Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Άγρια ΣΥμμορία (ΑΝΕΛέητων) - Και οι 12 ήταν Καθάρματα - Ήρωες με Βρώμικα Χέρια: 3 αφίσες για το έπος της ΕΕ στη Συρία − ΚΚΕ: Χωρίς φραγμούς, χωρίς αναστολές, οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διεκδικούν μερίδιο στη λεία του πολέμου

Ελληνικός τίτλος (τιμής): Ήρωες με Βρώμικα Χέρια
Ποιος παίζει με τη φωτιά;
Χρειάστηκαν τέσσερις ολόκληρες μέρες μετά το πυραυλικό χτύπημα των ΗΠΑ σε αεροπορική βάση της Συρίας και ένα ταξίδι στην Ισπανία, για να μάθουμε - έστω κι εμμέσως - την επίσημη θέση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για το θέμα.
Αποτυπώθηκε στη χτεσινή κοινή ανακοίνωση των «χωρών του Νότου», όπου γίνεται αναφορά σε «κατανοητό στόχο» της επίθεσης, που σηματοδοτεί νέα επικίνδυνη κλιμάκωση του ενδοϊμπεριαλιστικού ανταγωνισμού στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Όλοι Ήταν Υπέροχοι
Σχόλιο για τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στην επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία
Τρίτη 11/04/2017 - 13:51 - Ενημέρωση: Τρίτη 11/04/2017 - 15:04 Σε σχόλιό του για τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στην επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία [βλέπε και πιο κάτω από Μποτίλια: Σύνοδος Νοτίων Χωρών ΕΕ], το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:
«Μετά την πρόσκληση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, τη στήριξη όλων των επιθετικών ΝΑΤΟικών αποφάσεων, τις συζητήσεις υπουργών στις ΗΠΑ για επέκταση των στρατιωτικών της βάσεων στην Ελλάδα, η κυβέρνηση προχώρησε ένα βήμα παραπέρα. Με την υπογραφή της στην Κοινή Ανακοίνωση της Συνόδου των Χωρών του Νότου δίνει πλήρη κάλυψη και χαρακτηρίζει "κατανοητή" την ιμπεριαλιστική επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία, που ρίχνει λάδι στη φωτιά των ανταγωνισμών, με επικίνδυνες συνέπειες για τους λαούς της περιοχής.
Αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν έχει κανένα φραγμό, καμία αναστολή, προκειμένου να στηρίξει τους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, προς όφελος της γεωστρατηγικής αναβάθμισης του ελληνικού κεφαλαίου που διεκδικεί μερίδιο από τη λεία του πολέμου».
902

Αντίθετα, εκείνο που κυριαρχούσε έως χτες στον κυβερνητικό και φιλοκυβερνητικό Τύπο, ήταν μια νέα προσπάθεια παραπλάνησης ως προς τις αιτίες της όξυνσης των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιπαραθέσεων, αλλά και πολύ περισσότερο μια υποκριτική προσπάθεια της κυβέρνησης να βγάλει την «ουρίτσα» της απέξω, ως «αντικειμενικός παρατηρητής» εξελίξεων στις οποίες δεν εμπλέκεται.
  • Σαν όλο αυτό το σκηνικό, δηλαδή, να μην έχει να κάνει με τους σχεδιασμούς που και η ίδια στηρίζει για λογαριασμό των συμφερόντων της εγχώριας αστικής τάξης και, πολύ περισσότερο,
  • Σαν οι πολεμικές αντιπαραθέσεις των ιμπεριαλιστών, που πληρώνουν και πάλι με το αίμα τους οι λαοί, να μη φέρουν και τη σφραγίδα της δικής της εμπλοκής.
Χαρακτηριστικό ως προς αυτό και το κυριακάτικο κύριο άρθρο της «Αυγής», που καταλήγει με το εξής «αμίμητο»: 
«Ας ελπίσουμε, λοιπόν, ότι το νέο παιχνίδι του Τραμπ με τη φωτιά πάνω στην ξέχειλη πυριτιδαποθήκη της Συρίας θα σταματήσει εδώ».(!!!)
Οι «ελπίδες» βέβαια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, σε ό,τι αφορά την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, δεν θα μπορούσε να είχαν αποτυπωθεί περισσότερο γλαφυρά απ' ό,τι τις εξέφρασε ο υπουργός Αμυνας, 15 περίπου μέρες πριν, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις ΗΠΑ.
