Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Δημήτρης Κουτσούμπας: Καπιταλιστικό κέρδος = Διαφθορά − Αλέκα Παπαρήγα: Εξεταστική για βιτρίνα (VIDEO)

(Ακολουθούν και κείμενα)
*
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
Όσο υπάρχει το κριτήριο του καπιταλιστικού κέρδους, θα υπάρχει διαφθορά, θα συνεχίζουν τα τεράστια προβλήματα για τη λαϊκή υγεία
*
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Τα αποτελέσματα της Εξεταστικής για την Υγεία θα αξιοποιηθούν σαν βιτρίνα
(Το κείμενο πιο κάτω)
Τετάρτη 12/04/2017 - 16:17
Στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία μίλησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.
Στην ομιλία του ο Δ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε αρχικά στα όσα ακούγονται αυτές τις ημέρες για τη συμφωνία με το «κουαρτέτο», σημειώνοντας ότι στην κυριολεξία προκαλούν τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού. «Το παραμύθι των αντιμέτρων δεν πείθει κανέναν», τόνισε ο Δ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι «ακόμη κι αν δεχτούμε πως μέτρα και αντίμετρα έχουν μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα -που δεν ισχύει φυσικά- αυτό αφορά κυρίως τη στήριξη του κεφαλαίου, είτε με τη μείωση των φορολογικών συντελεστών των επιχειρηματικών ομίλων είτε με την επιδότηση του μισθολογικού τους κόστους, δηλαδή με κρατικό χρήμα που θα δίνεται σε κάποιους ομίλους για να προσλαμβάνουν φτηνούς και αναλώσιμους εργαζόμενους, τους οποίους μάλιστα θα μπορούν να απολύουν μετά από 6 μήνες. Όσον αφορά τα λαϊκά στρώματα, τα λεγόμενα αντίμετρα το πολύ πολύ να οδηγήσουν σε μια νέα αφαίμαξη μισθωτών και αυτοαπασχολουμένων, προκειμένου να δοθούν κάποια ψίχουλα στην πιο ακραία φτώχεια, που θα αυξηθεί εξαιτίας της πολιτικής σας. Γιατί η μείωση του αφορολόγητου, η περικοπή των συντάξεων θα πλήξει και τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους».
Αναφερόμενος στην Εξεταστική για την Υγεία, υπογράμμισε ότι τόσο το χρονικό διάστημα της έρευνας όσο και κυρίως η θεματολογία της «προσφέρεται» για μια βολική αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και στα κόμματα της «αντιπολίτευσης», αφού συσκοτίζεται η στρατηγική τους σύμπλευση, αλλά και η αιτία της άθλιας κατάστασης του δημόσιου συστήματος Υγείας σε σχέση με τις πραγματικές και αυξημένες λαϊκές ανάγκες. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ υλοποιεί -με επιταχυνόμενους ρυθμούς- και στον τομέα Υγείας μια πολιτική συνέχεια όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και ανεξάρτητα με επιμέρους διαφοροποιήσεις, επισήμανε.
Τόνισε ακόμα ότι τόσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ σήμερα, όσο και της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ προηγούμενα, είχαν και έχουν ως προπαγανδιστικό περιτύλιγμα των αντιλαϊκών μέτρων δήθεν το «νοικοκύρεμα», δήθεν τον «εξορθολογισμό των δαπανών», δήθεν το χτύπημα της «σπατάλης». Με αυτήν την προπαγάνδα προωθούνται όλα τα αντιλαϊκά μέτρα, που με νόμιμο τρόπο γίνεται η τεράστια κλοπή με την αφαίρεση ακόμα και αυτών των ελάχιστων και ανεπαρκών λαϊκών δικαιωμάτων στην Υγεία, υπογράμμισε ο Δ. Κουτσούμπας και ανέφερε, μεταξύ άλλων: 
Με νόμιμο τρόπο οι ασθενείς πληρώνουν περισσότερα από πριν και το κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία πληρώνουν και παρέχουν λιγότερα.
Με νόμιμο τρόπο κλείνουν δημόσια νοσοκομεία, ψυχιατρεία, κλινικές, εργαστήρια και μονάδες του ΠΕΔΥ.
Με νόμιμο τρόπο μειώνεται το μόνιμο προσωπικό στο δημόσιο σύστημα Υγείας.
Με νόμιμο τρόπο αυξάνεται η εκμετάλλευση των εργαζομένων στην Υγεία (γιατροί, νοσηλευτές και άλλες ειδικότητες) και μέσω της απαράδεκτης σχέσης εργασίας ορισμένου χρόνου και με ακόμα πιο μειωμένα δικαιώματα (επικουρικοί, με «μπλοκάκι», «κοινωνική εργασία»), διότι δεν στοιχίζουν στον κρατικό προϋπολογισμό αφού πληρώνονται από τα έσοδα των μονάδων Υγείας.
«Όλα αυτά όμως κάθε άλλο παρά νόμιμα τα θεωρούμε εμείς, το ίδιο το εργατικό - λαϊκό κίνημα», τόνισε.
«Όλες οι κυβερνήσεις προφασίζονταν και προφασίζονται ότι έπαιρναν και παίρνουν μέτρα αντιμετώπισης της διαφθοράς κλπ. Υπάρχει πλούσιο νομοθετικό οπλοστάσιο», σημείωσε ο Δ. Κουτσούμπας και επισήμανε: «Όταν όμως και ο τομέας της Υγείας αναπτύσσεται στη βάση του "κόστους – οφέλους".
