Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Μάκης Παπαδόπουλος: Τα περί κυβερνητικής αντίστασης, μόνο για εκπομπές ψυχαγωγικού περιεχομένου − Συνακροάσεις: Όσο θα δυναμώνει η αντιλαϊκή επίθεση θα αίρονται και τα τελευταία πέπλα των τυπικών δικαιωμάτων που υπάρχουν στην αστική δημοκρατία (VIDEO)

Η «αντίσταση» της κυβέρνησης στο κουαρτέτο είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο στην πολιτική ιστορία του τόπου
(VIDEO)
Πέμπτη 06/04/2017 - 14:27 - Ενημέρωση: Πέμπτη 06/04/2017 - 14:50
Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να αγωνιούν για το πότε θα κλείσει η αξιολόγηση γιατί δεν έχουν  να περιμένουν τίποτα θετικό από αυτό, υπογράμμισε ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στον «ΣΚΑΪ»  την Πέμπτη.
Πρόσθεσε ότι για το μόνο που πρέπει να αγωνιούν είναι πώς θα οργανωθεί η αντίσταση και η αντεπίθεσή τους «σε μια πολύ χειρότερη μέρα που ξημερώνει», όπως είπε χαρακτηριστικά. Χαρακτήρισε τα περί αντίστασης της κυβέρνησης στις απαιτήσεις των δανειστών σαν το πιο σύντομο πολιτικό ανέκδοτο στην πολιτική ιστορία της χώρας. «Θα μείνουν μόνο για εκπομπές ψυχαγωγικού περιεχομένου», είπε χαρακτηριστικά.
Τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει αποδεχτεί όλα τα βάρη που φόρτωσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και πρόσθεσε νέα, ενώ για τα περίφημα «αντισταθμιστικά μέτρα» σημείωσε ότι πρόκειται για ορισμένα ψίχουλα προς τις ομάδες που ζουν σε ακραία φτώχεια τα οποία θα αφαιρεθούν πάλι από τους μισθωτούς και τους αυτοαπασχολούμενους.
Χαρακτηριστικά σημείωσε ότι τα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να εγκλωβιστούν στη λογική τού ποιος είναι λιγότερο επώδυνος τρόπος σφαγής και απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στα συλλαλητήρια που διοργανώνει το ΠΑΜΕ την Παρασκευή 7 Απρίλη.
Με αφορμή τη συνάντηση του Δ. Κουτσούμπα με τον Κ. Μητσοτάκη, σημείωσε ότι η ΝΔ συμφωνεί στις βασικές κατευθύνσεις των πολιτικών που υλοποιεί η κυβέρνηση, ενώ όπως είπε το ΚΚΕ μιλάει για ριζικά διαφορετική κατεύθυνση.
Αναφερόμενος στο νέο κρούσμα συνακροάσεων που κατήγγειλε το ΚΚΕ είπε ότι τα πράγματα είναι σοβαρά, ενώ την ίδια στιγμή η κυβέρνηση «μας έχει χορτάσει αγωνία και σχέδια», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Σημείωσε ότι δεν έχει δοθεί καμία σαφής απάντηση, ενώ χαρακτήρισε απαράδεκτη τη στάση του υπουργείου. Τόνισε επίσης ότι όσο θα δυναμώνει η αντιλαϊκή επίθεση θα αίρονται και τα τελευταία πέπλα των τυπικών δικαιωμάτων που υπάρχουν στην αστική δημοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.