οι εξελίξεις.
Τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ οργανώνονται τη μέρα που η κυβέρνηση και το κουαρτέτο θα αναζητούν στο Γιούρογκρουπ τη φόρμουλα για την προώθηση των νέων αντιλαϊκών μέτρων, με τα οποία
  • κλιμακώνεται η φοροληστεία στα ισχνά λαϊκά εισοδήματα,
  • ξαναμπαίνουν στην «κλίνη του Προκρούστη» οι ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις,
  • στοχοποιείται η συνδικαλιστική δράση και
  • στρώνεται το έδαφος για την πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων.
Πρόκειται για μέτρα που, εκτός από τις άμεσες περικοπές, δένουν χειροπόδαρα το λαό και μετά την τυπική λήξη του 3ου μνημονίου, χάριν της «ανάπτυξης», θυσία στην κερδοφορία και στην ανταγωνιστικότητα των καπιταλιστικών ομίλων.
  • Μπροστά στο νέο γύρο της επίθεσης, κεφάλαιο - κυβέρνηση - κουαρτέτο ανασύρουν και πάλι την ξαναζεσταμένη σούπα των «αντίμετρων».
Έτσι, ενώ με το ένα χέρι σπρώχνουν τα λαϊκά στρώματα βαθύτερα στη φτώχεια, με το άλλο η κυβέρνηση επιδεικνύει το «καρότο» της αντιμετώπισης τάχα του κρατικού χρέους, που για δεκαετίες συσσώρευσε η πολιτική υπέρ των μονοπωλιακών ομίλων.
Τίποτα, όμως, δεν μπορεί να θολώσει τα νερά, να εξωραΐσει την επίθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη, την οποία σιγοντάρουν η ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα, που ταυτίζονται στο στόχο της καπιταλιστικής ανάκαμψης.
  • Γι' αυτό καταλογίζουν στην κυβέρνηση ολιγωρία και «ανικανότητα» να κλείσει έγκαιρα τη διαπραγμάτευση, νομοθετώντας τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που αξιώνουν πρώτοι απ' όλους οι βιομήχανοι και τα άλλα τμήματα του κεφαλαίου.
Από Θεσσαλονίκη
Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα της πόλης και του χωριού, οι συνταξιούχοι, οι γυναίκες και η νέα γενιά που περιπλανάται στην ανεργία και εξωθείται στη μετανάστευση, έχουν πλέον πείρα, μετά από επτά ολόκληρα χρόνια «προγραμμάτων που σώζουν τη χώρα» και εξαθλιώνουν τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού.
  • Ο φαύλος κύκλος μέτρα - θυσίες - μέτρα, που ανανεώνεται και αναπαράγεται απ' όλες τις αστικές κυβερνήσεις, οδηγεί το λαό ακόμα βαθύτερα στη φτώχεια.
Γι' αυτό χρειάζεται, τις μέρες που απομένουν έως τα συλλαλητήρια, να ενταθεί η προσπάθεια για την προετοιμασία τους μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς, χωρίς καθυστέρηση, χωρίς επανάπαυση, με εξορμήσεις, περιοδείες, συνελεύσεις, συγκεντρώσεις, κινητοποιήσεις για τα ιδιαίτερα ζητήματα του κάθε χώρου. Να πυκνώσουν οι πρωτοβουλίες των συνδικάτων, να αγκαλιάσουν πλατιά τους εργαζόμενους.
  • Την Παρασκευή πρέπει να ακουστεί δυνατά η φωνή της εργατικής τάξης απ' άκρη σ' άκρη της χώρας.
  • Κυβέρνηση και εργοδοσία να νιώσουν τη δύναμή της, την πυγμή της, να πάρουν το μήνυμα του ασυμβίβαστου αγώνα.
  • Με μαζικές συλλογικές διαδικασίες στους κλάδους και στους τόπους δουλειάς, να δυναμώσει η προετοιμασία για να δοθεί άμεση απεργιακή απάντηση.
  • Να καταγραφούν τα συλλαλητήρια και συνολικά ο αγώνας ενάντια σε παλιά και νέα μέτρα, ως μια καθοριστική συμβολή στην υπόθεση της ανασύνταξης του κινήματος, της προώθησης της Κοινωνικής Συμμαχίας.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ - Η Άποψή μας, Τρίτη 4 Απρίλη 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.