Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 15 Απριλίου 2017

2 δισ. άνθρωποι (7,125 δισ. το 2013) πίνουν βρώμικο νερό − Οι υπόλοιποi πληρώνουν ακόμα και τη βροχή − Καλή Επανάσταση!

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ
Δύο δισεκατομμύρια άνθρωποι καταναλώνουν βρώμικο νερό
Πέμπτη 13/04/2017 - 14:41
Δύο δισεκατομμύρια άνθρωποι καταναλώνουν πόσιμο νερό μολυσμένο με περιττώματα, γεγονός που τους εκθέτει στον κίνδυνο να μολυνθούν από χολέρα, δυσεντερία, τύφο και πολιομυελίτιδα.
Τα παραπάνω στοιχεία δίνει στη δημοσιότητα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), σημειώνοντας ότι περισσότεροι από 500.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από μολυσμένο πόσιμο νερό.
Γυναίκες στο Κασμίρ συλλέγουν νερό από ποτάμι
Πηγή: Associated Press
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΠΟΥ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, τα κράτη αύξησαν κατά 4,9% κατά μέσον όρο ετησίως τις δαπάνες τους για την ύδρευση, την αποχέτευση και την υγιεινή τα τελευταία τρία χρόνια, όμως σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει η Παγκόσμια Τράπεζα οι δαπάνες θα έπρεπε να φθάσουν τα 107 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση (χωρίς το κόστος λειτουργίας και συντήρησης των δικτύων).
Όσο τραγικό κι αν φαίνεται εν έτει 2017, με την ανθρωπότητα να ανακαλύπτει νέους πλανήτες, με την επιστήμη και την τεχνολογία να καλπάζουν, να πεθαίνουν άνθρωποι επειδή δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο νερό, τόσο τραγικές είναι και οι λύσεις που προκρίνουν οι διάφοροι οργανισμοί για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Γιατί στην οικονομία που όλα πουλιούνται και αγοράζονται -μεταξύ αυτών και το νερό- οι όποιες βελτιώσεις στις υποδομές και στα δίκτυα δεν κρίνονται με βάση την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών -πρώτα από όλα της ίδιας της ζωής και της υγείας- αλλά του μέγιστου κέρδους και της ανταγωνιστικότητας.
Και όταν προσελκύουν τα βλέμματα των μονοπωλιακών ομίλων, αυτό δεν γίνεται για «ανθρωπιστικούς» λόγους, καθώς το αποτέλεσμα είναι ο αποκλεισμός μερίδων του λαού από την πρόσβαση στο τόσο πολύτιμο για την ανθρώπινη ύπαρξη νερό. Ένας αποκλεισμός, που σε πολλές περιπτώσεις αναγκάζει τους ανθρώπους που δεν έχουν να πληρώσουν, να αναζητούν νερό από μη ασφαλείς πηγές...
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ - AFP)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.