Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 18 Απριλίου 2017

Κάρολος Ζωναράς: Όλο το σινεμά του και η Α΄ Προβολή της νέας του ταινίας «Πέντρο Νούλα» − Αλκυονίς, 20-26 Απρ. 2017


«ΠΕΝΤΡΟ ΝΟΥΛΑ» του Κάρολου Ζωναρά σε Α΄ Προβολή
& όλες του οι ταινίες του
ΑΛΚΥΟΝΙΣ new star art cinema
O «Πέντρο Νούλα», η νέα ταινία του Κάρολου Ζωναρά, ίσως όχι τυχαίο όνομα, στα λατινικά ο κανένας (nulla=τίποτα), ο πρωταγωνιστής, που έχασε αλλά προσπαθεί να βρει την πραγματική του ταυτότητα μετά από ένα τρακάρισμα. Μοναδικό στοιχείο να κρατηθεί μια επιταγή στην τσάντα του. Ο Πέντρο Νούλα μια ταινία θρίλερ με τρομακτική ατμόσφαιρα, σκοτεινή κάποιες φορές και άλλοτε οικεία να ακολουθεί την αναζήτηση της αλήθειας μέσα από εικόνες του κέντρου της Αθήνας, όπου ο πρωταγωνιστής περιπλανιέται.
«ΠΕΝΤΡΟ ΝΟΥΛΑ»
Αστυνομική, Θρίλερ - Ελλάδα 2016 – Διάρκεια 98΄
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Κάρολος Ζωναράς
ΣΕΝΑΡΙΟ: Κάρολος Ζωναράς & Κατερίνα Μπέη
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ : Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Katia Leclerc, OWallis, Παύλος Ευαγγελόπουλος, Χρήστος Σαπουντζής, Αθηνά Παππά, Μελέτης Γεωργιάδης.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Γιώργος Παπανδρικόπουλος
ΗΧΟΛΗΨΙΑ: Παναγιώτης Ψημένος
ΣΚΗΝΙΚΑ : Λήδα Δοκουμεντζίδη
ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ : Ηλένια Δουλαδίρη
ΜΟΝΤΑΖ: Ελένη Τόγια
ΜΟΥΣΙΚΗ: Σταμάτης Κραουνάκης
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Zonaras Productions
ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΟΙ: ΕΡΤ, ΕΚΚ, A&G Films

Ένας νεαρός άνδρας σώζεται ως εκ θαύματος μετά από ένα θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στην Εθνική Οδό. Όταν όμως συνέρχεται δεν ξέρει πλέον ποιος είναι. Ένα ιταλικό διαβατήριο που δηλώνει το υποτιθέμενο όνομά του: Πέντρο Νούλα, ένα σπασμένο κινητό, μια επιταγή και η φωτογραφία μιας γυναίκας είναι τα μοναδικά στοιχεία που έχει στη διάθεσή του. Με βάση αυτά θα επιχειρήσει την αναζήτηση της ταυτότητάς του, για να βρεθεί μπλεγμένος σε μια εφιαλτική περιπέτεια.
 «Πέντρο Νούλα» ίσως όχι τυχαίο όνομα, στα λατινικά ο κανένας (nulla=τίποτα), ο πρωταγωνιστής, που έχασε αλλά προσπαθεί να βρει την πραγματική του ταυτότητα μετά από ένα τρακάρισμα. Μοναδικό στοιχείο να κρατηθεί μια επιταγή στην τσάντα του.
Ο Πέντρο Νούλα μια ταινία θρίλερ με τρομακτική ατμόσφαιρα, σκοτεινή κάποιες φορές και άλλοτε οικεία να ακολουθεί την αναζήτηση της αλήθειας μέσα από εικόνες του κέντρου της Αθήνας, όπου ο πρωταγωνιστής περιπλανιέται.

Το τραγούδι του Σταμάτη Κραουνάκη για την ταινία
Ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης πρωταγωνιστής στο ρόλο του ‘’χαμένου’’, μια γυναίκα στο ρόλο femme fatale, ένα μυστήριο που αιωρείται ανάμεσα στους ρόλους και το έντονο σασπένς. Η ταινία γίνεται ανατρεπτική ανάμεσα σε εικόνες αποκάλυψης από το κέντρο της Αθήνας ως την παραλιακή βραδινή ζωή.
Με τη μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη να ακολουθεί στο πιάνο τις στιγμές του πρωταγωνιστή αλλά και την αναζήτηση του πραγματικού εαυτού του. σε μια υποχρεωτική περιπέτεια που επιβάλλει το σενάριο, μετά από ένα τρακάρισμα.
Μια ερώτηση θέτει ο σκηνοθέτης, πόσα θέλουμε να θυμόμαστε από αυτό που πραγματικά είμαστε και πόσο εύκολα απεμπολούμε την πραγματικότητα που δεν θέλουμε, που όμως μας επιβάλλει η ζωή ακόμη και με τυχαία γεγονότα, πολλές φορές βίαια και διαπεραστικά. Μονοπάτια της ζωής, της αναζήτησης, της αυτογνωσίας.


