Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 8 Απριλίου 2017

Πυραυλοκίνητη Δειμοκρατία: Τα τόμακοκ του πολέμου ξεθάβονται απ' τη Σούδα − ΟΗΕ: Κόντρες με γαλλοβρετανική νομιμοποίηση − ΗΠΑνθρωποι: Θα κάνουμε περισσότερα − ΚΚΕ: Καταδίκη της επίθεσης. Να κλέισουν οι βάσεις. Βαθύτερη εμπλοκή της χώρας με ΣΥΡΖΑ - ΑΝΕΛ (ΦΩΤΟ)

Η δειμο(τρομο)κρατική διακυβέρνηση συνεχίζεται

ΠΥΡΑΥΛΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ
Κλιμάκωση των πολεμικών επιχειρήσεων - Οξύνονται οι ενδοϊμπεριαλιστικές κόντρες
07/04/2017 22:48
Την όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, πρωτίστως μεταξύ των ΗΠΑ και ΕΕ με τη Ρωσία στη Συρία και την ευρύτερη περιοχή, σηματοδοτεί η πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ, εναντίον βάσης της συριακής πολεμικής αεροπορίας.
Λίγο μετά τις 4.00 το πρωί της Παρασκευής 7 Απρίλη, 59 πύραυλοι τύπου «Τόμαχοκ» εκτοξεύτηκαν από τα πλοία «USS Porter» και «USS Ross» που πλέουν στην Αν. Μεσόγειο, με στόχο την αεροπορική βάση Σαϊράτ του συριακού στρατού στην πόλη Χομς με πρόσχημα την αποτροπή «νέας επίθεσης» με χημικά όπλα σε βάρος αμάχων.

ΚΚΕ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ
Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας, να απεμπλακεί η χώρα από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους
Παρασκευή 07/04/2017 - 12:33 - Ενημέρωση: Παρασκευή 07/04/2017 - 17:59
Σε ανακοίνωσή του για την επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:
«Το ΚΚΕ καταδικάζει την επίθεση των ΗΠΑ ενάντια στη Συρία, με τη χρησιμοποίηση πυραύλων από αμερικανικά πλοία που βρίσκονται στη Μεσόγειο και εκφράζει την αλληλεγγύη του στον πολύπαθο συριακό λαό.
Οι λαοί γνωρίζουν πως οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους, που δημιούργησαν τις εγκληματικές οργανώσεις, τύπου "Αλ Κάιντα" και "Ισλαμικό Κράτος", προβάλλουν και αξιοποιούν προσχήματα για να δικαιολογούν τις επεμβάσεις και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους στη Συρία, στο Ιράκ, στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής, η οποία αποτελεί πεδίο οξύτατων ανταγωνισμών, με θύματα τους λαούς. Αυτό έκαναν και στο παρελθόν.
Οι εξελίξεις αποδεικνύουν την επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η οποία εμπλέκει βαθύτερα τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, διαθέτοντας μεταξύ των άλλων τη στρατιωτική βάση της Σούδας και άλλες στρατιωτικές βάσεις και υποδομές για επιχειρήσεις των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην περιοχή.
Το ΚΚΕ απαιτεί να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας και οι άλλες στρατιωτικές βάσεις. Να απεμπλακεί η χώρα από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους».
902

Η Δαμασκός, χαρακτήρισε την επίθεση «κατάφωρη» παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων, που κατέστησε τις ΗΠΑ «εταίρο» του «Ισλαμικού Κράτους», του Μετώπου «αλ Νούσρα» και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων. Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και το Ιράν. Για «ζωτικά συμφέροντα εθνικής ασφάλειας», έκανε λόγο ο Ντ. Τράμπ, για «επίθεση εναντίον κυρίαρχου κράτους», έκανε λόγο η Μόσχα, τερματίζοντας τη στρατιωτική συνεργασία με τις ΗΠΑ όσον αφορά την ασφάλεια πτήσεων στρατιωτικών αεροσκαφών στη Συρία, ενώ ταυτόχρονα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως η αεροπορική άμυνα της Συρίας θα ενισχυθεί. Την επίθεση των ΗΠΑ εναντίον της Συρίας επικρότησαν ΝΑΤΟ, ΕΕ, Ισραήλ, Τουρκία και Ιαπωνία. 

