Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Ιουδαιοναζί: Ποιος είπε ότι τα στρατόπεδα συγκέντρωσης ανήκουν στο παρελθόν; − Περισσότεροι από 6.500 Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους 62 γυναίκες, 300 ανήλικοι (αγόρια και κορίτσια) και 13 βουλευτές είναι φυλακισμένοι στο Ισραήλ − 500 περίπου κρατούνται χωρίς δίκη − Πάνω από 2.000 Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι πραγματοποιούν απεργία πείνας διαρκείας − ΠΑΜΕ Αλληλέγγυοι στους Παλαιστινίους πολιτικούς κρατούμενους − ΚΚΕ: Ο ελληνικός λαός να εντείνει την συμπαράστασή του στον αγώνα των Παλαιστινίων


*
«Θα πρέπει να πεθάνουν και τα σπίτια τους θα πρέπει να καταστραφούν έτσι ώστε να μην γεννούν πλέον τρομοκράτες» και πρόσθεσε «είναι όλες εχθροί, και το αίμα τους θα έπρεπε να είναι στα χέρια μας. Αυτό ισχύει επίσης για τις μητέρες των νεκρών τρομοκρατών».
Σύμφωνα με το Ιρανικό ειδησεογραφικό σάιτ, PressTV, ανέφερε, ότι αυτές οι μητέρες έδωσαν ζωή σε «μικρά φίδια».

Ayelet Shaked (Ιούλ. 2014), μέλος του ισραηλινού κοινοβουλίου


*
...Και σήμερα ακόμα, προσφέρομαι εθελοντικά να κάνω εγώ τη βρωμοδουλειά, να σκοτώσω όσους Αραβες χρειαστεί...
Να τους απελάσω, να τους διώξω και να τους κάψω.
Να κάνω τον καθένα να μας μισήσει, ώστε να τραβήξω το χαλί κάτω από τα πόδια των Εβραίων της Διασποράς, να αναγκαστούν να μας έρθουν τρέχοντας...

Και μπορείτε να γράψετε ότι είμαι ντροπή για την ανθρωπότητα, δεν με νοιάζει, ίσα-ίσα.
Δεν θέλω να είμαι καλύτερος απ’ τον Χομεϊνί, τον Καντάφι, την κ. Θάτσερ, ή τον Χάρι Τρούμαν που σκότωσε μισό εκατομμύριο Ιάπωνες με δυο καταπληκτικές βόμβες...
Νομίζεις ότι περνάνε άσχημα οι κακοί αυτού του κόσμου;
Αν πάει να τους αγγίξει κάποιος του κόβουν τα χέρια και τα πόδια.
Κυνηγούν και πιάνουν ό,τι τους έρθει όρεξη να φάνε.
Δεν υποφέρουν από δυσπεψία.
Δεν με νοιάζει αν αυτό σημαίνει ότι θα ανατιναχτούν μια-δυο συναγωγές.
Δεν μ’ απασχολεί αν με περάσετε μετά από μια δίκη Νυρεμβέργης.
Καλύτερα ζωντανός και ιουδαιο-ναζί παρά νεκρός και άγιος».

ΑΡΙΕΛ ΣΑΡΟΝ, 1982
Συνέντευξη στον Ισραηλινό συγγραφέα Άμος Οζ, ύστερα από τις σφαγές στη Σάμπρα και τη Σατίλα με τα 2.750 θύματα


*

ΙΣΡΑΗΛ
Απεργία πείνας πραγματοποιούν χιλιάδες Παλαιστίνιοι φυλακισμένοι
Τρίτη 18/04/2017 - 15:15 - Ενημέρωση: Τρίτη 18/04/2017 - 16:11
Πάνω από 2.000 Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι στις Ισραηλινές φυλακές, πραγματοποιούν απεργία πείνας διαρκείας, από την περασμένη Κυριακή.
Στο κείμενο αιτημάτων που δόθηκε στη δημοσιότητα, οι πολιτικοί κρατούμενοι απαιτούν
  • την κατάργηση της φυλάκισης χωρίς δίκη,
  • την κατάργησης του πειθαρχικού μέτρου της απομόνωσης, ενώ παράλληλα,
  • απαιτούν την επαναφορά δικαιωμάτων, που έχουν καταργηθεί χωρίς αιτιολογία.
Ένα από αυτά τα δικαιώματα είναι:
  • η πρόσβαση σε τηλέφωνο,
  • η αύξηση των επισκεπτηρίων (σ.σ. κατά περιπτώσεις τα επισκεπτήρια έχουν περιοριστεί ακόμα και σε ένα το εξάμηνο), αλλά και
  • η δυνατότητα οι πολιτικοί κρατούμενοι να έχουν φωτογραφίες των συγγενών τους.

ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να απελευθερωθούν άμεσα οι χιλιάδες Παλαιστίνιοι από τις ισραηλινές φυλακές
Τρίτη 18/04/2017 - 15:20 - Ενημέρωση: Τρίτη 18/04/2017 - 15:47
Την άμεση απελευθέρωση των χιλιάδων Παλαιστινίων από τις ισραηλινές φυλακές απαιτεί με ανακοίνωσή του το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στον αγώνα που ξεκίνησαν με απεργία πείνας.
Η ανακοίνωση αναφέρει:
«Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα που ξεκίνησαν στις 17/4/2017 χιλιάδες Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι στις φυλακές του Ισραήλ και απαιτεί την άμεση απελευθέρωση των φυλακισμένων.
Το ΚΚΕ εκφράζει γενικότερα την αμέριστη αλληλεγγύη του στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού κατά της ισραηλινής κατοχής που διαρκεί για δεκαετίες, με ευθύνη των ΗΠΑ, ΕΕ, ΝΑΤΟ.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει μεγάλες ευθύνες αφού, σε συνθήκες διαιώνισης της κατοχής και έντασης της ισραηλινής επιθετικότητας κατά του Παλαιστινιακού λαού, εφαρμόζει πολιτική εμβάθυνσης-ενίσχυσης των πολιτικό-στρατιωτικών και οικονομικών σχέσεων με το κράτος του Ισραήλ.
Το ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό να εντείνει την συμπαράσταση του στον αγώνα των Παλαιστινίων ενάντια στους εποικισμούς, τις φυλακίσεις και κάθε είδους μέτρων καταστολής, για ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος, στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Α. Ιερουσαλήμ, με το λαό κυρίαρχο».
902

Την αλληλεγγύη της Παλαιστινιακής Αρχής στους απεργούς πείνας εξέφρασε ο Παλαιστίνιος Πρωθυπουργός Μαρουάν Μπαργκούτι, ενώ τη στήριξή της εξέφρασε και η Χαμάς.
Το Ισραήλ «δεν θα διαπραγματευτεί» με τους Παλαιστίνιους κρατούμενους που έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας, δήλωσε σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό του στρατού ο Ισραηλινός υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Γκιλάντ Ερντάν.
Να σημειωθεί ότι τους τελευταίους 18 μήνες ο αριθμός των Παλαιστίνιων πολιτικών κρατούμενων έχει αυξηθεί δραματικά, ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης κατασταλτικής πολιτικής που ακολουθεί η Ισραηλινή κυβέρνηση στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη.
  • Περισσότεροι από 6.500 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων 62 γυναίκες και 300 ανήλικοι (αγόρια και κορίτσια), είναι αυτή τη στιγμή φυλακισμένοι στο Ισραήλ.
  • Περίπου 500 εξ αυτών κρατούνται βάσει του καθεστώτος της διοικητικής κράτησης, που επιτρέπει τη φυλάκιση προσώπων χωρίς δίκη και χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες. 
  • Επίσης φυλακισμένοι είναι και 13 Παλαιστίνιοι βουλευτές.
Σύμφωνα με τον Ενιαίο Κανονισμό των Ισραηλινών φυλακών, η απεργία πείνας είναι αδίκημα και προβλέπει τη λήψη πειθαρχικών μέτρων κατά των φυλακισμένων.
(Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ- AFP)

ΠΑΜΕ
Αλληλεγγύη στους Παλαιστινίους πολιτικούς κρατούμενους
 Τρίτη 18/04/2017 - 16:51
Την αλληλεγγύη του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος της Ελλάδας στους χιλιάδες Παλαιστινίους πολιτικούς κρατούμενους στις φυλακές του Ισραήλ και στο δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού Λαού εκφράζει το ΠΑΜΕ.
Σε ανακοίνωσή του σημειώνει:
«Από τις 17 Απρίλη, οι Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι στις φυλακές του Ισραήλ ξεκίνησαν απεργία πείνας ενάντια στις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης τους.
Το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ κλιμακώνει την επιθετικότητα του ενάντια στον παλαιστινιακό λαό, εκμεταλλευόμενο τη στήριξη των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. Σε αυτές τις συνθήκες είναι χρέος του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος να δυναμώσει την αλληλεγγύη του με τον ηρωικό παλαιστινιακό λαό. Να αναδειχθεί ο επικίνδυνος ρόλος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που εμβαθύνει την πολιτική-οικονομική και στρατιωτική συνεργασία με το κράτος του Ισραήλ.
Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα, την εργατική τάξη της Ελλάδας, που προετοιμάζουν τη φετινή Πρωτομαγιά με σύνθημα "Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά" να δυναμώσουν την αλληλεγγύη τους με τον παλαιστινιακό λαό, ενάντια στους εποικισμούς, τις φυλακίσεις και κάθε είδους μέτρων καταστολής, για ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος, στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Α. Ιερουσαλήμ.
Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων στις φυλακές του Ισραήλ».
902




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.