Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Κομμουνιστικό Κόμμα Βενεζουέλας: Πανεθνική κινητοποίηση στις 7 Απρίλη για την απειλή απαγόρευσής του − ΚΚΕ: Αμέριστη υποστήριξη και διεθνιστική αλληλεγγύη στο πλευρό των κομμουνιστών

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Βενεζουέλας καταγγέλλει την προσπάθεια απαγόρευσής του
Τρίτη 04/04/2017 - 14:38 - Ενημέρωση: Τρίτη 04/04/2017 - 14:50
Την προσπάθεια απαγόρευσης  της δράσης του καταγγέλλει το ΚΚ Βενεζουέλας, από το αστικό κράτος, που όπως φαίνεται έχει «συνέχεια», μέσω της Εθνικής Εκλογικής Επιτροπής. Επικαλούμενη νόμο του 1965, δηλαδή πριν από το νέο «μπολιβαριανό Σύνταγμα» του 1999, επί Τσάβες, η Επιτροπή επιχειρεί να θέσει εμπόδια στην πολιτική δράση, ζητώντας από τα λεγόμενα «μικρά» κόμματα να δώσουν στοιχεία των μελών και φίλων τους προκειμένου να μπορούν να συμμετέχουν στις εκλογές.
Αυτή την ενέργεια καταγγέλλει το ΚΚ Βενεζουέλας, που αρνείται να δώσει τέτοια στοιχεία και διοργανώνει διαμαρτυρία στις 7 Απρίλη στο Καράκας, για να μην περάσει η προσπάθεια απαγόρευσής του. Στο πλευρό του έχει ταξικά συνδικάτα, που επίσης αυτήν την περίοδο εντείνουν τον αγώνα τους ενάντια στην προσπάθεια που κάνει η μεγαλοεργοδοσία, με την ανοχή των κρατικών υπηρεσιών, να περιορίσει τη δράση τους, να προχωρήσει αντεργατικά μέτρα για τη μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης στο όνομα της βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ανακοίνωση για την απειλή απαγόρευσης του ΚΚ Βενεζουέλας από το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο
Τρίτη 04/04/2017 - 14:42 - Ενημέρωση: Τρίτη 04/04/2017 - 15:21
Σε ανακοίνωση του για την απειλή απαγόρευσης του ΚΚ Βενεζουέλας από το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο της χώρας το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:
«Το ΚΚΕ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απειλή απαγόρευσης του ΚΚ Βενεζουέλας από το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο της χώρας, στέκεται αποφασιστικά στο πλευρό των κομμουνιστών και θα εντείνει τις προσπάθειες να εκφραστεί μαζικά η διεθνιστική αλληλεγγύη.
Η απόπειρα ενάντια στο ΚΚΒ  βασίζεται στην ενεργοποίηση ενός νόμου που ψηφίστηκε το 1965 από το αστυνομοκρατικό, αντικομμουνιστικό καθεστώς της εποχής, που  επεδίωκε να επιβάλει επιπρόσθετους μηχανισμούς ελέγχου της πολιτικής δραστηριότητας.
Το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο ζητάει προκλητικά από το Κομμουνιστικό Κόμμα Βενεζουέλας να υποβάλει τις καταστάσεις των μελών του, προκειμένου να "ανανεωθεί" η νομιμοποίησή του ως αναγνωρισμένο κόμμα και τα στοιχεία αυτά θα είναι τόσο στα χέρια του κρατικού μηχανισμού όσο και προσβάσιμα στο διαδίκτυο.
Η απόπειρα αυτή ενάντια στο ΚΚΒ, τον πιο συνεπή υπερασπιστή των συμφερόντων της εργατικής τάξης και των λαϊκών δικαιωμάτων, σημειώνεται σε μια στιγμή που εκδηλώνονται με ένταση τα αδιέξοδα και η κρίση του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης στη χώρα, οξύνονται οι απειλές ενάντια στο λαό και το λαϊκό κίνημα.
