Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Αντικομμουνιστικοί νόμοι και Χάιλ στην ΕΕ με τα θεμελιώδη δικαιώματα και τις αξίες της!

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
«Νίπτει τας χείρας της» για τον αντικομμουνιστικό νόμο στη Βουλγαρία
Επιλεκτική, για μια ακόμα φορά, είναι η ευαισθησία της ΕΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως προκύπτει από την απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε Ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ σχετικά με το νέο αντικομμουνιστικό νόμο στη Βουλγαρία για «την κήρυξη του κομμουνιστικού καθεστώτος ως εγκληματικού».
  • Πρόκειται για το νόμο που προκλητικά προβλέπει την απαγόρευση της χρήσης και της τοποθέτησης κομμουνιστικών συμβόλων και την αποκαθήλωση των ήδη αναρτημένων συμβόλων, συνθημάτων, επιγραφών κ.ά., από την περίοδο του σοσιαλισμού, απαράδεκτες κυρώσεις και υψηλά πρόστιμα για όσους δεν συμμορφώνονται.
Επίσης, προβλέπει προειδοποιήσεις προς υπουργείο Παιδείας, πρυτάνεις, καθηγητές και δασκάλους για να εναρμονίσουν τα σχολικά και πανεπιστημιακά βιβλία με τον απαράδεκτο νόμο.
Η Επιτροπή στην απάντησή της στην Ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Κώστα Παπαδάκη σημειώνει ότι
«δεν προκύπτει πως το εν λόγω ζήτημα εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής του δικαίου της ΕΕ» και προσθέτει ότι «συνεπώς, εναπόκειται στις εθνικές αρχές να καθορίσουν την εθνική τους πολιτική σύμφωνα με τη συνταγματική τους τάξη και τις διεθνείς υποχρεώσεις τους σχετικά με τα θεμελιώδη δικαιώματα».
Αποδεικνύεται έτσι για μια ακόμα φορά ότι η ΕΕ χρησιμοποιεί τις γνωστές εκθέσεις της για την «κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» τόσο στα κράτη - μέλη όσο και σε τρίτες χώρες, ως εργαλείο και πρόσχημα για να νομιμοποιήσει τις κάθε είδους ιμπεριαλιστικές παρεμβάσεις της μόνο και όταν διακυβεύονται τα συμφέροντα των ευρωπαϊκών επιχειρηματικών ομίλων που υπηρετεί.
  • Ανάμεσα στα «θεμελιώδη δικαιώματα» και τις «αξίες» της ΕΕ, που όπως δηλώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπερασπίζεται, είναι και η ποινικοποίηση της κομμουνιστικής ιδεολογίας και δράσης, η παραχάραξη της Ιστορίας και ο αντικομμουνισμός.
Όπως είχε τονίσει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στην Ερώτησή της,
«η ποινικοποίηση της κομμουνιστικής ιδεολογίας στη Βουλγαρία και σε άλλα κράτη - μέλη της ΕΕ, που εντάσσεται στην αντικομμουνιστική εκστρατεία της ΕΕ και πηγαίνει χέρι - χέρι με την ένταση της αντιλαϊκής επίθεσης, επιδιώκει να ταυτίσει τον κομμουνισμό με το τέρας του φασισμού, να σβήσει από τη μνήμη των λαών τις κατακτήσεις του σοσιαλισμού».
Οι λαοί μπορούν και πρέπει
  • Να βγάλουν συμπεράσματα από το αντικομμουνιστικό μένος ΕΕ και αστικών κυβερνήσεων, που έναν αιώνα μετά τη μεγάλη Οχτωβριανή Επανάσταση συνεχίζεται αμείωτο, και
  • Να διεκδικήσουν την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους, οργανώνοντας την πάλη τους ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα, τα μονοπώλια, την εξουσία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.