Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Πάνω από 3 εκατομμύρια Βενεζουελάνοι διαδήλωσαν υπερασπιζόμενοι την εθνική κυριαρχία − «Εδώ είναι ο συνειδητοποιημένος λαός»

*
Από Μποτίλια:
Από πότε ο βρώμικος πόλεμος κατά της Βενεζουέλας, οι ηγέτες του και τα μέσα που χρησιμoποιούν

1. Τρομοκρατία και Δολοφονίες στη Βενεζουέλα – Ο Νέος Βρώμικος Πόλεμος
2. ΗΠΑ εναντίον Βενεζουέλας: Πραγματικότητα, Όχι Φαντασία

*

Ο λαός της Βενεζουέλας λέει στον κόσμο: «Υπερασπιζόμαστε την κυριαρχία και απορρίπτουμε την επέμβαση»
Tης Μαριούρι Βαρέλα
Λεωφόρος Μπολίβαρ, Καράκας. Χθες, 19 Απριλίου 2017, 207 χρόνια μετά τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας της Βενεζουέλας, ο λαός της Βενεζουέλας βγήκε στους δρόμους για να δώσει ένα ισχυρό μήνυμα στον κόσμο, υπερασπιζόμενος την εθνική κυριαρχία και την ειρήνη, και καταγγέλλοντας τις βίαιες ενέργειες που δικαιολογούν μια ιμπεριαλιστική επέμβαση.
Ο Πρόεδρος της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, συμμετείχε σε αυτήν την εκδήλωση αγάπης και συνείδησης των Βενεζουελάνων, οι συμμετείχαν στην πορεία από το βορρά προς νότο, από την ανατολή προς τη δύση, φτάνοντας στη Λεωφόρο Μπολίβαρ στην πρωτεύουσα, επιβεβαιώνοντας ότι η Μπολιβαριανή Επανάσταση ήρθε για να μείνει και όσοι επιδιώκουν να καταλάβουν την εξουσία με βίαιο τρόπο, θα βρουν μπροστά τους τον τοίχο των αγωνιστών, με αμείωτη αξιοπρέπεια και πρόθυμοι να τους κάνουν να φάνε τη σκόνη της ήττας, όπως ήδη το έκαναν οι απελευθερωτές μας.
Με τραγούδια, ύμνους, χορούς, σημαίες, πανό και μηνύματα συμπαράστασης στον αξιοπρεπή πολίτη της Βενεζουέλας ολοκληρώθηκε η πορεία του λαού.
«Εδώ είναι ο λαός (...), ο λαός στο δρόμο! Η Μπολιβαριανή Επανάσταση ήρθε για να μείνει και αν αυτοί (η αντιπολίτευση και ο ιμπεριαλισμός) πιστεύουν ότι με τη συνωμοσία θα ρίξουν τον πρόεδρο Μαδούρο κάνουν λάθος», τόνισαν.
«Εδώ είμαστε οι τσαβιστές, πιστοί στον Πρόεδρο Μαδούρο για να υπερασπιστούμε την ειρήνη σε όλη τη Βενεζουέλα! Την ανεξαρτησία και τους φυσικούς μας πόρους θα τους υπερασπιζόμαστε πάντα, και θα βγούμε στους δρόμους για να πούμε στον κόσμο: Ένα ηχηρό «όχι» σε όλες τις μορφές ιμπεριαλισμού, εξέφρασαν οι διαδηλωτές, που κατέκλυσαν τους δρόμους με μεγάλη χαρά».
Νωρίτερα, ο επικεφαλής του κράτους και της κυβέρνησης έγραψε στον λογαριασμό του στο τουίτερ @NicolasMaduro: «Ο επαναστάτης λαός κατέκλυσε τους δρόμους της Βενεζουέλας για την υπεράσπιση της πατρίδας».
Περισσότεροι από 3 εκατομμύρια Βενεζουελάνοι βγήκαν στους δρόμους για να πουν: «Εδώ είναι ο συνειδητοποιημένος λαός»
Της Αναΐς Πέρες
Λεωφόρος Μπολίβαρ, Καράκας. Περισσότεροι από 3 εκατομμύρια Βενεζουελάνοι βγήκαν στον δρόμο για να δηλώσουν την παρουσία του συνειδητοποιημένου λαού, μιας μερίδας κόσμου πρόθυμου να υπερασπιστεί τα οφέλη της επανάστασης, όπως είπε και ο Πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο αυτή την Τετάρτη.
Στην Λεωφόρο Μπολίβαρ του Καράκας, η οποία έχει μήκος περί τα 2 χιλιόμετρα, συγκεντρώθηκε απ’ άκρη σ’ άκρη ο λαός προς υπεράσπιση της Πατρίδος, είπε ο Πρόεδρος της χώρας εξαίροντας τη δύναμη της νεολαίας των γειτονιών, των πανεπιστημίων, των σχολείων και των κολεγίων, αλλά και τη νευραλγική γυναικεία παρουσία. 
Ήταν «τεράστιες οι κινητοποιήσεις που έγιναν σε όλες τις γειτονιές, σε όλη την πόλη… μια τεράστια λαοθάλασσα», δήλωσε υποστηρίζοντας: «Είναι εντυπωσιακό, σήμερα, 19 Απριλίου 2017, είναι η μέρα που έχει πραγματική ιστορική σημασία να πούμε Δόξα στο Γενναίο Λαό (πρώτος στίχος του Εθνικού Ύμνου). Έχουμε θριαμβεύσει και πάλι».
Μπροστά σε αυτή την υπέροχη επίδειξη αγάπης του λαού, ο αρχηγός του κράτους είπε στην απάτριδα δεξιά:
«Σήμερα ο λαός έμεινε με τον Μαδούρο και εδώ μένουμε να κυβερνούμε μαζί με τον λαό. Αν ρωτήσουν για τον Μαδούρο, για το λαό, να τους πείτε πως είμαστε στους δρόμους κυβερνώντας την επανάσταση».
Είπε πως με αυτή η αστείρευτη υποστήριξη, γεμάτη αγάπη και δύναμη, η Επανάσταση έχει νικήσει το πραξικόπημα. «Κανείς δε θα επαναπαυτεί, αν ο λαός βγήκε στους δρόμους, στους δρόμους πρέπει να μείνει για να υπερασπιστεί το χώρο του».
«Ζήτω ο Τσάβες, ο Μπολίβαρ, ζήτω η 19η Απριλίου του 1810, ζήτω ο λαός! Ένα τεράστιο μάθημα συνείδησης, πατριωτικό πνεύμα και επαναστατική ηθική, αυτά έδωσε ο λαός της Βενεζουέλας εξαπλωνόμενος στους δρόμους σα μια μεγάλη σημαία, βγαίνοντας από τις γειτονιές, τα συγκροτήματα κατοικιών, τους δρόμους και κατεβαίνοντας από το δρόμο Cristo Redentor. Ο λαός του Χριστού, του Θεού, οι Απελευθερωτές!», είπε ο Πρόεδρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.