*

ΚΑΡΟΛΟΣ ΖΩΝΑΡΑΣ – ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ
Ο Κάρολος Ζωναράς γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπουδές κινηματογράφου έκανε στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και εν συνεχεία στο Centro Sperimentale, στη Ρώμη, όπου έζησε για 13 συνεχόμενα χρόνια. Έκανε αρκετές μικρού και μεσαίου μήκους ταινίες που συμμετείχαν σε διάφορα φεστιβάλ. Από 1999 ζει και εργάζεται στην Αθήνα, σκηνοθετώντας ντοκιμαντέρ και διαφημιστικά σποτ. 
1981 «ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ» (Μικρού μήκους) 1983 «JESSICA MORGAN» (Μικρού μήκους)
1984 «THE TRAGEDY OF HIPPOLYTUS» («Η τραγωδία του Ιππόλυτου») 1990 «CIOCHE LUCCICA EORO» («Ό,τι γυαλίζει είναι χρυσός»)
1993 «ORESTE A TOR BELLA MONACA» («Ο Ορέστης στην Tor Bella Monaca») (Μικρού Μήκους)
1994 «ADE E CORE» («Άδης και Κόρη») (Μικρού Μήκους)
1995 «IL DIARIO DI CHARLIE» («Το ημερολόγιο του Τσάρλυ») (Μικρού Μήκους)
1997 «PIETTAPERFETTA» («Τέλειον  Έλεος») (Μικρού Μήκους)
1997 «CITTAIDEALE» («Ιδανική πόλη) (Μικρού Μήκους)
2002 «SAVOIR VIVRE» (Μικρού Μήκους)
2008 «ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΤΣΑΡΛΥ»
2012 «ΜΠΙΓΚ ΧΙΤ»
2016 «ΠΕΝΤΡΟ ΝΟΥΛΑ»
*
ΤΟ ΣΙΝΕΜΑ ΤΟ ΚΑΡΟΛΟΥ ΖΩΝΑΡΑ ΣΤΟ ΑΛΚΥΟΝΙΣ
Από 20/4 έως 26/4/2017
 Στο αφιέρωμα περιλαμβάνονται οι δυο μεγάλου μήκους ταινίες του
«ΜΠΙΓΚ ΧΙΤ» και «Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΤΣΑΡΛΥ», 6 ταινίες μικρού μήκους, δυο ντοκιμαντέρ και οι τρεις ταινίες VIDEO DANCE

«ΜΠΙΓΚ ΧΙΤ»

Φιλμ Νουάρ 2012 - Α/Μ – Διάρκεια 94'
Πρωταγωνιστούν: Μελέτη Γεωργιάδη, Κάτια Ο'Γουάλις, Γρηγόρης Γαλάτης

Στην προσπάθειά του να εξιχνιάσει τα αίτια της ύποπτης αυτοκτονίας ενός συναδέλφου του, ο υπαστυνόμος Κορμάς θα έρθει αντιμέτωπος με έναν επικίνδυνο γκάνγκστερ και μια υπόθεση διαφθοράς, που φτάνει πολύ βαθύτερα απ’ όσο φανταζόταν.

Eνα κλασικό φιλμ νουάρ στη σύγχρονη Αθήνα, με θαυμάσιο πρωταγωνιστή τον Μελέτη Γεωργιάδη και μια δημιουργική απόδοση ενός ατμοσφαιρικού, βρώμικου κόσμου! Στο «Μπιγκ Χιτ», ο Κάρολος Ζωναράς κάνει μια σπουδή πάνω στο φιλμ-νουάρ, το συγκεκριμένο αλλά, φυσικά, και ολόκληρο το τόσο γοητευτικό και σύνθετο είδος. Η ασπρόμαυρη φωτογραφία, τόσο φλατ και τόσο ατμοσφαιρική όσο ακριβώς χρειάζεται για να δώσει ταυτότητα στους ήρωες. Ο Ζωναράς μεταχειρίζεται το νουάρ με σεβασμό και αγάπη και με μια βαθειά γνώση των ορίων και των υπερβάσεών του. Μ’ έναν απόλυτα μεταμοντέρνο τρόπο, συμπληρώνει στοιχεία της δικής του πλοκής.


Ενώ το φιλμ τυλίγεται από την ατμόσφαιρα του κλασικού ασπρόμαυρου νουάρ, τελικά απεικονίζει γλαφυρά την σύγχρονη Ελλάδα της συναλλαγής. Μια αναφορά σε κομπίνες με τα συστήματα σε διάφορους μεγαλόσχημους Έλληνες επιχειρηματίες.

«Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΤΣΑΡΛΥ»

Δραματική 2008 - Έγχρ. - Διάρκεια 101'
Πρωταγωνιστούν: Φαίδωνας Γεωργίτσης, Γιώργος Γίαννόπουλος, Κώστας Βουτσάς, Δήμητρα Παξινού Νεκτάριος Παπαλεξίου, Katia O’Wallis

Ένα έγχρωμο νεονουάρ, διαδραματίζεται σ’ ένα λιμάνι που ελέγχει ο αιμοβόρος Τσάρλυ και η συμμορία του. Σε διαρκή πόλεμο με την αντιμαχόμενη ομάδα του Big John, μεγαλοέμπορου ναρκωτικών, ο Τσάρλυ διευθύνει κι ένα νυχτερινό κέντρο, το Free, στο οποίο η λατρεμένη του Joy εμφανίζεται κάθε βράδυ.