Η κυβέρνηση της χώρας και οι πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν ή ανέχονται αυτή την επίθεση αναλαμβάνουν μεγάλες ευθύνες.
Η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα και να υπερασπιστούν το ΚΚΒ από τη νέα αυτή επίθεση και να πάρουν υπόψη τους την ιστορική πείρα που δείχνει ότι οι επιθέσεις στους κομμουνιστές αποτελούν πάντοτε τον προάγγελο γενικότερων χτυπημάτων των λαϊκών δικαιωμάτων και κατακτήσεων.
Το ΚΚΕ εκφράζει την αμέριστη υποστήριξή του στο Κομμουνιστικό Κόμμα Βενεζουέλας και την απόφασή του να μην παραδώσει στοιχεία των μελών του στο αστικό κράτος και στέκεται αλληλέγγυο με την πανεθνική κινητοποίηση που διοργανώσει το ΚΚΒ στις 7 Απρίλη ενάντια στην απόπειρα να τεθεί εκτός νόμου το κόμμα».
902

Κινήσεις αποκλιμάκωσης που δεν αναιρούν τη σύγκρουση
Ο αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας με τον Πρόεδρο του Ανώτατου Δικαστηρίου
Πηγή: Associated Press
Πάντως σε μια προσπάθεια αποκλιμάκωσης της αντιπαράθεσης στη Βενεζουέλα, το Ανώτατο Δικαστήριο ανακάλεσε την προηγούμενη απόφασή του, στις 30 Μάρτη, με την οποία απέσπασε τις εξουσίες από το Κοινοβούλιο και ήρε την κοινοβουλευτική ασυλία των βουλευτών, γιατί αυτό δεν τηρούσε το κράτος δικαίου, επειδή έχει νομιμοποιήσει 3 βουλευτές της αντιπολίτευσης από την περιοχή Αμαζόνας που ελέγχονται για εκλογικές παρατυπίες, νοθεία κ.λπ. Η νέα απόφαση προήλθε από σύσκεψη του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας που συγκάλεσε ο Πρόεδρος της χώρας, Νικολάς Μαδούρο, ο οποίος έχει την κυβέρνηση λόγω του προεδρικού συστήματος αλλά η αντιπολίτευση ελέγχει τα 2/3 των εδρών της Βουλής και συνεχώς μπλοκάρει τη νομοθετική διαδικασία. Τελευταία τέτοια ενέργεια ήταν να μη συμφωνήσει στη δημιουργία μεικτών επιχειρήσεων στον τομέα παραγωγής πετρελαίου.
Στη σύγκρουση στη Βενεζουέλα ανάμεσα στην σοσιαλδημοκρατικής διαχείρισης κυβέρνηση του Μαδούρο και την αντιδραστική αντιπολίτευση, που έχει τη στήριξη των ΗΠΑ και άλλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, παρενέβη και ο γγ της Οργάνωσης Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ), Λουίς Αλμάγκρο, ο οποίος απειλεί να κινήσει διαδικασία αποπομπής της Βενεζουέλας από τον οργανισμό κατηγορώντας την για «πραξικόπημα» και «επιβολή δικτατορίας» (χτες είχε προγραμματιστεί έκτακτη συνεδρίαση του Διαρκούς Συμβουλίου της ΟΑΚ που θα εξέταζε την κατάσταση στη Βενεζουέλα).
Στην πραγματικότητα, η αντιδραστική αντιπολίτευση και οι ξένοι σύμμαχοί της αξιοποιούν τον συμβιβασμό της κυβέρνησης του Ενιαίου Σοσιαλιστικού Κόμματος, την κακή οικονομική κατάσταση λόγω σαμποτάζ από τμήματα του κεφαλαίου, της πτώσης των τιμών των υδρογονανθράκων και της ίδιας της καπιταλιστικής κρίσης που βαθαίνει και με τη σοσιαλδημοκρατική διαχείριση, με στόχο την ανατροπή του Μαδούρο και την αναρρίχηση στην πολιτική εξουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.