Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 22 Απριλίου 2017

Βενεζουέλα: Οι συμμορίες του Καπρίλες και της ΗΠΑτης αρμοστείας συνεχίζουν − Οι αποσταθεροποιητικές προσπάθειες δεν έχουν τέλος − Συλλήψεις για δολοφονίες νέων από τραμπούκους της αντιπολίτευσης − Σύλλογος «ΧοσέΜαρτί»: ΗΠΑ και ΕΕ χτυπούν Βενεζουέλα, Κούβα και όλη τη Λατινική Αμερική − Εκδήλωση - Συζήτηση, 28 Απρίλη 2017, 19:00

*
Από Μποτίλια:
*
Από πότε ο βρώμικος πόλεμος κατά της Βενεζουέλας, οι ηγέτες του και τα μέσα που χρησιμοποιούν
:
Απρίλιος 2013: Οι συμμορίες της αντιπολίτευσης του Ενρίκε Καπρίλες, κατά την περίοδο των εκλογών οδήγησαν στο θάνατο 7 ανθρώπων και στον τραυματισμό 61 (όλοι μέλη και οπαδοί του Ν. Μαδούρο). Σήμερα ξανακατεβαίνουν στους δρόμους σε νέα βίαια επεισόδια. 
*
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Κινήσεις τακτικής εκατέρωθεν

Συλλήψεις για τις δολοφονίες νέων
Συνεχίστηκε και χτες η αντιπαράθεση στη Βενεζουέλα μετά τις συγκεντρώσεις της Τετάρτης που οργάνωσαν το κυβερνών Ενωμένο Σοσιαλιστικό Κόμμα υπέρ του Προέδρου της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, και ο συνασπισμός της αντιδραστικής αντιπολίτευσης «Τραπέζι Δημοκρατικής Ενότητας» (MUD) ενάντιά του.
Χτες, η αντιπολίτευση είχε καλέσει σε νέες διαδηλώσεις, όμως μόνο μερικές εκατοντάδες ανταποκρίθηκαν.
Ωστόσο, συνέχισε τη χειραγώγηση σχετικά με τους τρεις νεκρούς (ένας 19χρονος στο Καράκας, μια 23χρονη στην επαρχία Τάτσιρα και ένας εθνοφύλακας στην επαρχία Μιράντα) που έρχονται να προστεθούν σε άλλους 5 νεκρούς από τις αρχές του Απρίλη, απ' όταν ξεκίνησαν νέες βίαιες κινητοποιήσεις με αίτημα την αποπομπή του Μαδούρο και τη διενέργεια πρόωρων εκλογών.
Με βάση τα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα, οι περισσότερες δολοφονίες με σφαίρες έγιναν από δυνάμεις της αντιπολίτευσης, όπως της 23χρονης από γνωστό τραμπούκο που έχει συλληφθεί ή του εθνοφύλακα από ελεύθερο σκοπευτή που επίσης έχει συλληφθεί.
Ο Πρόεδρος Ν. Μαδούρο που μίλησε στην κεντρική εκδήλωση των κυβερνητικών δυνάμεων στο Καράκας κατήγγειλε την αντιπολίτευση ότι προετοιμάζει πραξικόπημα, αλλά ταυτόχρονα δήλωσε ανοιχτός σε διάλογο μαζί της, ενώ επίσης δήλωσε και έτοιμος να γίνουν εκλογές όπου εκεί εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα νικήσει την αντιπολίτευση.
Το ΚΚ Βενεζουέλας, αν και συμμετείχε στις λαϊκές διαδηλώσεις καταγγέλλοντας τις βίαιες ενέργειες της αντιδραστικής αντιπολίτευσης, ταυτόχρον
  • ασκεί και σφοδρή κριτική στη σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση του Ν. Μαδούρο που δεν επιλέγει τη σύγκρουση με το ντόπιο κεφάλαιο, ενώ
  • υπογραμμίζει ότι είναι σε εξέλιξη ενδοαστική διαπάλη και στους κόλπους του κυβερνητικού μπλοκ από δυνάμεις που έχουν διαύλους επικοινωνίας με δυνάμεις της αντιπολίτευσης.
  • Επίσης, το ΚΚ Βενεζουέλας καλεί σε συσπείρωση των ταξικών δυνάμεων ενάντια στην επίθεση της εργοδοσίας ενώ
  • καταγγέλλει και τις τάσεις επανιδιωτικοποίησης τομέων της κρατικής Εταιρείας Πετρελαίου (PDVSA).
  • Την ίδια ώρα χτες αποκαλύφθηκε από τοπικά εναλλακτικά μέσα και αναπαράχτηκε σε διεθνή αστικά ΜΜΕ, ότι στις ΗΠΑ, η θυγατρική της PDVSA CITGO έδωσε χορηγία 500.000 δολαρίων για την ορκωμοσία του νέου Προέδρου Ντ. Τραμπ.
Για το θέμα δεν υπήρξε επίσημος κυβερνητικός σχολιασμός.
Σε μια άλλη εξέλιξη, που επίσης μεταδόθηκε από τα αστικά ΜΜΕ, η εισαγγελία της επαρχίας Ζούλια προχώρησε σε κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων της αμερικανικής πολυεθνικής αυτοκινητοβιομηχανίας «General Motors» και του εργοστασίου της στη Βαλένσια, που καταλήφθηκε από τις δημόσιες αρχές.
Η εταιρεία διαμαρτυρήθηκε, ωστόσο φαίνεται ότι η απόφαση κατάσχεσης σχετίζεται με χρέη της εταιρείας πολλών χιλιάδων δολαρίων σε εταιρεία - συνεργάτη από το Μαρακάιμπο.
***
Δελτίο Τύπου