Ο Τσάρλι, και ο Μπιγκ Τζον, έμπορος ναρκωτικών, συγκρούονται για τον έλεγχο του υποκόσμου. Ένας ρακένδυτος νεαρός που έχει έρθει από το πουθενά θα βρεθεί στη μέση της διαμάχης και θα συμβάλει με απρόοπτο τρόπο στο ξεκαθάρισμα των λογαριασμών.


Όλοι και όλα βρώμικα, με πρώτο και καλύτερο τον Τσάρλυ, έναν ξεπεσμένο γκάγκστερ, του οποίου το αμαρτωλό παρελθόν θα έρθει και θα πάρει εκδίκηση μέσω του ίδιου. Είναι οι ενοχές του εκείνες που τον καθιστούν ευάλωτο. Οι εμμονές του εκείνες που θα τον οδηγήσουν στην τελική πτώση.

Δύο πράγματα ο Τσάρλυ απεχθάνεται μέχρι τρέλας: τα ναρκωτικά και την ομοφυλοφιλία. Όμως και τα δύο είναι μέρος της ζωής του. Η Joy είναι τοξικομανής και ο Τόνης, το δεξί του χέρι, τα έχει με μια τραβεστί, την Αμάντα, που μαζί με κάποιες άλλες, κάνει πιάτσα στο λιμάνι.

Ένας νεαρός ρακένδυτος, βρόμικος, σαν να έχει βγει απ’ τα σκουπίδια, περιφέρεται άσκοπα στο λιμάνι, κι έρχεται σε επαφή με τις τραβεστί. Αυτές αμέσως τον βαφτίζουν «γιο του Τσάρλυ», κι αυτό χάρη σε μια φήμη σύμφωνα με την οποία η Joy, όταν ήταν ακόμη κοριτσάκι στην Αμερική, έγκυος από τον Τσάρλυ, έφερε στον κόσμο ένα αγοράκι, το οποίο αυτός εξαιτίας της αρρωστημένης του ζήλιας το πήρε και το πέταξε στα σκουπίδια


Όλη η ταινία, σαν μια κατασκευή εξαιρετικών συγκυριών και συμπτώσεων, θα χτίσει την υποθετική αυτή ταυτότητα του νεαρού, καθιστώντας την στο τέλος πιστευτή. Παρά τη θέλησή του θα βρεθεί αναμιγμένος σε ένα πόλεμο ανάμεσα στις δύο αντιμαχόμενες συμμορίες και θα συμβάλλει «ηρωικά» στο ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανάμεσα στον Τσάρλυ και τον Big John.

***
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ
1. «ΠΕΝΤΡΟ ΝΟΥΛΑ» του ΚΑΡΟΛΟΥ ΖΩΝΑΡΑ (A ΠΡΟΒΟΛΗ) 
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 18.45

*
2. «BIG HIT», ΣΑΒΒΑΤ0 20.30

*
3. «Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΤΣΑΡΛΥ», ΚΥΡΙΑΚΗ  20.30

 
4. «ΠΕΝΤΕ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΤΑΙΝΙΕΣ» του ΚΑΡΟΛΟΥ ΖΩΝΑΡΑ
  • «SAVOIR VIVRE» 15'
  • «PIETA PERFETTA» 15'
  • «PRESTE A FOR BELLA MONACA» 28'
  • «CITTA IDEALE 20'
  • «IL DIARIO DI CHARLIE» 20'
ΠΕΜΠΤΗ  20.30
*
5. «ΔΥΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ» του ΚΑΡΟΛΟΥ ΖΩΝΑΡΑ
  • «PAGGLIACCI - FRANCO JEFFIRELLI» 60' 
  • «BACCHAE – LUCARONCONI» 30' 
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  20.30

*
6. «VIDEO DANCE» του ΚΑΡΟΛΟΥ ΖΩΝΑΡΑ
  • «ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΝΑΞΙΑ ΠΙΟ ΑΡΓΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ»
  • «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΗΓΑΣ»
  • «NAKED 1»
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  22.00

*

Για οτιδήποτε χρειαστείτε μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Αλκυονίδα – New Star
Phone: 2108220008 / 2108220023
E-mail: newstarcine@gmail.com

___________________________________

Δείτε και από Μποτίλια
Λευκή ρετροσπεκτίβα σε φόντο κόκκινο
Με αφορμή την επαναλειτουργία της Αλκυονίδας και του
Studio
Μικρό οδοιπορικό μνήμης μέσα από σινεμά και γεγονότα που σημάδεψαν τα χρόνια μας

*
Παρουσιάσεις ταινιών από τον Μπ. Ζ.
Μποτίλιες στο Σκοπευτήριο, στην ΟΓΕ και στην Αλκυονίδα
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.