Όταν οι δημόσιες μονάδες Υγείας για να έχουν όλα όσα χρειάζονται για να λειτουργήσουν, εξαρτώνται από τους επιχειρηματικούς ομίλους (μηχανήματα, φάρμακα, αντιδραστήρια, ιατρικά εργαλεία, υγειονομικό υλικό, ηλεκτρική ενέργεια, πετρέλαιο, νερό), το κυνήγι του κέρδους αποτελεί το θερμοκήπιο αναπαραγωγής και των φαινομένων διαφθοράς, χρηματισμού κλπ.
Αυτό καμιά Εξεταστική δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει όπως δεν το αντιμετώπισε καμιά νομοθεσία. Π.χ. η υπόθεση "NOVARTIS" ούτε η πρώτη είναι ούτε η τελευταία.
Είναι μια από τις περιπτώσεις, όσες κατά καιρούς βγαίνουν στην επιφάνεια, ως αποτέλεσμα του πολέμου ανάμεσα στις φαρμακοβιομηχανίες για τη διεκδίκηση μεγαλύτερης πίτας στην αγορά.
Και τώρα που υπάρχει "κλειστός προϋπολογισμός" στη δημόσια φαρμακευτική δαπάνη πιθανόν να δούμε πολλά ακόμα αφού η "προίκα" διεκδικείται από πολλούς "γαμπρούς" της φαρμακοβιομηχανίας.
Το δεδομένο είναι ότι σε αυτές τις συνθήκες της ανάπτυξης όποιος "γαμπρός" και να επικρατήσει, τη "νύφη" θα την πληρώσει όπως και πριν ο λαός, οι ασθενείς των λαϊκών στρωμάτων.
Αν δεν φύγει από τη μέση το κριτήριο του καπιταλιστικού κέρδους, του καπιταλιστικού ανταγωνισμού, θα συνεχίζει να υπάρχει η διαφθορά (παράνομη και πολύ περισσότερο η νόμιμη), θα συνεχίσει να υπάρχει το τεράστιο πρόβλημα για τη λαϊκή υγεία, θα συνεχίσουν να γίνονται Εξεταστικές Επιτροπές».
Και στον τομέα της Υγείας φαίνεται η φιλολαϊκή κοινωνική, πολιτική, οικονομική, συνολική πρόταση ανατροπής του ΚΚΕ, υπογράμμισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας και σημείωσε ότι σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να εντάσσονται και οι σημερινές προτάσεις για άμεση ανακούφιση και αποσυμφόρηση των νοσοκομείων, με προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, με εξασφάλιση υποδομών, ιατρικού εξοπλισμού και φαρμάκων, με γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης.
Τέλος, ο Δ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι το ΚΚΕ θα ψηφίσει την πρόταση για Εξεταστική Επιτροπή και σχολίασε ότι «δεν βλέπουμε το λόγο γιατί να μην επεκταθεί μέχρι σήμερα ή να μη συμπεριλάβει και ένα χρόνο πριν», καθώς έτσι «θα ξεκαθαριστεί και ότι δεν έχετε κάτι να κρύψετε, ούτε κάποιον να καλύψετε, από σημερινούς ή πρώην υπουργούς κ.λπ.». 
*
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Τα αποτελέσματα της Εξεταστικής για την Υγεία θα αξιοποιηθούν σαν βιτρίνα
(VIDEO επάνω)
Τετάρτη 12/04/2017 - 13:36 - Ενημέρωση: Τετάρτη 12/04/2017 - 15:50
Το γεγονός ότι επί της ουσίας τα αποτελέσματα της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία θα αξιοποιηθούν για την αποπροσανατολιστική κόντρα ανάμεσα στα δύο κόμματα, ως βιτρίνα, αλλά και ως μέσο για την αναδιανομή της πίτας στο χώρο, υπογράμμισε η Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας στη συζήτηση για τη σύσταση ΕξεταστικήςΕπιτροπής για την Υγεία.
Τόνισε ότι είναι ζήτημα το γεγονός ότι η κυβέρνηση «κόβει» από την έρευνα το δίχρονο 2015- 2016, σημειώνοντας ότι η εξέταση του χρονικού αυτού διαστήματος θα μπορούσε να αποκαλύψει και άλλα σκάνδαλα προηγούμενων ετών. Παράλληλα, αναρωτήθηκε, γιατί η κυβέρνηση, που εμφανίζεται ως υπέρμαχος του δίκαιου και της ηθικής, δεν αντιδρά όταν σε όλα τα διεθνή φόρουμ προβλέπονται μειώσεις θέσεων στον τομέα της Υγείας παγκόσμια, αλλά και όταν εδώ και χρόνια ο όρος «ασθενής» έχει αντικατασταθεί με τον όρο «πελάτης».
Σε καμία περίπτωση η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όσες και Εξεταστικές Επιτροπές και αν κάνει, δεν δικαιούται βραβείο ηθικής, συνέπειας και διαφάνειας, τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα, όταν η κοινωνική πολιτική της συγκυβέρνησης ταυτίζεται με τα συσσίτια και τα κουπόνια, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει την επίθεση στη Συρία και η κυβέρνηση δίνει τη Σούδα ή όταν ισχυρίζεται ότι η κρίση και η κατάσταση βασίζεται στα σκάνδαλα και τη διαφθορά.
Το ΚΚΕ, τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα, δεν εξοικειώνεται με κανένα είδος σκανδάλου και δεν διαχωρίζει τα σκάνδαλα που γίνονται με τη βούλα του Συντάγματος και των νόμων και αυτών που γίνονται παράνομα. «Όλα αυτά που κάνετε είναι σκάνδαλο», σημείωσε χαρακτηριστικά απευθυνόμενη στην κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι οι υπηρεσίες Υγείας που παρέχονται είναι ανεπαρκείς για τη μεγάλη πλειοψηφία του πληθυσμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.