Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Του Σοφιανού τα ξύλινα, μα ο Γιώργος το χαβά του (το χρέος τον ανησυχεί για το ευρώ φοβάται) και ο Τσιρώνης μειδιά ομού με τον Βορίδεν (πρωινώδης παραλογή) − (Για τα) Πανηγύρια ο ΤσΗΠΑς με τα πλεονάσματα − ΚΚΕ: Προκλητικές και στα όρια της φαιδρότητας οι δηλώσεις του, με τα λοιπά να συντηρούν το σικέ παιγνίδι (VIDEO)

ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ
Να εκφραστεί η αντίθεση στο 4ο μνημόνιο στις πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις
(Κείμενο κάτω)

*
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
Πανηγυρισμοί για τα ματωμένα πλεονάσματα
Κυριακή 23/04/2017 - 13:13
Την αίσθηση της επιτυχημένης και αποτελεσματικής διακυβέρνησης επιχειρεί να δώσει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με δηλώσεις του σε Κυριακάτικες εφημερίδες, λίγο πριν φέρει στη Βουλή για ψήφιση ένα νέο σκληρό πακέτο μέτρων, ενώ στελέχη του Μαξίμου μιλάνε για τα επόμενα κυβερνητικά βήματα στο σχέδιο της ανάπτυξης και της παραγωγικής ανασυγκρότησης.
ΚΚΕ
Προκλητικές και στα όρια της φαιδρότητας οι δηλώσεις Τσίπρα
Κυριακή 23/04/2017 - 13:27
Σε σχόλιό του για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, σε κυριακάτικες εφημερίδες, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σημειώνει:
«Οι σημερινές δηλώσεις του κ. Τσίπρα, πέρα από προκλητικές απέναντι σε ένα λαό που πληρώνει με τεράστια βάρη τα ματωμένα πλεονάσματα της κυβέρνησης, αγγίζουν και τα όρια της φαιδρότητας, όταν πανηγυρίζει λίγες μέρες πριν φέρει στη Βουλή ένα ακόμη σκληρό πακέτο μέτρων.
Το ΚΚΕ θεωρεί ότι η κυβέρνηση είναι και αποφασισμένη και ικανή να υλοποιήσει την αντιλαϊκή πολιτική, γι' αυτό και παίρνει τα εύσημα του κουαρτέτου. Όλα τα υπόλοιπα είναι για να συντηρούν το σικέ παιχνίδι ανάμεσα στην κυβέρνηση, τη ΝΔ και τους λοιπούς συνεταίρους των μνημονίων».
Συγκεκριμένα, σε δήλωσή του στην εφημερίδα «Real News» ο Αλ. Τσίπρας λέει ότι
«το αποτέλεσμα του 2016 εξουδετέρωσε Σόιμπλε και ΔΝΤ. Αφήσαμε άφωνη την Ευρώπη. Έχουμε πια μπροστά μας ανοιχτό ορίζοντα διετίας. Η Ελλάδα έδειξε ότι μπορεί». Και σε αντίστοιχη δήλωση στο «Εθνος της Κυριακής», λέει «διαψεύσαμε τις Κασσάνδρες. Μιλάμε πια με τα έργα μας».
Κι αυτό όταν τα πλεονάσματα της κυβέρνησης, που παίρνει τα εύσημα του κουαρτέτου, τα πληρώνει και θα συνεχίζει να τα πληρώνει ματώνοντας ο λαός.
Στον ίδιο δρόμο, συνεχίζοντας το επόμενο διάστημα, ο πρωθυπουργός - όπως διαρρέουν πηγές του Μαξίμου - σχεδιάζει να συγκαλέσει σύσκεψη με όλους τους περιφερειάρχες, να διοργανώσει 13 περιφερειακά συνέδρια με θέμα την παραγωγική ανασυγκρότηση και ένα ακόμα μεγάλο συνέδριο στο τέλος του 2017 για το «Εθνικό Σχέδιο Ανάπτυξης και Παραγωγικής Ανασυγκρότησης». Παράλληλα, μιλούν για επικείμενες επισκέψεις του πρωθυπουργού σε όλα τα υπουργεία με έμφαση σε εκείνα που σχετίζονται πιο άμεσα με δυνατότητες επενδύσεων του κεφαλαίου, αλλά και στα υπουργεία Παιδείας και Υγείας.
*
ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ
Νίκος Σοφιανός (1965). Μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Σχέδιο, Μπάμπης Ζαφειράτος, 28.XI.2015 (Μελάνι, 29 χ 21 εκ.)

(Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2015)
Να εκφραστεί η αντίθεση στο 4ο μνημόνιο στις πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις (VIDEO επάνω)
Δευτέρα 24/04/2017 - 11:24 - Ενημέρωση: Δευτέρα 24/04/2017 - 12:46
Μεγάλα τμήματα του λαού μας να εκφράσουν την αντίθεση τους στο 4ο μνημόνιο στις απεργιακές συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς και στην απεργία όταν θα το φέρουν στη Βουλή να το ψηφίσουν, τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στον «ΑΝΤ1» το πρωί της Δευτέρας 24 Απρίλη, για το νέο πακέτο μέτρων.
Σημείωσε πως το ΚΚΕ προτείνει τον άλλο δρόμο με αυτό που ζούμε, πρέπει να τελειώνουμε με το σύστημα που λέγεται καπιταλισμός, ενώ για το χρέος ανέφερε πως δεν θα το αναγνωρίσουμε, δεν θα το πληρώσουμε, αλλά αυτό θα το κάνουμε έχοντας στα χέρια μας την οικονομία.
Υπενθύμισε ότι το 3ο μνημόνιο το ψήφισαν μαζί ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ και πως η ΝΔ μπορεί να μην ψηφίσει τα νέα μέτρα αλλά έχει δηλώσει πως θα τα υλοποιήσει και πρόσθεσε ότι ο λαός πρέπει να εκπέμψει το μήνυμα ότι δεν πάει άλλο.
Για τις εκλογές στις Γαλλία και τα περί αντισυστημικής ψήφου υπογράμμισε ότι και οι τέσσερις υποψήφιοι το ίδιο σύστημα υπηρετούν, τον καπιταλισμό με μεγάλες αντιθέσεις, ενώ για το ΚΚ Γαλλίας ανέφερε ότι έχει κυβερνήσει τη Γαλλία, έχει υπηρετήσει αυτό το δρόμο και έχει καταντήσει εκεί που έχει καταντήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.