Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 14 Απριλίου 2017

Δειμοκρατία της Μαφίας - Mo(a)b: Μητέρα του ιμπεριαλισμού, Τζιχάντ του κεφαλαίου − 36 άθεοι νεκροί − ΞεΤσΗΠΑτοι αριστεροί ανοίγουν (άγιους) τάφους − ΚΚΕ: Αναλαμβάνουν τεράστιες ευθύνες οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (VIDEO)

Η αμερικανική βόμβα MOAB Πηγή: Associated Press
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Οι ΗΠΑ έριξαν την ισχυρότερη συμβατική βόμβα τους εναντίον στόχων του ΙΚ

Πέμπτη 13/04/2017 - 21:28 - Ενημέρωση: Πέμπτη 13/04/2017 - 21:28

Οι Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποίησαν την ισχυρότερη μη πυρηνική βόμβα που διαθέτουν στο οπλοστάσιό τους σε μια επιχείρηση που πραγματοποίησαν σήμερα στο Αφγανιστάν, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.

ΚΚΕ
Σχόλιο για τη νέα επίθεση των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν
Παρασκευή 14/04/2017 - 10:33
Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη νέα επίθεση των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν σημειώνει:
«Λίγες μέρες μετά τη Συρία, η νέα επίθεση των ΗΠΑ, αυτή τη φορά στο Αφγανιστάν και μάλιστα με την ισχυρότερη συμβατική βόμβα, συνιστά πολύ επικίνδυνη εξέλιξη, που φυσικά ξεπερνά την εκκαθάριση κάποιων θέσεων Τζιχαντιστών. Μπροστά σ’ αυτό το σκηνικό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αναλαμβάνει τεράστιες ευθύνες, γιατί συμμετέχει ποικιλοτρόπως στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στην περιοχή, ενώ μόλις πρόσφατα συμφώνησε για την επέκταση της στρατιωτικής βάσης της Σούδας.
Απαιτείται λαϊκή επαγρύπνηση, καταδίκη των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και οργάνωση της πάλης για την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, απαιτώντας κλείσιμο όλων των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων στην Ελλάδα και την έξοδο από το ΝΑΤΟ».
902

Σύμφωνα με τέσσερις Αμερικανούς αξιωματικούς, τους οποίους επικαλείται το ειδησεογραφικό κανάλι CNN, η GBU-43, η «μητέρα όλων των βομβών» (MOAB), βάρους 10.000 κιλών, ερρίφθη στις 19.00 τοπική ώρα από ένα αεροσκάφος MC-130. Στόχος ήταν σήραγγες και σπήλαια που χρησιμοποιεί το «Ισλαμικό Κράτος» στην περιοχή Ατσίν της επαρχίας Νανγκαρχάρ.

Τριάντα έξι τζιχαντιστές σκοτώθηκαν από την ισχυρότερη συμβατική βόμβα των ΗΠΑ
Το σημείο μηδέν
Παρασκευή 14/04/2017 - 12:26
Τουλάχιστον 36 τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους» σκοτώθηκαν από τη ρίψη της ισχυρότερης μη πυρηνικής βόμβας των ΗΠΑ στο Ανατολικό Αφγανιστάν, ανακοίνωσε η αφγανική κυβέρνηση.
Η MOAB (Massive Ordinance Air Blast κατά την επίσημη ονομασία της, ή Mother of All Bombs, «μητέρα όλων των βομβών», όπως αποκαλείται από Αμερικανούς στρατιωτικούς), η ισχύς της οποίας ισοδυναμεί με περίπου 11 τόνους ΤΝΤ, έπληξε χθες την περιοχή Ατσίν της επαρχίας Νανγκαρχάρ.
«Ήταν η πιο ισχυρή έκρηξη που έχω δει ποτέ. Η περιοχή τυλίχθηκε από τεράστιες φλόγες», δήλωσε ο Εσμαΐλ Σινουάρι, κυβερνήτης της περιοχής Ατσίν.
(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP-Reuters- Sputnik)
902

Το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε τη ρίψη της τηλεκατευθυνόμενης βόμβας και επί του παρόντος εξετάζει τα αποτελέσματα της επιχείρησης. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, τον Άνταμ Σταμπ, αυτή ήταν η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται αυτού του είδους η συμβατική βόμβα σε μάχη.
MOAB Πηγή: Associated Press
Ο στρατηγός Τζον Νίκολσον, ο διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, ενέκρινε τη χρήση της βόμβας, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους.
Το περασμένο Σαββατοκύριακο σε επιχειρήσεις στην επαρχία Νανγκαρχάρ σκοτώθηκε ένας Αμερικανός στρατιώτης.
(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Tass-AFP-Reuters)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.