«Δεν παρακολουθούμε παθητικά την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ. Προσπαθούμε να είμαστε ενεργός συμμέτοχος σ' αυτή την πολιτική, δηλαδή να εξηγούμε, να προτείνουμε και να κερδίσουμε με τα επιχειρήματά μας. Αυτό δεν σημαίνει ότι κάτι τέτοιο είναι πάντα δυνατό. Αλλά το διεκδικούμε και το επιδιώκουμε»,
Ελληνικός τίτλος (τιμής): Άγρια ΣΥμμορία [(ΡΙΖ)ΑΝΕΛέητων]
είχε πει τότε ο Π. Καμμένος, συμπυκνώνοντας μέσα σε λίγες λέξεις το πώς η κυβέρνηση, για λογαριασμό του κεφαλαίου, προσπαθεί να εμπλακεί ακόμα πιο ενεργά αλλά και να «αναβαθμιστεί» στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ ΕΕ στην περιοχή, που στην αντιπαράθεσή τους με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα για τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών και δρόμων μεταφοράς Ενέργειας σπέρνουν τον όλεθρο στους λαούς της περιοχής.
Όσο για τα «επιχειρήματα» με τα οποία η κυβέρνηση παλεύει για τη «γεωστρατηγική αναβάθμιση» της εγχώριας αστικής τάξης, τα γεγονότα μιλάνε από μόνα τους.
Το γεγονός και μόνο ότι τα αμερικανικά πλοία απ' όπου εκτοξεύτηκαν οι πύραυλοι χρησιμοποίησαν για τον ελλιμενισμό τους το προηγούμενο μόλις διάστημα τη βάση της Σούδας είναι χαρακτηριστικό.
Πρόκειται για τη βάση για την οποία η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με τις ΗΠΑ την «επέκταση» της σύμβασης για 5 ή και 10 χρόνια, όπως και συνολικά την αναβάθμιση των δυνατοτήτων της.
Θυμίζουμε επίσης ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, διεκδικώντας αναβαθμισμένο ρόλο, προσκάλεσε τη ΝΑΤΟική αρμάδα στο Αιγαίο, προσθέτοντας έναν ακόμα - κρίσιμο - κρίκο στη ΝΑΤΟική αλυσίδα που «σφίγγει» την ευρύτερη περιοχή.
  • Σύμφωνα με όσα γράφτηκαν κατά τις επαφές των υπουργών της στις ΗΠΑ, προτάθηκε ακόμα και η αντικατάσταση δυνάμεων των ΗΠΑ με ελληνικές, π.χ. ακόμα και ως συνοδεία αεροπλανοφόρων, για να «αποδεσμεύσουν» οι ΗΠΑ στρατιωτικές δυνάμεις προς άλλα μέτωπα των ιμπεριαλιστικών αντιπαραθέσεων.
Την ίδια ώρα, βέβαια, είναι συνεχείς οι συνεκπαιδεύσεις των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με εκείνες των ΗΠΑ, του Ισραήλ, άλλων καπιταλιστικών κρατών της περιοχής, σε «σενάρια» διασφάλισης των ενεργειακών δρόμων και των υποδομών των μονοπωλίων.
Με δυο λόγια, είναι ακριβώς σε αυτό το «παιχνίδι με τη φωτιά» των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο για λογαριασμό της αστικής τάξης.
  • Η εργατική τάξη, ο λαός πρέπει να βάλουν τέλος, διεκδικώντας την άμεση απεμπλοκή της χώρας από τα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

ΣΥΝΟΔΟΣ ΝΟΤΙΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ ΕΕ
Ελληνικός τίτλος (τιμής): Και οι 12 ήταν Καθάρματα
Δικαιολογούν την επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία οι επτά ηγέτες που συναντήθηκαν στην Ισπανία
Δευτέρα 10/04/2017 - 20:00 - Ενημέρωση: Τρίτη 11/04/2017 - 14:55
Αθώωσαν τις ΗΠΑ για την επίθεση που εξαπέλυσαν στη Συρία οι επτά ηγέτες, μεταξύ αυτών και ο Αλέξη Τσίπρας, που συναντήθηκαν στην Ισπανία για την 3η Σύνοδο Νότιων Χωρών της ΕΕ με κεντρικό θέμα συζήτησης το μέλλον της ΕΕ όπου κυριαρχούν τα ζητήματα της «ασφάλειας» και οι επιπτώσεις του Brexit. Στη σύνοδο πήραν μέρος οι αρχηγοί των κρατών της Ισπανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ελλάδας, της Πορτογαλίας, της Κύπρου και της Μάλτας.
Στο φόντο της πρόσφατης πυραυλικής επίθεσης των ΗΠΑ στη Συρία, που σηματοδοτεί νέα επικίνδυνη κλιμάκωση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, οι αρχηγοί των κρατών του ευρωπαϊκού Νότου έσπευσαν να δηλώσουν το «παρών» στους ανταγωνισμούς στην περιοχή, εκφράζοντας τη στήριξή τους στην επίθεση,  την οποία χαρακτηρίζουν ως «δικαιολογημένη αντίδραση».
Όπως υποστηρίζουν στην κοινή ανακοίνωσή τους,
«η επίθεση που πραγματοποιήθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες στη στρατιωτική αεροπορική βάση Ας Σαϊράτ στη Συρία είχε την κατανοητή πρόθεση να προλάβει και να αποτρέψει την εξάπλωση και χρήση χημικών όπλων και ήταν περιορισμένη και επικεντρωμένη σε αυτόν τον στόχο».