«Στάση» στη Σούδα είχαν κάνει τα δύο πλοία που εκτόξευσαν τους πυραύλους κατά της Συρίας
To «USS Porter», εξαπολύσει πύραυλο
Πηγή: Associated Press
Παρασκευή 07/04/2017 - 20:24
Ελλιμενισμένο στην βάση της Σούδας ήταν στα τέλη Μάρτη το αμερικάνικο πολεμικό πλοίο «USS Porter», ένα από τα 2 που εξαπέλυσε τους πυραύλους κατά της Συρίας.
Το «USS Porter» φτάνει στη Σούδα το Φλεβάρη του 2017
Μάλιστα το πλήρωμα του πλοίου, μπορεί να καυχιέται ότι στις 31 Μάρτη, καθάρισε «εθελοντικά», τις ακτές στο Σταλό. Δεν είναι η πρώτη φορά που το «USS Porter», δένει στην Σούδα, καθώς σύμφωνα με το Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό, έχει δέσει τουλάχιστον τρεις φορές από την αρχή του 2017.  
Αλλά και το άλλο πλοίο που συμμετείχε στην επίθεση, το «USS Ross», είχε δέσει νωρίτερα μέσα στο 2107, στην Σούδα.
Το «USS Ross» (στο βάθος) αναχωρεί από την Σούδα, ενώ το «USS Ramage» φτάνει
Και η τελευταία αυτή εξέλιξη επιβεβαιώνει το ρόλο - κλειδί που παίζει για τα ιμπεριαλιστικά σχέδια η αμερικανική ναυτική και αεροπορική βάση στη Σούδα, η οποία προσφέρεται ως βασικό στήριγμα του 6ου Στόλου των ΗΠΑ ως προκεχωρημένη βάση ανεφοδιασμού για τις επιχειρήσεις των Αμερικανών στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή.
Το «USS Ross» δένει στην Σούδα
Μάλιστα, ειδικά το τελευταίο διάστημα έχουν πυκνώσει οι ελλιμενισμοί στη βάση και αμερικανικών αεροπλανοφόρων («USS George H.W. Bush», «USS Dwight D. Eisenhower»), αλλά και ελικοπτεροφόρων («USS Wasp»). Δεν είναι τυχαίο ότι η προβλήτα Κ-14, είναι η μοναδική προβλήτα στην Ανατολική Μεσόγειο, στην οποία μπορούν να δένουν αεροπλανοφόρα.

Στο Συμβούλιο Ασφάλειας του ΟΗΕ μεταφέρθηκαν οι ενδοϊμπεριαλιστικές αντεγκλήσεις
Στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, μεταφέρθηκαν (όπως αναμένονταν) οι ενδοϊμπεριαλιστικές αντεγκλήσεις, με αφορμή την πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία.
Οι εκπρόσωποι των 15 χωρών - μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ξεκίνησαν τη συνεδρίασή τους, κατόπιν αιτήματος της Βολιβίας, η οποία θεωρεί ότι η εκτόξευση περίπου 60 αμερικανικών πυραύλων εναντίον αεροπορικής βάσης στη Συρία συνιστά παραβίαση του διεθνούς δικαίου.
Ο επικεφαλής του τμήματος πολιτικών υποθέσεων του ΟΗΕ, Τζέφρι Φέλτμαν, είπε στο Συμβούλιο ότι απαιτείται να αναληφθεί άμεσα δράση για να προστατευθεί ο συριακός λαός αλλά οι όποιες ενέργειες θα πρέπει να βασίζονται «στις αρχές των Ηνωμένων Εθνών και του διεθνούς δικαίου».
«Δεν μπορεί να υπάρξει πραγματική προστασία αν επιτρέπεται στις εμπόλεμες πλευρές, τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην αντιπολίτευση, να δρουν ατιμώρητες και αν η συριακή κυβέρνηση συνεχίσει να παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα σε βάρος των ίδιων των πολιτών της», τόνισε ο Φέλτμαν.
Η Ρωσία κατηγόρησε την κυβέρνηση των ΗΠΑ ότι παραβίασε το διεθνές δίκαιο.
«Οι ΗΠΑ επιτέθηκαν εναντίον κυρίαρχου εδάφους της Συρίας. Θεωρούμε αυτή την επίθεση μια κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και μια πράξη επίθεσης», δήλωσε ο πρεσβευτής της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη, Βλαντίμιρ Σαφρόνκοφ.
Μια «προειδοποίηση» προς τον πρόεδρο της Συρίας αποτελούσε η πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ δήλωσε ο Μάθιου Ράικροφτ, πρεσβευτής της Βρετανίας στα Ηνωμένα Έθνη, κάνοντας λόγο περί μιας «αναλογικής αντίδρασης σε ανείπωτες πράξεις».
«Χωρίς τα επτά βέτο της Ρωσίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας, με τα οποία (η Μόσχα) αψήφησε τις απόψεις των άλλων (κρατών) μελών αυτού του Συμβουλίου, ο Άσαντ θα αντιμετώπιζε κυρώσεις και τη δικαιοσύνη», πρόσθεσε ο Ράικροφτ.
Ο στόχος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ είναι «απλούστατα, η εξολόθρευση όλων εκείνων που του αντιστέκονται, με οποιοδήποτε κόστος», υποστήριξε ο πρεσβευτής της Γαλλίας στον ΟΗΕ Φρανσουά Ντελάτρ.