ΗΠΑ και ΕΕ, κάτω τα χέρια από τη Βενεζουέλα*

Όποιος χτυπά την Βενεζουέλα, χτυπά και την Κούβα και όλη την Λατινική Αμερική
¡Patria grande o muerte! Venceremos!
(Μεγάλη Πατρίδα ή θάνατος! Θα Νικήσουμε!)
12/4/2017
Οι εργαζόμενοι και οι φτωχοί της Βενεζουέλας, καθώς και οι Μπολιβαριανές κυβερνήσεις υπό την ηγεσία του Τσάβες και εν συνεχεία του Μαδούρο παλεύουν για μια πιο δίκαιη κοινωνία με περισσότερη οικονομική, κοινωνική και πολιτική δικαιοσύνη. Μετρούν σημαντικές κατακτήσεις στη μείωση της ακραίας φτώχειας, στο τομέα της εκπαίδευσης, της κατοικίας, της οργάνωσής τους σε όλα τα επίπεδα. Αγωνίζονται για μια πιο ανεξάρτητη και ενωμένη Λατινική Αμερική απαλλαγμένη από τη μπότα της αυτοκρατορίας του βορρά, του ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ, στη βάση της σκέψης και δράσης του Σιμόν Μπολίβαρ και του Χοσέ Μαρτί.  
Στάθηκαν σε αληθινή αλληλεγγύη με το πρώτο ελεύθερο έδαφος της Αμερικής, τη σοσιαλιστική Κούβα. Η αλληλεγγύη της Βενεζουέλας υπήρξε πραγματική βοήθεια για τον κουβανικό λαό που ακόμα βρίσκεται υπό το καθεστώς του συνεχιζόμενου από το 1960 οικονομικού και χρηματοοικονομικού αποκλεισμού που επιβλήθηκε από την Ουάσινγκτον o oποίος έχει προκαλέσει τεράστια οικονομική ζημιά και πρέπει να αρθεί. 
Για όλους αυτούς τους λόγους η Mπολιβαριανή διαδικασία έχει κερδίσει το μίσος τμημάτων της πλούσιας βενεζουελάνικης κοινωνίας καθώς και το μίσος της ιμπεριαλιστικής άρχουσας τάξης των ΗΠΑ και της Ε.Ε. Αυτές οι δυνάμεις εδώ και χρόνια, προσπαθούν να ανατρέψουν τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση και να τσακίσουν τις δυνάμεις του λαϊκού κινήματος στη Βενεζουέλα. 
Τον τελευταίο καιρό γινόμαστε μάρτυρες μιας διαρκώς εντεινόμενης προσπάθειας ανατροπής της κυβέρνησης της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας. Σε αυτήν πρωταγωνιστούν ιμπεριαλιστικές κυβερνήσεις -με πρώτη αυτή των ΗΠΑ- και διακρατικοί οργανισμοί (Ευρωπαϊκή Ένωση, Οργανισμός Αμερικανικών Κρατών) αλλά και τα κυρίαρχα ΜΜΕ. Οι γνωστές κραυγές για δικτατορία, παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, εξαθλίωση, ανθρωπιστική κρίση που δήθεν επιβάλει η μπολιβαριανή κυβέρνηση στον λαό της Βενεζουέλας  επαναλαμβάνονται από αυτούς ακριβώς που καθημερινά καταδικάζουν ολόκληρους λαούς στη φτώχεια-καταστολή-προσφυγιά, που τους αιματοκυλίζουν με τις επεμβάσεις τους, τους παραπληροφορούν και τους χλευάζουν. 
Ο πρόσφατος εγκληματικός βομβαρδισμός των ΗΠΑ στη Συρία μας προϊδεάζει για τους κινδύνους και στη Λατινική Αμερική. Η επαπειλούμενη στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα θα βάλει φωτιά σε όλη την ήπειρο και θα θέσει σε ισχυρή δοκιμασία την παγκόσμια ειρήνη. 
Στην Ελλάδα, όπως και σε όλο σχεδόν τον πλανήτη, η εμπειρία μας διδάσκει ότι οι ΗΠΑ δεν υπερασπίζουν ποτέ την δημοκρατία, συνήθως την καταλύουν με πραξικοπήματα ή επεμβάσεις. Παρόμοια πολιτική  εσωτερικής καταστολής και επεμβάσεων ακολουθούν για τους δικούς τους σκοπούς  και οι δυνάμεις της  ΕΕ. 
 Γι αυτό , ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χοσέ Μαρτί στέκεται αλληλέγγυος με το λαό και την νόμιμη κυβέρνηση της Βενεζουέλας που  αντιστέκεται όλα αυτά τα χρόνια σε αυτές τις απόπειρες. 
 Ο ΚΑΘΕ ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.