Καταδικάζουν «με τον εντονότερο τρόπο» την αεροπορική επίθεση «με χημικά όπλα» στο Χαν Σεϊχούν της Συρίας και επιρρίπτουν ευθύνες στην κυβέρνηση Ασαντ όσο και στο «Ισλαμικό Κράτος» για εγκλήματα πολέμου, ζητώντας τη λογοδοσία των υπαίτιων
«γι' αυτήν την παραβίαση του διεθνούς δικαίου και να τους επιβληθούν κυρώσεις στο πλαίσιο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών», προσθέτοντας ταυτόχρονα «τη στήριξή μας προς τις ενδοσυριακές συνομιλίες των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη για την εξεύρεση πολιτικής λύσης στη Συρία».
Ταυτόχρονα, άπαντες στις κοινές τους δηλώσεις μετά τη Σύνοδο ζήτησαν ενίσχυση της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Αμυνας της ΕΕ, που αποτυπώνεται εξάλλου και στην κοινή ανακοίνωση, ιεραρχώντας ανάμεσα στα άλλα και τα επιπρόσθετα μέτρα ελέγχου των εξωτερικών συνόρων για την ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών.
«Καταλαβαίνουμε πως η επίθεση είχε σκοπό να σταματήσει τη χρήση χημικών», δήλωσε ο οικοδεσπότης της συνόδου, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι, για την πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ κατά της Συρία προ λίγων ημερών.
Με τη δήλωση αυτή δικαιολόγησε πλήρως την ιμπεριαλιστική επίθεση και υιοθέτησε το πρόσχημα που αξιοποίησε η Ουάσιγκτον. Σημείωσε πως η ΕΕ πρέπει να βάλει τέλος στις τρομοκρατικές επιθέσεις και να σταματήσει τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας.
«Ήταν πολύ σημαντικό να υπάρξει μια απάντηση, ήρθε από τις ΗΠΑ το κατανοήσαμε, έπρεπε να υπάρξει απάντηση» δήλωσε για την επίθεση της Ουάσιγκτον στη Συρία ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσούα Ολάντ, που έδειξε σαφώς ότι η Γαλλία είτε μόνη είτε μέσω της ΕΕ θα πρωταγωνιστεί σε επεμβάσεις.
Ειδικά για τη Συρία ανέφερε ότι
«η Ρωσία δεν μπορεί να καθορίζει τη μοίρα της Συρίας μόνη της» και πως η Γαλλία πάντοτε θα απαντάει, καθώς «δεν μπορεί να δεχτεί ανάρμοστη συμπεριφορά και χρήση χημικών». Σημείωσε ότι η ασφάλεια είναι το πρώτο ζήτημα που πρέπει να απασχολεί την ΕΕ, δηλώνοντας πως είναι «μείζονος σημασίας η ασφάλεια των συνόρων» και «ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας».
Για τα οικονομικά ζητήματα ανέφερε ότι πρωτεύον είναι η προώθηση των αντιλαϊκών μέτρων, λέγοντας ότι
«χάρη στις μεταρρυθμίσεις μπόρεσαν οι χώρες του Νότου να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητά τους» και για το ελληνικό ζήτημα ανέφερε ότι «το ρυθμίσαμε» και πως «η Ελλάδα πρέπει να βρει συγκρινόμενες απαντήσεις που εμείς προσδοκούμε από εκείνη». Αναφερόμενος στο ελληνικό χρέος, ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει πετύχει «εντυπωσιακά αποτελέσματα» και πρέπει «να βρούμε μια λύση τώρα».
Για το χρέος ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως
«ήρθε η ώρα να υπάρξει μια ουσιαστική λύση για το χρέος της Ελλάδας», επικαλούμενος τα αποτελέσματα των αντιλαϊκών μέτρων, λέγοντας πως «η Ελλάδα έχει εξαιρετικά σημαντικές επιδόσεις στην οικονομία» αφού το πρωτογενές πλεόνασμα του 2016 είναι στο 3,5% του ΑΕΠ που είναι ο στόχος για το 2018.
Επανέλαβε τη διάθεση της κυβέρνησής του να κλείσει τη δεύτερη αξιολόγηση, παρουσιάζοντάς το σαν κάτι θετικό αφού όπως είπε «τελειώνοντας τη δεύτερη αξιολόγηση ανοίγει η δυνατότητα να θέσουμε επί τάπητος μια σειρά από αιτήματα που θα βαθύνουν την οικονομική σύγκλιση και κοινωνική συνοχή». Για τη Συρία ανέφερε ότι «έχουμε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να υπάρξει μια συγκροτημένη πολιτική» της ΕΕ και «να αναλάβει διπλωματικές πρωτοβουλίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.