Μιλώντας στην έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, ο Ντελάτρ είπε ότι τα αμερικανικά πλήγματα με αφορμή την επίθεση με χημικά στο Ιντλίμπ ήταν «νόμιμα» καθώς έχει καταστεί αναγκαίο «να εμποδιστεί» ο Άσαντ.
«Πλήρως δικαιολογημένο» το χτύπημα στη Συρία ισχυρίζονται οι ΗΠΑ - Δηλώνουν έτοιμες για «περισσότερα»
Η Νίκι Χέιλι
Πηγή: Associated Press
Παρασκευή 07/04/2017 - 22:01
Οι ΗΠΑ «είναι προετοιμασμένες να κάνουν περισσότερα» στη Συρία, προειδοποίησε η πρέσβειρα της Ουάσινγκτον στον ΟΗΕ, μιλώντας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού, χαρακτηρίζοντας «πλήρως δικαιολογημένη» την πυραυλική επίθεση.
Οι ΗΠΑ έκαναν ένα πολύ μετρημένο βήμα, που ήταν «πλήρως δικαιολογημένο» όταν εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον της βάσης, σε αντίδραση για την πολύνεκρη επίθεση με τοξικά αέρια στην επαρχία Ιντλίμπ, είπε η πρεσβευτής Νίκι Χέιλι κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
«Είμαστε προετοιμασμένοι να κάνουμε περισσότερα αλλά ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί», πρόσθεσε. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα μείνουν άπραγες όταν χρησιμοποιούνται χημικά όπλα. Είναι ζωτικό εθνικό συμφέρον μας να αποτρέψουμε τη διάδοση και τη χρήση των χημικών όπλων», υπογράμμισε.
Αεροσκάφη της Συριακής αεροπορίας απογειώθηκαν από την βάση Αλ Σαϊρατ και βομβάρδισαν στην Παλμύρα
Υπόστεγα αεροσκάφων στην βάση Αλ Σαϊράτ το πρωί της Παρασκεύης
Πηγή: Associated Press
Παρασκευή 07/04/2017 - 22:17
Δύο μαχητικά αεροσκάφη απογειώθηκαν σήμερα από την αεροπορική βάση Αλ Σαϊράτ, η οποία επλήγη την Πέμπτη από τις ΗΠΑ και εκτέλεσαν επιχειρήσεις στη γύρω περιοχή, σύμφωνα με την MKO «Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».
Τα αεροσκάφη «απογειώθηκαν από τη βάση Αλ Σαϊράτ, που λειτουργεί και πάλι εν μέρει, και έπληξαν στόχους κοντά στην Παλμύρα», στην κεντρική Συρία, ανέφερε η ανακοίνωση.
(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.